Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 1776
    La Salette
  • 493
    Lourdes
  • 1633
    Santiago de Compostela
  • 1777
    Fatima
  • 642
    Padova
NAGY ZARÁNDOKLAT - La Salette, Lourdes, Santiago, Fatima
2024. aug. 30 - szept. 8.
10 napos nagy zarándoklat Európa 3 jelentős Mária kegyhelyére, La Salette-be, Lourdes-ba, valamint Fatimába, továbbá Szent Jakab apostol sírjához, Santiago de Compostelába és Szent Antal nyomában, Padovába Szmutku Róbert atya lelkivezetésével.
Programvázlat:
1. nap: utazás Olaszországba, szentmise a padovai Szent Antal bazilikában.
2. nap: utazás Franciaországba.
3. nap: egész napos zarándokprogram La Salette-ben.
4. nap: utazás Dél-Franciaországba.
5. nap: egész napos zarándokprogram Lourdes-ban.
6. nap: utazás Spanyolországba.
7. nap: délelőtt zarándokprogram Santiago de Compostelában, délután kirándulás Finisterrebe.
8. nap: utazás Portugáliába, szentmise a bragai Jó Jézus szentélyében.
9. nap: egész napos zarándokprogram Fatimában.
10. nap: városnézés Lisszabonban, hazautazás repülővel.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás a Miskolc – M3 – Budapest – M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. A délutáni órákban nagy zarándoklatunk első állomásaként látogatást teszünk Szent Antal városában, Padovában. A Prato della Valle téren keresztül a Szent Antal bazilikához sétálunk, melyben a híres prédikátor szarkofágját és épen maradt nyelvét őrzik. Lelkivezetőnk által bemutatott szentmise és szabadprogram után Padova környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
2. nap: Folytatjuk utunkat Észak-Olaszországon keresztül Franciaországba. Késő délután érkezünk meg az 1860 méteres magasságban található La Salette szentélyébe. Szállás az itteni zarándokházban (2 éj).
3. nap: Egész napunkat La Salette-ben, az Alpok látványos hegykoszorúi által ölelt zarándokhelyen töltjük. 1846. szeptember 19-én két pásztorgyermeknek jelent meg itt a Szűzanya. A látomásban Mária a világ bűnöseit siratta és a gyermekeknek adott üzenetben lelki újjászületésre szólította fel az embereket. Programunk során felkeressük a bazilikát, a jelenések történetét bemutató múzeumot, majd megízleljük a forrást, ami a jelenések óta hűs vizet ad. Szentmise után a délutáni órákban szabadprogram során lehetőség nyílik egyénileg túrázni, vagy elcsendesedve és a nagyszerű panorámát szemlélve elmélkedni és imádkozni. Az esti vesperás után gyertyás körmenet a jelenések helyszínén.
4. nap: Folytatjuk utunkat Dél-Franciaországba, a Pireneusok csúcsai között fekvő Lourdes-ba (2 éj).
5. nap: Egész napos zarándokprogram Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén. A kisváros 1858-ban vált világhírűvé, amikor Soubirous Bernadettnek összesen 18 alkalommal megjelent Szűz Mária a Massabielle barlangban. Az Istenanya útmutatása alapján Bernadett az egyik jelenés során egy forrást fedezett fel, melynek vizéhez több ezer gyógyulás köthető, és ezek közül hetvenet nyilvánított csodának a katolikus egyház. Napjainkra Lourdes a remény városává vált: évente több, mint 6 millió zarándok és beteg érkezik ide a világ minden tájáról gyógyulásban bízva és lelki békére vágyva. Zarándoklatunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Jelenések barlangjában, majd felkeressük a Szeplőtelen fogantatás bazilikát és a Rózsafüzér bazilikát. Programunkat a Szent Bernadett templomnál folytatjuk, majd a betegek keresztútját nézzük meg, mely a magyar születésű Maria de Faykod szobrásznő alkotása. A földalatti X. Szent Piusz bazilika meglátogatása után Szent Bernadett életéhez kötődő további fontos helyeket keresünk fel: a Boly malmot, a zárkát, végül pedig a plébániatemplomot. Este a rózsafüzér imádság után gyertyás körmenet, mely során ezer apró láng töri meg a sötétséget, a teret pedig betölti az Ave Maria ének.
6. nap: Folytatjuk utunkat Európa egyik legjelentősebb zarándokhelyére, a spanyolországi Santiago de Compostelába (2 éj).
7. nap: A délelőttöt Santiago de Compostelában töltjük. A hagyomány úgy tartja, hogy Szent Jakab apostol Jézus halála után eljutott egészen Galíciáig, majd itt is lett eltemetve. Miután a 800-as években újra felfedezték az apostol sírját, a compostelai zarándoklat fontossága a középkorban vetekedett a római és a szentföldi zarándoklatokéval. Napjainkban a zarándokok védőszentjének a földi maradványait a látványos katedrálisban őrzik, melynek homlokzata a spanyol barokk gyöngyszeme. Délben az El Caminon érkezett gyalogos zarándokokkal együtt szentmisén veszünk részt, majd az Atlanti-óceán partjára, Finisterrebe utazunk. A sziklás szirtfok a római időkben az akkor ismert világ legnyugatibb pontja volt, napjainkban sok gyalogos zarándok a Santiagoba való megérkezése után pár napos gyaloglással eljön ide, hogy a „világ végén” érjen véget hosszú zarándokútja.
8. nap: Folytatjuk utunkat Portugáliába. Első portugál úti célunk az ország vallási fővárosaként számontartott Braga városa melletti Jó Jézus szentélye lesz. A templomhoz egy impozáns barokk lépcső vezet, amely a lelki utazásunkat szimbolizálja. A zarándoktemplomban bemutatott szentmise után Fatimába utazunk (2 éj). Délutáni zarándokprogramunkat a magyar kálvárián kezdjük, mely az emigrációban élő magyarok adományaiból épült azon az útvonalon, melyet a látnok pásztorgyerekek nap mint nap megjártak. Keresztutat járunk, majd betérünk a Szent István kápolnába. Ezután a közeli Aljustrelben felkeressük a látnokok házait. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet.
9. nap: Egész napunkat Fatimában töltjük. 1917. május 13-án a településhez közeli Cova da Iria (Béke völgye) nevű helyen három pásztorgyermeknek, Lúciának és unokatestvéreinek, Ferencnek és Jácintának jelent meg a Szűzanya. Fél éven át, összesen hat alkalommal jelent meg Mária, aki mindig megtérést, imádságot, bűnbánatot és engesztelést kért, és három titkot bízott a gyerekekre. Fatima azóta a világ egyik legnagyobb Mária-kegyhelye lett, évente milliók zarándokolnak ide. Reggel a régi búcsújáró Rózsafüzér Királynője bazilikához megyünk, ahol a három látnokot örök nyugalomra helyezték. A bazilika előtti hatalmas téren, a jelenések pontos helyén áll a Jelenések kápolnája. Szentmise és egyéni elmélkedés a jelenések helyszínén. Ellátogatunk a tér másik végében álló modern Szentháromság templomhoz, mely a világ egyik legnagyobb katolikus temploma. Közös programunk befejezéseként Kondor Lajos atya szobrát keressük fel. A verbita szerzetes Fatimában szolgált, ő vezette Ferenc és Jácinta boldoggá avatásának előkészítését, valamint nagy szerepet vállalt a magyar keresztút és kápolna felépítésében. Késő délután szabadprogram, majd este rózsafüzér és gyertyás körmenet a Jelenések kápolnájánál. Ilyenkor sok ezer gyertya lángja lobban fel, a teret pedig megtölti a világ minden tájáról ide érkező zarándokok éneke.
10. nap: Reggel Portugália fővárosába, Lisszabonba utazunk. Először az eklektikus Sé katedrálishoz megyünk, majd a Szent Antal templomot keressük fel, amely annak a háznak a helyen áll, ahol Páduai Szent Antal született. Szentmise után belvárosi sétánkat a Kereskedők terén folytatjuk, innen a hangulatos Augusta sétálóutcán keresztül érkezünk a Rossio térre. Szabadidő után programunk következő állomásaként kívülről megtekintjük a Szent Jeromos kolostor templomát, majd a Belém tornyot és a Felfedezők Emlékművét keressük fel. Városnézésünk utolsó állomása a monumentális Krisztus király szobor lesz, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a Tejo folyóra és a városra. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás közvetlen repülőjárattal, érkezés Budapestre szeptember 9-én 01:10 órakor.
Hasznos információ:
  • A Magyar Kurír és a VIA SACRA zarándok utazási iroda 2022-ben zarándokútikönyv-sorozatot indított. A sorozat első, Lourdes-ról, és második, Fatimáról szóló kötetei megrendelhetők weblapunkon az alábbi linken: https://viasacra.hu/zarandokutikonyvek

