Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
 • 2046
  pünkösdi búcsú Csíksomlyón
 • 1762
  kegytemplom (Csíksomlyó)
 • 185
  kegyszobor (Csíksomlyó)
 • 29
  Segesvár
 • 28
  Gyilkos-tó
Erdélyi zarándokkörút és a csíksomlyói búcsú
2023. május 24-29.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, városnézés Nagyváradon.
2. nap: városnézés Kolozsváron, utazás a Székelyföldre.
3. nap: zarándoklat a csíksomlyói kegytemplomba, látogatás a Márton Áron múzeumban, séta a Gyilkos-tónál és a Békás-szorosban.
4. nap: egész napos zarándoklat a csíksomlyói búcsúba.
5. nap: kirándulás a Szászföldön, pünkösdvasárnapi szentmise.
6. nap: látogatás a tordai sóbányában, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban Szombathelyről, Győrből és Budapestről, utazás az M3 – M35 – M4 – Nagykereki (határ) útvonalon Erdélybe. Zarándoklatunkat Szent László városában, a szecessziós hangulatú Nagyváradon kezdjük. Felkeressük a Székesegyházat, mely a legnagyobb, és sokak szerint a legszebb barokk templom Erdélyben. Szentmisén veszünk részt, majd a Püspöki Palotában megtekintjük az egyházművészeti kiállítást és tiszteletünket tesszük Szent László hermájánál. Napunk városnéző sétával folytatódik a szecessziós belvárosban. Többek között érintjük a Szigligeti Színházat, a Szent László katolikus templomot, a Városházát, a görögkatolikus Püspöki Palotát, a Szent Miklós görögkatolikus katedrálist, a Mária elszenderedése ortodox templomot (Holdas templom), a híres Fekete Sas palotát és a zsinagógát is. Szabadprogram után továbbutazunk Magyarlónára, útközben pihenő a történelmi Erdély kapujában, a Király-hágón. Szállás (1 éj) vendégszerető magyar családoknál.
2. nap: Reggeli után „Erdély fővárosába”, Kolozsvárra utazunk. Programunkat a Fő téren kezdjük, ahol szentmisén veszünk részt a Szent Mihály templomban. Erdély második legnagyobb gótikus templomának ódon falai között valaha jelentős történelmi események zajlottak, 2022 nyarára pedig szépen felújították. Városnéző sétára indulunk, mely során látjuk majd Mátyás király lovas szobrát és szülőházát, a Fő tér legnevezetesebb épületeit, a Babes-Bolyai Tudományegyetemet és a Farkas utcai református templomot is. Délután folytatjuk utunkat a Székelyföldre. Szállás a vendégszeretetéről híres Zetelakán (4 éj).
3. nap: Napunkat a csíksomlyói Mária-kegyhelyen kezdjük, ahol lehetőség lesz egyénileg elcsendesedni a Napbaöltözött Asszony kegyszobrát őrző kegytemplomban. Innen Márton Áron püspök szülőfalujába, Csíkszentdomonkosra utazunk, ahol megtekintjük az életútját és munkásságát bemutató múzeumot, és szentmisén veszünk részt. Folytatjuk utunkat Gyergyószentmiklósra, ahol a misztikus hangulatú örmény templomot keressük fel. A Pongrác tetőn (1256 m) keresztül a vadregényes Gyilkos-tóhoz utazunk, majd a Kárpátok egyik legszebb szurdokvölgyében, a Békás-szorosban sétálunk.
4. nap: Kora reggel Csíkszeredába indulunk, ahol zarándoklatunk csúcspontjaként részt veszünk a pünkösdi csíksomlyói búcsún. A városból egy keresztaljként megyünk a csíksomlyói kegytemplomhoz, majd onnan a két Somlyó-hegy nyergébe. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen több, mint 450 éve gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a székelyek és a csángók, akik 1567-ben a katolikus hitük megvédéséért érkeztek először hálaadó zarándoklatra. Azóta a fogadalmi búcsú jelentősen kiszélesedett, több százezer magyar zarándok érkezik a világ minden tájáról a Somlyó nyergébe. Részt veszünk az ünnepi szentmisén, majd szabadprogram, és séta az autóbuszhoz.
5. nap: Reggel barangolásra indulunk az egykori Szászföldön. Programunk első állomása Segesváron lesz, ahol a Világörökség részét képező, zegzugos középkori várnegyedet járjuk be. Ezt követően Erdély egyik legszebb és legnagyobb gótikus erődtemplomát keressük fel Berethalmon. Késő délután visszautazunk Zetelakára, és a falu határában fogadjuk a Csíksomlyóról hazaérkező keresztaljat. A gyalogos zarándokokkal együtt vonulunk be a templomba, ahol részt veszünk a pünkösdvasárnapi szentmisén.
6. nap: A Székelyföldet hátrahagyva hazafelé indulunk. Útközben felkeressük a tordai sóbányát, mely Erdély egyik legérdekesebb látványossága. A termelés 1932-ben állt le, napjainkban korabeli bányászati szerkezeteket, sócseppköveket és sóstavakat láthatunk. Hazautazás az M35 – M3 – Budapest – Győr – Szombathely útvonalon, érkezés a késő esti órákban.
Fontos információ:
 • A részvételi díj nem tartalmazza a Baleset- Betegség- és Poggyász biztosítást, melynek megkötése kötelező! A kombinált útlemondási és utasbiztosítás megkötését ajánljuk, ugyanis a szolgáltatás sok egyéb eset mellett a koronavírus (COVID-19) által okozott megbetegedésre is kiterjed, mely esetben a biztosító önrészesedés nélkül megtéríti az esetlegesen felmerült bánatpénzt, továbbá az utazás idejére is biztosítást nyújt.

SZÁLLÁS

falusi turizmus (2 és 3 ágyas szobák fürdőszoba használattal)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

04:00 óra Szombathely, vasútállomás
05:00 óra Győr, vasútállomás
06:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

134 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 5 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 150 RON/fő.

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:3 600 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:9 000 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
HOSSZÚ HÉTVÉGE
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2023. május 24-29.
| 6 nap | 5 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

falusi turizmus

ELLÁTÁS

félpanzió

ZARÁNDOKLATVEZETŐ

Kuzmányi István diakónus

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Felemelő élményekben volt részünk. Nagyon tetszett, hogy ennyi csodálatos dolgot láthattunk és átélhettünk pár nap alatt. Különösen jó volt hogy családoknál szálltunk meg, így bepillantást nyerhettünk a határon túli társaink életében. Minden szuper volt. (Erdély, 2019. június)
Minden nap nagyon tartalmas volt, sok nevezetességet láttunk. Az idegenvezető nagyon felkészült volt, sok új információt tudtam meg. A társaság is kellemes volt, jól éreztem magam. (Erdély, 2018. május)

Hasonló programok

HOSSZÚ HÉTVÉGE
GARANTÁLT INDULÁS

Pünkösdi búcsú Csíksomlyón
székelyföldi körutazással
(miskolci indulás)


IDŐPONT
2023. május 25-29. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Marosi Balázs káplán atya

124 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Máriaradnai búcsú
dél-erdélyi barangolással


IDŐPONT
2023. október 6-8. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
Gergely Gellért bencés atya

79 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.