Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 2493
    Salamis
  • 2494
    Lala Musztafa pasa mecset (Famagusta)
  • 2495
    Agia Kyriaki templom (Paphos)
  • 2496
    Stavrovouni kolostor
  • 2492
    Szent Lázár templom (Lárnaka)
Ciprusi zarándoklat
- az Apostolok Cselekedetei
2024. szeptember 22-29.
ZARÁNDOK-IDEGENVEZETŐ:
Dr. Koncz Attila
(a VIA SACRA zarándokútikönyv-sorozat lourdes-i kötetének szerzője, aki hosszú ideig élt a szigeten)
Programvázlat:
1. nap: kiutazás.
2. nap: városnézés Famagustában és Salamis régészeti területén.
3. nap: egész napos városnézés Nicosiában.
4. nap: látogatás Limassolban és Kolossiban, séta Kourion régészeti lelőhelyén, pihenő Aphrodité sziklájánál.
5. nap: városnézés Paphoson, látogatás az Agios Neophytos kolostorban.
6. nap: egész napos kirándulás a Troodos-hegységbe (Kykkos kolostor).
7. nap: borkóstoló Omodosban, zarándoklat a Stavrovouni kolostorba.
8. nap: városnézés Lárnakában, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 16:45 órakor induló menetrend szerinti, közvetlen repülőjárattal Lárnakába. Megérkezés 20:40-kor, majd transzfer a szállodába (3 éj).
2. nap: Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk Észak-Ciprusra. A „Zöld Vonalon” átlépve Famagusta velencei városfallal körülvett óvárosát ismerjük meg. Ellátogatunk az Othello toronyhoz és a Lala Musztafa pasa mecsethez, mely a középkori Szent Miklós gótikus katedrálisból lett átalakítva. Innen Ciprus egykori legnagyobb városának romjaihoz, Salamisba vezet utunk. A város Pál apostol hittérítő útjának első állomása volt, valamint itt született, majd halt vértanúhalált Barnabás apostol. Megtekintjük az ókori régészeti területet, az ikonkiállítást, majd tiszteletünket tesszük Szent Barnabás sírjánál.
3. nap: Egész napos kirándulás a fővárosba, Nicosiába. Óvárosi sétánk során érintjük a Szent János katedrálist, az Érseki Palotát és a Bizánci Múzeumot, ahol Ciprus legnagyobb ikongyűjteményét láthatjuk. Ezután betérünk Hadjigeorgakis Kornesios házába, mely a 18. századi török építészet remeke. A Panagia Chrysaliniotissa templom felkeresése után a város északi, török felébe sétálunk. Ellátogatunk a Selimiye mecsetbe, mely egykor a pompás Szent Szófia katedrális volt, majd a Szent Miklós templomba és a Mevlevi dervis kolostorba. Szentmise, majd szabadidő a karavánszerájban (Büyük Han).
4. nap: Lárnakát hátrahagyva a sziget déli, tengerparti területének megismerésével töltjük napunkat. Elsőként Ciprus második legnagyobb városát, Limassolt keressük fel, ahol a várkastély megtekintése és a tengerparti sétányon eltöltött szabadidő után szentmisén veszünk részt a Szent Katalin katolikus templomban. Utunkat folytatva a keresztes lovagok egykori erődjét keressük fel Kolossiban. Ezután az ókori Kourion városának régészeti lelőhelyét járjuk be, mely csodálatos környezetben, a Földközi-tenger fölé magasodó sziklaplatón terül el. A település legfőbb látnivalója az amfiteátrum és Apollón Hylates szentélye. Utolsó állomásunk Aphrodité sziklájánál lesz. A legenda szerint ezen a látványos partszakaszon emelkedett ki a habokból a szerelem és a szépség istennője. Fürdőzés után Paphosba utazunk (3 éj).
5. nap: Egész napunkat Paphoson és környékén töltjük. Városnézésünket az Agia Kyriaki templomnál kezdjük. Ezen a területen állt Ciprus legnagyobb kora keresztény bazilikája, melynek romjait ma is láthatjuk. Itt találjuk Szent Pál oszlopát, ehhez kötözve vesszőzték meg az apostolt. Szentmise után az Agia Solomoni katakombákat keressük fel, majd a régészeti lelőhelyre látogatunk, ahol világhírű mozaikokat találunk. Innen a város leglátványosabb nevezetességéhez, az úgynevezett Királyi sírokhoz vezet utunk. A világörökség részét képező impozáns temetkezési hely egy tengerre néző párkányon található. Késő délután a 15 km-re lévő Agios Neophytos kolostorba látogatunk. A dombos területen található templomnak és kolostornak alapjául szolgáló barlangokat a legenda szerint a 12. században a remete két keze munkájával vájta ki.