SZÁLLÁS

hotel *** (7 éj) és zarándokház (2 éj) (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal, menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal

INDULÁS

03:00 óra Miskolc, Búza tér (OMV kút)
05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

614 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét Lisszabonig, a hazautazást menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal Lisszabonból Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db feladott poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a szállást 9 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok-idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 60 EUR/fő.
Egyágyas felár: 162 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:8 600 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:33 200 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT

IDŐPONT

2024. aug. 30 - szept. 8.
| 10 nap | 9 éjszaka |

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel *** és zarándokház

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Szmutku Róbert atya
(nagybányai esperes)

Hasonló programok

KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT

NAGY ZARÁNDOKLAT - Fatima, Santiago, Lourdes, La Salette


IDŐPONT
2024. szeptember 8-17. | 10 nap

LELKIVEZETŐ
Barta Márton atya

569 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT

Fatimai zarándoklat
portugáliai körutazással


IDŐPONT
2024. szeptember 18-23. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Kalóczkai Gábor atya

414 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT
GARANTÁLT INDULÁS

Fatimai zarándoklat
portugáliai körutazással


IDŐPONT
2024. október 20-25. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Szőcs Csaba atya

414 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Pünkösdi búcsú Csíksomlyón
székelyföldi körutazással
(miskolci indulás)


IDŐPONT
2024. május 16-20. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Tóth István atya

144 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.