Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Szentév 2025 Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat

Biztosítások

A Via Sacra Zarándoklatszervező Kft. az Európai Utazási Biztosító Zrt. szerződéses partnere. Az irodánk által szervezett utazásokhoz lehetősége van nálunk utasbiztosítást (baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, továbbiakban BBP), illetve kombinált BBP és útlemondási biztosítást kötni. Útjainkhoz a BBP biztosítás megkötése kötelező, a kombinált útlemondási és utasbiztosítás megkötése ajánlott, mely az utasbiztosítás mellett a jelentkezéstől az utazás megkezdéséig is biztosítja a résztvevőt. A meghirdetett programjaink részvételi díjai nem tartalmazzák a biztosítások díjait, melyek utazásonként eltérnek. Ezekről pontos információ a programok részletes leírásánál található.
 
1. Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás (BBP) utasbiztosítás
Az irodánk által szervezett utazásokon való részvételnek feltétele a BBP biztosítás megkötése.
Amennyiben Ön a saját felelősségére nem kéri az általunk kínált utasbiztosítást, az utazás idejére gondoskodnia kell más biztosító társaságnál megkötött utasbiztosítás megkötésével, és ebben az esetben egyénileg kell rendeznie a kárbejelentést és a kárügyintézést! Az utazás időtartama alatt sajnos előfordulhatnak megbetegedések, sérülések, kisebb-nagyobb balesetek, amikor szükséges az orvosi ellátás. Biztosítás hiányában igen súlyos összegekbe is belekerülhet a segítségnyújtás, ezért utazás előtt mindenképpen javasoljuk ennek megkötését.
 
Utazásainkhoz a következők biztosításokat ajánljuk:
 • Autóbuszos utakhoz EUB Klasszikus Nívó BBP
 • Repülős utakhoz EUB Repülős Air Top BBP

Alapszolgáltatások:
 • Orvosi és mentési költségek térítése (benne pl. Covid-19)
 • Beteg vagy sérült biztosított hazaszállítása
 • Egészségügyi segítségnyújtási szolgáltatások
 • Utazási segítségnyújtás (közlekedési- és szállásköltség)
 • Baleseti halál, holttest hazaszállítása
 • Poggyász- és csomagbiztosítás (pl. mobiltelefon és hordozható számítógép)
 • Felelősségbiztosítás és jogvédelem

Repülős utaknál az alapszolgáltatásokon kívül:
 • Légi poggyászbiztosítás
 • Poggyászkésedelem
 • Járatkésés

A részletes tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal!
 
Termékismertető – utasbiztosítás
 
2. Kombinált biztosítás (STORNO Kombi Maxi – útlemondási és utasbiztosítás egyben)
Az utazásra történő jelentkezéssel egy időben lehetőség van útlemondási biztosítást is igényelni, amely az utazás előtti időszakra, vagyis a biztosítás megkötésétől az utazás megkezdéséig érvényes. Utazás előtt megesik, hogy Ön vagy közeli hozzátartozója pl. hirtelen megbetegszik vagy balesetet szenved, ami miatt nem tud elutazni és a lefoglalt utazását le kell mondania. Az utazási szerződés részét képező lemondási feltételek szerint – annak függvényében, hogy az utazást az indulás előtt mennyi idővel mondja le – az iroda ún. bánatpénzt számít fel. Amennyiben rendelkezik útlemondási biztosítással, a biztosító – meghatározott feltételek mellett és esetleges önrészesedés levonásával – ezt az összeget visszafizeti.
 
Lemondás esetén a Vevőt terhelő önrészesedés a Biztosító által térítendő összeg százalékában:
 • 0 % (önrészesedés nélkül): ha a biztosítási esemény a Résztvevő (utas) Covid-19 megbetegedése, sürgősségi kórházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés
 • 10%: minden egyéb esetben

A kombinált biztosítás (útlemondási biztosítás és utasbiztosítás) díja az utazás részvételi díjának a 4%-a (kivételt képeznek a felárak) és az utasbiztosítás díjának összege. A kombinált biztosítás az utazásra történő jelentkezéssel egyidejűleg, legkésőbb 30 nappal az utazás előtt igényelhető. Díja a jelentkezéstől számított egy héten belül az előleggel együtt fizetendő. Utazás előtt 30 napon belül kizárólag előzetes egyeztetés után van lehetőség a kombinált biztosítás megkötésére.
 
Termékismertető – stornóbiztosítás
 
Életkor pótdíjak az irodánk által ajánlott biztosítások esetében:
biztosítás típusaéletkorfelár
EUB Klasszikus Nívó csoportos biztosítás80 éves korignincs felár
EUB Klasszikus Nívó csoportos biztosítás80 év felett+250%
EUB Repülős Air Top csoportos biztosításéletkortól függetlennincs felár
Kombinált biztosítás (Nívó BBP + sztornó)70 éves korignincs felár
Kombinált biztosítás (Nívó BBP + sztornó)70 és 80 év közötta BBP biztosítás 100%-a
Kombinált biztosítás (Nívó BBP + sztornó)80 év feletta BBP biztosítás 250%-a
Kombinált biztosítás (Air Top BBP + sztornó)életkortól függetlennincs felár

Biztosítási feltételek
Kiegészítő – kombinált biztosítás
 
Biztosítási díjak emelése
 
Előfordulhat, hogy a programjainkhoz kiajánlott biztosítási díjat még az utazás megkezdése előtt a biztosító megemeli, esetleg módosítja a szolgáltatásait. Ebben az esetben az addig megkötött biztosítási szerződéseken nem áll módunkban változtatni.
Amennyiben kombinált biztosítást igényelt, és a kötvény már kiállításra került, annak újrakötésére a díjemelés után nincs lehetőség, ezeknél a szerződéseknél a változtatás előtti feltételek maradnak érvényben, a biztosító adott helyzetben a kártérítést is annak megfelelően fogja rendezni.
Ha csoportos utasbiztosítást igényelt, annak díja a biztosító társaság esetleges díjemelése miatt általunk is megemelésre kerül, melyről tájékoztatást küldünk, és amennyiben továbbra is igény tart a szolgáltatásra, az áremelés mértékét köteles számunkra megtéríteni.
 
Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK=EHIC)
 
Az uniós szabályok lehetővé teszik, hogy a magyar állampolgárok a magyarországi kötelező egészségbiztosításuk terhére vegyék igénybe az orvosilag szükséges egészségügyi szolgáltatásokat az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban, amennyiben rendelkeznek az OEP-nél ingyenesen kiváltható EEK-val.
 
A jogosultság az alábbi országokra terjed ki:
Ausztria, Bulgária, Belgium, Ciprus (görög rész), Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Hollandia, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, Szerbia
 
Nem egységes!
Az orvosilag szükséges ellátások köre tagállamonként eltérő, és emiatt előfordulhat, hogy bizonyos típusú ellátások esetén az EEK-t nem fogadják el.
Egyes országokban (pl. Franciaországban) visszatérítéses rendszer működik, vagyis az ellátás költségeit meg kell előlegezni és az illetékes biztosító a hatályos tagállami jogszabályok alapján a visszatéríthető összeget utólag megtéríti.
 
EEK vagy utasbiztosítás?
 
Teljes biztonságot csak az EEK és az utasbiztosítás együttes megléte jelent!
Általánosságban elmondható, hogy az utasbiztosítás többet nyújt az EEK-nál. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy bizonyos helyeken (pl. Ausztriában, a síterepek környékén) csak az EEK megléte esetén hajlandók ellátni a külföldi turistákat.
 

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.