Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Kapcsolat

Hasznos információk

BALESET-, BETEGSÉG-, POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS (BBP) UTASBIZTOSÍTÁS
Az irodánk által szervezett utazások részvételi díja nem tartalmazza a baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, melynek megkötése az utazáson való részvétel feltétele.
Az utazás időtartama alatt sajnos előfordulhatnak megbetegedések, sérülések, kisebb-nagyobb balesetek, amikor szükséges az orvosi ellátás. Biztosítás hiányában igen súlyos összegekbe is kerülhet a segítségnyújtás, ezért utazás előtt mindenképpen javasoljuk ennek megkötését.
 
A következők módozatok választhatók:
• EUB Nívó 500 Ft/fő/nap
• EUB Top 700 Ft/fő/nap
 
Az alábbi szolgáltatásokat mindkettő módozat tartalmazza, csak a maximális térítési összegekben van különbség:
• Orvosi és mentési költségek térítése
• Beteg vagy sérült biztosított hazaszállítása
• Egészségügyi segítségnyújtási szolgáltatások
• Utazási segítségnyújtás
• Baleseti halál, holttest hazaszállítása
• Poggyász- és csomagbiztosítás (pl. mobiltelefon és hordozható számítógép)
• Felelősségbiztosítás és jogvédelem
 
ÚTLEMONDÁSI (STORNO BASIC) BIZTOSÍTÁS
Az utazásra történő jelentkezéssel egy időben lehetőség van útlemondási biztosítás kötésére, amely az utazás előtti időszakra, vagyis a biztosítás megkötésétől az utazás megkezdéséig érvényes.
Utazás előtt megesik, hogy a jelentkező, vagy közeli hozzátartozója pl. hirtelen megbetegszik vagy balesetet szenved, ami miatt nem tud elutazni és a lefoglalt utazását le kell mondania. Az utazási szerződés részét képező lemondási feltételek szerint – bizonyos esetekben, annak függvényében, hogy az utazást visszamondása az indulás előtt mennyi idővel történik, az iroda ún. bánatpénzt számít fel. Amennyiben a jelentkező rendelkezik útlemondási biztosítással, a biztosító – meghatározott feltételek mellett – ezt az összeget visszafizeti.
Az útlemondási biztosítás díja az utazás részvételi díjának az 5%-a, lemondás esetén a biztosító önrészesedése 20%, de min. 10.000 Ft/fő.
Viszont az útlemondási biztosítás BBP utasbiztosítással együtt kedvezőbb feltételekkel is megköthető! Ld. Kombinált biztosítás.
 
KOMBINÁLT BIZTOSÍTÁS (STORNO KOMBI STANDARD – útlemondási és utasbiztosítás egyben)
Útlemondási biztosítása mellé lehetősége van megkötni rögtön az utasbiztosítást is, ami több szempontból is kedvezőbb, ugyanis a két biztosítás együttes megkötése esetén:
• az útlemondási biztosítás díja az utazás részvételi díjának csak a 4%-a,
• lemondás esetén a biztosító önrészesedése 0%.
 
EURÓPAI EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI KÁRTYA (EEK=EHIC)
Az uniós szabályok lehetővé teszik, hogy a magyar állampolgárok a magyarországi kötelező egészségbiztosításuk terhére vegyék igénybe az orvosilag szükséges egészségügyi szolgáltatásokat az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban, amennyiben rendelkeznek az OEP-nél ingyenesen kiváltható Európai Egészségbiztosítási Kártyával.
A jogosultság az alábbi országokra terjed ki:
Ausztria, Bulgária, Belgium, Ciprus (görög rész), Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Hollandia, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, Szerbia
Nem egységes! Az orvosilag szükséges ellátások köre tagállamonként eltérő, és emiatt előfordulhat, hogy bizonyos típusú ellátások esetén az EEK-t nem fogadják el.
Egyes országokban (pl. Franciaországban) visszatérítéses rendszer működik, vagyis az ellátás költségeit meg kell előlegezni és az illetékes biztosító a hatályos tagállami jogszabályok alapján a visszatéríthető összeget utólag megtéríti.
EEK vagy utasbiztosítás?
Teljes biztonságot csak az EEK és az utasbiztosítás együttes megléte jelent!
Általánosságban elmondható, hogy az utasbiztosítás többet nyújt az EEK-nál. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy bizonyos helyeken (pl. Ausztriában) csak az EEK megléte esetén hajlandók ellátni a külföldi turistákat.
 
RÉSZVÉTELI DÍJ, FIZETÉSI FELTÉTELEK
A részvételi díj két részletben, előlegként és hátralékként fizetendő bankszámlánkra történő átutalással.
Az előleg, mely a részvételi díj 40%-a, a jelentkezéstől számított 7 napon belül fizetendő az igényelt biztosítás összegével együtt. A jelentkezés az előleg beérkezésével válik érvényessé.
A hátralék legkésőbb az utazás előtt 30 nappal fizetendő a többi megrendelt szolgáltatás összegével együtt.
Ha a jelentkezés az utazás előtti 30 napon belül történik, akkor a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő a biztosítás és a többi megrendelt szolgáltatás összegével együtt.
Azok az utazások, melyek részvételi díja 10.000 Ft alatt van, egy összegben fizetendőek az utazás megrendelésétől számított 7 napon belül.
 
EGYÁGYAS FELÁR
Programjaink részvételi díjai kettő vagy három ágyas szobákban történő elhelyezés esetén érvényesek. Ha valaki egyedül jelentkezik, és kifejezetten kéri az egyágyas elhelyezést, az ő esetében felár fizetendő, melynek díja programonként változó.
Az egyágyas felár megfizetése helyett társítás is kérhető, ez esetben a csoportban megpróbálunk keresni egy másik, azonos nemű egyedül utazót, aki szintén vállalta a társítást. Amennyiben nem járunk sikerrel, akkor az egyágyas szobában történő elhelyezés mellett a felárát irodánk magára vállalja.
 
FELSZÁLLÁSI LEHETŐSÉGEK
Autóbuszos utazásaink esetében a buszok Budapestről indulnak, azonban az utazások tervezett útvonalán haladva lehetőséget biztosítunk más településeken történő fel- és leszállásra, természetesen térítésmentesen.
Ezek részletes leírása minden programunknál megtalálható, illetve előzetes egyeztetés alapján további felszállási lehetőségre is van lehetőség.

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk