Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 679
  • 493
  • 681
  • 680
  • 642
Nagy zarándoklat
(Lourdes, Fatima, Santiago de Compostela, La Salette)
2019. szeptember 20-29.
10 napos nagy zarándoklat Európa 3 jelentős Mária kegyhelyére, La Salette-be, Lourdes-ba, valamint Fatimába, továbbá Szent Jakab apostol sírjához, Santiago de Compostelába és Szent Antal nyomában, Padovába.
 
Programvázlat:
1. nap: utazás Olaszországba, Padova (Szent Antal bazilika).
2. nap: utazás Franciaországba.
3. nap: La Salette.
4. nap: utazás Dél-Franciaországba.
5. nap: Lourdes.
6. nap: utazás Spanyolországba.
7. nap: Santiago de Compostela.
8. nap: utazás Portugáliába, Braga (Jó Jézus Szentélye).
9. nap: Fatima.
10. nap: hazautazás repülővel.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás az M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. A délutáni órákban nagy zarándoklatunk első állomásaként látogatást teszünk Szent Antal városában, Padovában. A Prato della Valle téren keresztül a Szent Antal bazilikához sétálunk, mely a szent sírja felett épült. Felkeressük az Ereklye kápolnát, melyben a híres prédikátor épen maradt nyelvét őrzik, majd szentmisén veszünk részt. Szabadprogram után a Padova környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
2. nap: Folytatjuk utunkat Észak-Olaszországon keresztül Franciaországba. Késő délután érkezünk meg az Alpok lábánál található Corps-ba. A faluban tiszteletünket tesszük a két la-salette-i látnok, Melanie Calvat és Maximin Giraud sírjánál, majd az 1860 méteres magasságban található La Salette szentélyébe utazunk. Szállás az itteni zarándokházban (2 éj).
3. nap: Egész napunkat La Salette-ben, a látványos hegykoszorúktól ölelt zarándokhelyen töltjük. 1846. szeptember 19-én két pásztorgyermeknek jelent meg itt a Szűzanya. A látomásban Mária a világ bűnöseit siratta és a gyermekeknek adott üzenetben lelki újjászületésre szólította fel az embereket. Programunk során felkeressük a bazilikát, a jelenések történetét bemutató múzeumot, majd megízleljük a forrást, mely a jelenések óta hűs vizet ad. Szentmise után a délutáni órákban szabadprogram, mely során lehetőség nyílik egy könnyű sétával a környező hegyekre felmenni, és ott elcsendesedve és a nagyszerű panorámát szemlélve elmélkedni és imádkozni. Az esti vesperás után gyertyás körmenet a jelenések helyszínén.
4. nap: Folytatjuk utunkat Dél-Franciaországba, a Pireneusok csúcsai között fekvő Lourdes-ba (2 éj).
5. nap: Egész napos zarándokprogram Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén. A kisváros 1858-ban vált világhírűvé, amikor Soubirous Bernadettnek összesen 18 alkalommal megjelent Szűz Mária a Massabielle barlangban. Az Istenanya útmutatása alapján Bernadett egy forrást fedezett fel, melynek vizéhez több mint hatezer csodás gyógyulás köthető. Lourdes a remény városává vált, évente több mint 6 millió zarándok és beteg érkezik ide a világ minden tájáról, gyógyulásban bízva és lelki békére vágyva. Zarándoklatunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Jelenések barlangjában, majd felkeressük a Szeplőtelen fogantatás bazilikát és a Rózsafüzér bazilikát. Programunkat a Szent Bernadett templomnál folytatjuk, majd a betegek keresztútját nézzük meg, mely a magyar születésű Maria de Faykod szobrásznő alkotása. A földalatti X. Szent Piusz bazilika meglátogatása után Szent Bernadett életéhez kötődő további fontos helyeket keresünk fel: a Boly malmot, a zárkát, végül pedig a plébániatemplomot. Késő délután keresztúti áhítatosságon veszünk részt. Krisztus szenvedéstörténetén a szentély felett magasodó hegy lejtőire épült monumentális kálvárián elmélkedünk, melynek X. állomását Magyarország katolikusai állítottak. Este a Rózsafüzér imádság után gyertyás körmenet, mely során ezer apró láng töri meg a sötétet, a teret pedig betölti az Ave Maria.
6. nap: Folytatjuk utunkat Európa egyik legjelentősebb zarándokhelyére, a spanyolországi Santiago de Compostelába (2 éj).
7. nap: Egész napos program Santiago de Compostelában. A hagyomány úgy tartja, hogy Szent Jakab apostol Jézus halála után eljutott egészen Galíciáig, majd itt is lett eltemetve. Miután a 800-as években újra felfedezték az apostol sírját, a compostelai zarándoklat fontossága a középkorban vetekedett a római és a szentföldi zarándoklatokéval. Napjainkban a zarándokok védőszentjének a földi maradványait a látványos katedrálisban őrzik, melynek homlokzata a spanyol barokk gyöngyszeme. Délben az El Caminon érkezett gyalogos zarándokokkal együtt szentmisén veszünk részt, mely során a kereszthajóban meglengetik a hatalmas tömjéntartót, a botafumeirót. Egyéni elcsendesedés után városnéző séta, majd szabadprogram.
8. nap: Folytatjuk utunkat Portugáliába. Első portugál úti célunk az ország vallási fővárosaként számon tartott Braga városa melletti Jó Jézus Szentélye lesz. A templomhoz egy impozáns barokk lépcső vezet, amely a lelki utazásunkat szimbolizálja. A zarándoktemplomban bemutatott szentmise után Fatimába utazunk (2 éj).
9. nap: Egész napunkat Fatimában töltjük. 1917. május 13-án a településhez közeli Cova da Iria (Béke völgye) nevű helyen három pásztorgyermeknek, Lúciának és unokatestvéreinek, Ferencnek és Jácintának jelent meg a Szűzanya. Fél éven át, összesen hat alkalommal jelent meg Mária, aki mindig megtérést, imádságot, bűnbánatot és engesztelést kért, és három titkot bízott a gyerekekre. Fatima azóta a világ egyik legnagyobb Mária-kegyhelye lett, évente milliók zarándokolnak ide. Napunkat a magyar kálvárián kezdjük, mely az emigrációban élő magyarok adományaiból épült azon az útvonalon, melyet a pásztorgyerekek nap mint nap megjártak. Keresztutat járunk, majd betérünk a Szent István kápolnába. Ezután a közeli Aljustrelben felkeressük a látnokok házait. Innen a régi búcsújáró Rózsafüzér Királynője bazilikához utazunk, ahol a három látnokot örök nyugalomra helyezték. A bazilika előtti hatalmas téren, a jelenések pontos helyén áll a Jelenések kápolnája. Szentmise és egyéni elmélkedés a jelenések helyszínén. Ellátogatunk a tér másik végében álló modern Szentháromság templomhoz, mely a világ egyik legnagyobb katolikus temploma. Közös programunk befejezéseként Kondor Lajos atya szobrát keressük fel. A verbita szerzetes Fatimában szolgált, ő vezette Ferenc és Jácinta boldoggá avatásának előkészítését, valamint nagy szerepet vállalt a magyar keresztút és kápolna felépítésében. Késő délután szabadprogram, majd este rózsafüzér és gyertyás körmenet a Jelenések kápolnájánál. Ilyenkor sok ezer gyertya lángja lobban fel, a teret pedig megtölti a világ minden tájáról ide érkező zarándokok éneke.
10. nap: Kora reggel transzfer a lisszaboni repülőtérre. Hazautazás a 10:55-kor induló menetrend szerinti járattal, érkezés Budapestre 15:25-kor.

SZÁLLÁS

hotel *** és zarándokház (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

reggeli (fakultatív vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal, menetrend szerinti repülőjárattal

INDULÁS

02:00 óra Szombathely, vasútállomás
03:00 óra Győr, M1 Arrabona pihenő
05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

RÉSZVÉTELI DÍJ

269 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét Lisszabonig, a hazautazást menetrend szerinti repülőjárattal Lisszabonból Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db 23 kg-os poggyásszal), a szállást 9 éjszakára reggelivel valamint a zarándok-idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket (24.000 Ft/fő) továbbá a belépőjegyeket, az idegenforgalmi adót és az adományokat mely összesen 40 Euró / fő.
Vacsora felár (9 vacsora): 32 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 54 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Top csoportos utasbiztosítás költsége:7 000 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Top utasbiztosítás költsége:17 800 Ft/fő
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2019. szeptember 20-29.
| 10 nap | 9 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

autóbusz, repülő

SZÁLLÁS

hotel *** és zarándokház

ELLÁTÁS

reggeli

LELKIVEZETŐ

Medveczky Miklós atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Csodálatos programok, fantasztikus sofőrök, felkészült idegenvezető, sok-sok lelki élmény. Köszönjük, hogy elzarándokolhattunk e felemelő úton Európa fontos kegyhelyeire. (Nagy zarándoklat, 2018. május)
A program nagyon jól megszervezett, tömör, mindent láttunk. Történelmi, művészeti értékeket is… A lelki dolgok mellett kulturális élményekben is volt részünk. Le kell ülepedni a sok szép élménynek. Köszönöm! (Nagy zarándoklat, 2018. május)

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk