Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
MÁRIA SZENTÉLYEK

A "HÁZACSKA" CSODÁJA

2019. szeptember 29. | K. A.
Lourdes, Fatima és Medjugorje hármasa manapság szinte minden más, a Szűzanyához kapcsolódó kegyhelyet elhomályosít Európában. Egy-egy nemzet számára persze továbbra is fontos maradhat saját, „külön bejáratú” Mária-szentélye, a nemzetközi zarándokturizmus azonban egyértelműen ebbe a három városba koncentrálódik. Így járt a francia Alpokban fekvő La Salette is, pedig ha közelebbről megvizsgáljuk az ott történteket, kiderül, hogy azok mindhárom nagy jelenés közvetlen előzményének tekinthetők.
 
Házacska vagy kunyhócska – ezt jelenti a község neve, ahol 1846-ban két gyermeknek megjelent a Szűzanya. Szeptember 19-e volt, délután három óra körül, amikor Mélanie és Maximin a közeli hegycsúcson egy tűzgömbre lett figyelmes, ami idővel szétvált, és amelynek fényében egy gyönyörű Hölgy lett láthatóvá számukra. A jelenés egy sziklán ült, és könnyezett, arcát a kezébe temetve. Végül fölegyenesedett, majd beszélni kezdett a gyerekekhez, fontos üzenetet bízva rájuk.
 

 
„Ha népem nem akar engedelmeskedni, kénytelen leszek elengedni Fiam karját. Olyan nehéz az, és olyan súlyos, hogy már nem tudom tartani."
 
„Ha azt akarom, hogy Fiam ne hagyjon el benneteket, szüntelenül imádkoznom kell, és ti nem törődtök ezzel!"
 
„Hat napot adtam nektek a munkára, és magamnak tartottam fenn a hetediket, de ti nem akarjátok ezt megadni nekem.”
 
„Ha tönkremegy a termés, az csak miattatok van, tavaly láthattátok, de nem törődtetek vele! Sőt! Káromkodtatok. Az éhség lesz majd a büntetés."
 
„Ha megtértek, még a kövekből és a sziklákból is búzahalmok lesznek."
 
„Gyermekeim, imádkozni kell reggel és este.”

 
Öt évig tart az egyházi vizsgálat, aminek a végén elismerik a jelenés és az üzenetek hitelességét. Mindezt csodás események sora is alátámasztotta, már a kezdetektől fogva. Három, La Salette-i éremnek tulajdonított, tudományosan nem magyarázható gyógyulás vezetett oda, hogy a párizsi Jean-Léon Prévost elhatározza: templomot épít a Szűzanya tiszteletére. Pénze azonban nincsen erre a célra, így imakilencedet kezd annak megszerzésére. És ismét csoda történik: egy hónap alatt összegyűlik a telek megvásárlásához szükséges összeg, 1858-ban pedig már föl is szentelik Párizsban az első Notre Dame de la Salette tiszteletére emelt templomot.
 
La Salette azóta is a remény fényét sugározza szerte a világban – ahogy Szent II. János Pál pápa fogalmaz: „Mária jelen van az egyházban, ahogyan ott volt a Kereszt napján, a Feltámadás napján és a Pünkösd napján is. La Salette-ben pedig világosan kinyilvánította, hogy folyamatosan imádkozik az egész világért, és soha nem hagyja magára az emberiséget!”

ÉGBE NYÚLÓ IMÁDSÁG

RÉSZLETEK

A VÁROS, AMIT MÁR CSAK A CSODA MENTHETETT MEG

RÉSZLETEK

A KUKORICA ISTENNŐ DOMBJA

RÉSZLETEK

KI VIGYÁZ A REPÜLŐGÉPPEL UTAZÓKRA?

RÉSZLETEK

PATRÓNA, VÉDELMEZŐ ÉS KIRÁYLNŐ

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk