Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
Pünkösdi búcsú Csíksomlyón
székelyföldi körutazással
(miskolci indulás)
2024. május 16-20.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, szentmise Nagyváradon.
2. nap: zarándoklat a csíksomlyói kegytemplomba, látogatás Székelyudvarhelyen, Székelyderzsen, Szejkefürdőn, Farkaslakán és Korondon.
3. nap: egész napos zarándoklat a csíksomlyói búcsúba.
4. nap: kirándulás a Szászföldön, pünkösdvasárnapi szentmise Zetelakán.
5. nap: látogatás a tordai sóbányában, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban Miskolcról, utazás az M30 – M3 – M35 – M4 – Nagykereki (határ) útvonalon Erdélybe. Zarándoklatunkat Szent László városában, a szecessziós hangulatú Nagyváradon kezdjük. Felkeressük a Székesegyházat, mely a legnagyobb, és sokak szerint a legszebb barokk templom Erdélyben. Szentmisén veszünk részt, majd a Püspöki Palotában megtekintjük az egyházművészeti kiállítást és tiszteletünket tesszük Szent László hermájánál. Folytatjuk utunkat a Székelyföldre, szállás Csíkszeredától 15 km-re, a vendégszeretetéről híres Vacsárcsiban (4 éj).
2. nap: Napunkat a csíksomlyói Mária-kegyhelyen kezdjük, ahol szentmisén veszünk részt a Napbaöltözött Asszony kegyszobrát őrző templomban. Napunkat székelyudvarhelyi városnézéssel folytatjuk, majd a székelyderzsi unitárius erődtemplom lesz programunk következő állomása. A gótikus templomerőd a Székelyföld egyik legérdekesebb látnivalójaként a Világörökség részét képezi, melynek falait Szent László legendáinak freskói díszítik. Innen Szejkefürdőre megyünk, ahol a híres székelykapu sor alatt áthaladva a „legnagyobb székelyként” tisztelt Orbán Balázs végső nyughelyét keressük fel. Ezután Farkaslakára utazunk, ahol tiszteletünket tesszük Tamási Áron sírhelyénél, majd a fazekasságáról híres Korondra érve felkeressük a népművészeti vásárt.
3. nap: Kora reggel Csíkszeredába indulunk, ahol zarándoklatunk csúcspontjaként részt veszünk a pünkösdi csíksomlyói búcsún. A városból egy keresztaljként megyünk a csíksomlyói kegytemplomhoz, majd onnan a két Somlyó-hegy nyergébe. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen több, mint 450 éve gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a székelyek és a csángók, akik 1567-ben a katolikus hitük megvédéséért érkeztek először hálaadó zarándoklatra. Azóta a fogadalmi búcsú jelentősen kiszélesedett, több százezer magyar zarándok érkezik a világ minden tájáról a Somlyó nyergébe. Részt veszünk az ünnepi szentmisén, majd szabadprogram, és séta az autóbuszhoz.
4. nap: Reggel barangolásra indulunk az egykori Szászföldön. Programunk első állomása Segesváron lesz, ahol a Világörökség részét képező, zegzugos középkori várnegyedet járjuk be. Ezt követően Erdély egyik legszebb és legnagyobb gótikus erődtemplomát keressük fel Szászfehéregyházán. Késő délután Zetelakára utazunk, és a falu határában fogadjuk a Csíksomlyóról hazaérkező keresztaljat. A gyalogos zarándokokkal együtt vonulunk be a templomba, ahol részt veszünk a pünkösdvasárnapi szentmisén.
5. nap: A Székelyföldet hátrahagyva hazafelé indulunk. Útközben felkeressük a tordai sóbányát, mely Erdély egyik legérdekesebb látványossága. A termelés 1932-ben állt le, napjainkban korabeli bányászati szerkezeteket, sócseppköveket és sóstavakat láthatunk. Hazautazás Miskolcra, megérkezés a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

falusi turizmus (2 és 3 ágyas szobák fürdőszoba használattal)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Miskolc, Búza tér (OMV kút)
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2024. május 16-20.
| 5 nap | 4 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

falusi turizmus

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Tóth István atya
(hidvégardói plébános)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

Zarándoklat Rómába


IDŐPONT
2024. október 21-27. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Varga Lóránt atya

349 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

MLADIFEST 2024 - Ifjúsági fesztivál Medjugorjéban (szombathelyi indulással)


IDŐPONT
2024. augusztus 1-6. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Haller László atya

139 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.