6. nap: Reggel a Troodos-hegységbe indulunk. Első megállónk a Chrysorrogiatíssis kolostornál lesz, majd Ciprus és az ortodox világ egyik leggazdagabb és leghíresebb helyére, a Kykkos kolostorhoz látogatunk el. Az 1328 méteres magasságban fekvő épületegyüttes legfőbb kincse egy Szűz Mária ikon, melyet a hagyomány szerint Szent Lukács festett. A közeli Throni dombon felkeressük III. Makáriosz ortodox érsek, a független Ciprus első államfőjének mauzóleumát. Ezután két világörökségi helyszínre indulunk: az Agios Ioannis Lambadistis kolostorba és az Agios Nikolaos Tis Stegis templomba, melyek az értékes ikonjaikról és freskójaikról nevezetesek.
7. nap: Délelőtt a bortermeléséről híres kis faluba, Omodosba utazunk. Felkeresünk egy helyi borászatot, ahol egy borkóstoló során megízlelhetjük a táj jellegzetes, édes vörösbortát. Délután Ciprus legrégebbi kolostorát, a Stavrovounit keressük fel. A közel 1000 méteres magasságban található épület építését Szent Ilona szorgalmazta, aki miután megtalálta Jézus keresztjét, Jeruzsálemből Konstantinápolyba menet hazafelé úton megállt Cipruson, és a kereszt egy darabját a kolostornak adományozta. (A kolostorba csak férfiak léphetnek be. A hölgyeknek a látogatás alatt a Lárnakára és a Troodos-hegységre nyíló hihetetlen panoráma és a ciprusi mindenszentek tiszteletére szentelt kápolna megtekintésére lesz lehetőség.) Napunk utolsó állomása a gótikus falfestményekkel díszített Szent Katalin kápolna lesz Pyrgában. Szállás Lárnakában (1 éj).
8. nap: A délelőttöt Lárnakában töltjük, mely az Apostolok ciprusi útjának második állomása volt. Városnézésünket a 9. században épített Szent Lázár templomnál kezdjük. A hagyomány úgy tartja, hogy Lázár, miután Jézus feltámasztotta halottaiból, Ciprusra hajózott, ahol a város első püspökévé választották, majd itt is temették el. Megtekintjük a templomot és a Bizánci Múzeumot, majd az erőd mellett elhaladva érkezünk a tengerparti sétányra. Szabadprogram és szentmise után zarándoklatunk következő állomása Kiti lesz, ahol a Panagia Angeloktisti templomban a bizánci művészet egyik legszebb darabját, egy 6. századi mozaikot csodálhatunk meg. Innen a közeli Hala Sultan Tekke mecsethez megyünk, mely a muzulmánok egyik fontos zarándokhelye. Transzfer a lárnakai repülőtérre, hazautazás a 21:15-kor induló, menetrend szerinti közvetlen járattal, érkezés Budapestre 23:25-kor.
Fontos:
  • Az észak-ciprusi területekre való belépéshez útlevél vagy új típusú személyi igazolvány szükséges.
  • A Stavrovouni kolostort hölgyek nem látogathatják.
  • Az időjárás szeptemberben meleg, napközben átlagosan 25-30 fok van.

SZÁLLÁS

hotel ***/**** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok-idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, légkondicionált autóbusszal

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

679 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Lárnakába és vissza Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db 20 kg-os feladott poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 7 éjszakára félpanziós ellátással (reggeli és vacsora), az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok-idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, a borkóstoló költségét, a szervizdíjat és az adományokat, mely 100 EUR/fő.
Egyágyas felár: 175 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:6 880 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:34 080 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2024. szeptember 22-29.
| 8 nap | 7 éjszaka |

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***/****

ELLÁTÁS

félpanzió

SZABAD HELYEK

Már csak 5 szabad hely maradt.

LELKIVEZETŐ

Kocsis István atya
(Budapest-Istenhegyi Szent László Plébánia)

Hasonló programok

Zarándoklat Rómába


IDŐPONT
2024. október 21-27. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Varga Lóránt atya

349 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

MOTOROS ZARÁNDOKLAT
- Czestochowa és Krakkó


IDŐPONT
2024. augusztus 10-13. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

144 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

MLADIFEST 2024
- Ifjúsági fesztivál Medjugorjéban


IDŐPONT
2024. augusztus 1-6. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Szlama Ákos atya

129 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.