Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Kapcsolat

Hasznos információk

BALESET-, BETEGSÉG-, POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS (BBP) UTASBIZTOSÍTÁS
Az irodánk által szervezett utazások részvételi díja nem tartalmazza a baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, amelynek megkötése az utazáson való részvétel feltétele.
Az utazás időtartama alatt sajnos előfordulhatnak megbetegedések, sérülések, kisebb-nagyobb balesetek, amikor szükséges az orvosi ellátás. Biztosítás hiányában igen súlyos összegekbe is belekerülhet a segítségnyújtás, ezért utazás előtt mindenképpen javasoljuk ennek megkötését.
 
Utazásainkhoz a következők biztosításokat ajánljuk:
  • autóbuszos utakhoz EUB Nívó 510 Ft/fő/nap
  • repülős utakhoz EUB Air Top 740 Ft/fő/nap

Az alábbi szolgáltatásokat mindkettő módozat tartalmazza, csak a maximális térítési összegekben van különbség:
  • Orvosi és mentési költségek térítése
  • Beteg vagy sérült biztosított hazaszállítása
  • Egészségügyi segítségnyújtási szolgáltatások
  • Utazási segítségnyújtás
  • Baleseti halál, holttest hazaszállítása
  • Poggyász- és csomagbiztosítás (pl. mobiltelefon és hordozható számítógép)
  • Felelősségbiztosítás és jogvédelem

KOMBINÁLT BIZTOSÍTÁS (STORNO KOMBI STANDARD – útlemondási és utasbiztosítás egyben)
Az utazásra történő jelentkezéssel egy időben lehetőség van útlemondási biztosítás megkötésére is, amely az utazás előtti időszakra, vagyis a biztosítás megkötésétől az utazás megkezdéséig érvényes.
Utazás előtt megesik, hogy valamelyik utas vagy közeli hozzátartozója pl. hirtelen megbetegszik vagy balesetet szenved, ami miatt nem tud elutazni és a lefoglalt utazását le kell mondania. Az utazási szerződés részét képező lemondási feltételek szerint – bizonyos esetekben, annak függvényében, hogy az utazást az indulás előtt mennyi idővel mondja le, az iroda ún. bánatpénzt számít fel. Amennyiben rendelkezik útlemondási biztosítással, a biztosító – meghatározott feltételek mellett – ezt az összeget esetleges önrészesedés levonásával visszafizeti.
 
Lemondás esetén a Vevőt terhelő önrészesedés a Biztosító által térítendő összeg százalékában:
a) ha a biztosítási esemény a Résztvevő (utas) Covid-19 megbetegedése, sürgősségi kórházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés: önrészesedés nélkül
b) minden egyéb esetben: 10%
A kombinált biztosítás (útlemondási biztosítás és utasbiztosítás) díja az utazás részvételi díjának a 4%-a (kivételt képeznek a felárak) és az utasbiztosítás díjának összege.
További esetlegesen felmerülő kérdés esetén, valamint részletes tájékoztatásért kérjük, fordulj hozzánk bizalommal, készséggel állunk rendelkezésedre!
 
EURÓPAI EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI KÁRTYA (EEK=EHIC)
Az uniós szabályok lehetővé teszik, hogy a magyar állampolgárok a magyarországi kötelező egészségbiztosításuk terhére vegyék igénybe az orvosilag szükséges egészségügyi szolgáltatásokat az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban, amennyiben rendelkeznek az OEP-nél ingyenesen kiváltható EEK-val.
 
A jogosultság az alábbi országokra terjed ki:
Ausztria, Bulgária, Belgium, Ciprus (görög rész), Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Hollandia, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, Szerbia
 
Nem egységes!
Az orvosilag szükséges ellátások köre tagállamonként eltérő, és emiatt előfordulhat, hogy bizonyos típusú ellátások esetén az EEK-t nem fogadják el.
Egyes országokban (pl. Franciaországban) visszatérítéses rendszer működik, vagyis az ellátás költségeit meg kell előlegezni és az illetékes biztosító a hatályos tagállami jogszabályok alapján a visszatéríthető összeget utólag megtéríti.
 
EEK vagy utasbiztosítás?
Teljes biztonságot csak az EEK és az utasbiztosítás együttes megléte jelent!
Általánosságban elmondható, hogy az utasbiztosítás többet nyújt az EEK-nál. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy bizonyos helyeken (pl. Ausztriában, a síterepek környékén) csak az EEK megléte esetén hajlandók ellátni a külföldi turistákat.

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatkezelési tájékoztató Hasznos információk

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.