Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
 • 1769
  Jelenések hegye (Medjugorje)
 • 2097
  Szent Jakab templom (Medjugorje)
 • 2095
  Jelenések hegye (Medjugorje)
 • 2096
  Nagy Kereszt hegye (Medjugorje)
 • 2098
  nemzetközi szentmise (Medjugorje)
Medjugorjei zarándoklat
(miskolci indulás)
2024. július 17-21.
5 napos zarándoklat Medjugorjéba Ferencz Károly atya lelkivezetésével, Máriabeszterce, Mostar és Vepric érintésével.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, szentmise Máriabesztercén.
2. nap: egész napos zarándokprogram Medjugorjéban (Jelenések hegye, Cenacolo közösség, Szent Jakab templom, nemzetközi szentmise).
3. nap: keresztút a Nagy Kereszt hegyén, szabadprogram Medjugorjéban.
4. nap: szentmise a veprici Lourdes-i Miasszonyunk szentélynél, fürdőzés az Adriai-tenger partján.
5. nap: városnézés Mostarban, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Kora reggeli indulás Miskolcról, utazás az M3 – M0 – M7 – Letenye (határ) útvonalon Horvátországba. Zarándoklatunk első állomása Máriabeszterce (Marija Bistrica) lesz, mely nemzeti zarándokhelyként a legnagyobb horvát Mária-kegyhely. Az itt található Fekete Madonna kegyszobrot évszázadok óta nagy tisztelet övezi, számos imameghallgatás és gyógyulás köthető hozzá, és napjainkban is több százezer zarándok keresi fel évente. Lelkivezetőnk szentmisét mutat be, majd folytatjuk utunkat Bosznia-Hercegovina híres zarándokhelyére, Medjugorjéba. A szállás elfoglalása (4 éj), majd vacsora.
2. nap: Napunk során megismerkedünk a medjugorjei Mária-kegyhellyel, melynek története 1981-re nyúlik vissza. Ekkor jelent meg először a Szűzanya hat helyi fiatalnak és üzeneteket küldött általuk az emberiségnek, melyek a békéről, a hitről, a megtérésről, az imádságról és a böjt fontosságáról szóltak. A csodás történések hírére zarándokok sokasága érkezik azóta is a településre, mely napjainkra az egyik legnépszerűbb európai zarándokhellyé vált, és ahová évente 3 millió zarándok érkezik a világ minden tájáról. Elsőként a Jelenések hegyéren (Podbrdo) vezet utunk, ahol a Rózsaúton a rózsafüzér titkain elmélkedve érkezünk meg az első jelenések helyszínére, a Béke Királynője szoborhoz. Ezután ellátogatunk a Cenacolo közösségbe, ahol szenvedélybetegségből meggyógyult fiatalok tesznek tanúságot a hit erejéről és az új életükben jelen lévő szeretetről. Végül a medjugorjei lelki élet központját, a Szent Jakab plébániatemplomot keressük fel. Az esti órákban Rózsafüzér imádságon és nemzetközi szentmisén veszünk részt a Kegytemplomnál.
3. nap: Reggel a Nagy Kereszt hegyére (Krizevac) indulunk. Keresztutat járunk a hegy oldalában kitaposott meredek és hosszú ösvényen, melynek mentén domborművek segítik elmélkedésünket Krisztus szenvedéstörténetén. 520 méteres magasságba felkapaszkodva egy 9 méter magas vasbeton keresztet találunk, melyben Jézus keresztjének ereklyéjét helyezték el. Megpihenünk, majd a Medjugorjéra és környékére nyíló nagyszerű kilátás megtekintése után visszatérünk a szálláshelyre. Délután szabadprogram, este Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
4. nap: Reggel Horvátországba utazunk, ahol szentmisén veszünk részt a veprici Lourdes-i Miasszonyunk szentélynél, mely egy természetes módon kialakult barlangban található és sokak szerint a legszebb horvát zarándokhely. Délután fürdés és szabadprogram a makarskai riviérán, az Adriai-tenger partján.
5. nap: Reggel hazafelé indulunk, útközben azonban felkeressük Mostart. Séta a Neretva-folyó partján fekvő település hangulatos óvárosában, mely során többek között a város jelképét, az Öreg-hidat is érintjük. Szabadprogram után hazautazás Bosznia-Hercegovinán keresztül az Udvar (határ) – M0 – M3 útvonalon, megérkezés a késő esti órákban.
Fontos információ:
 • Bosznia-Hercegovinába csak az új, kártya típusú személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) lehet utazni. A határon a régi, könyv formátumú igazolványt nem fogadják el. Az úti okmánynak az országból való tervezett kilépéstől számítva 90 napig érvényesnek kell lennie.
 • A Magyar Kurír és a VIA SACRA zarándok utazási iroda 2022-ben zarándokútikönyv-sorozatot indított. A sorozat harmadik, Medjugorjéról szóló kötete megrendelhető weblapunkon az alábbi linken: https://viasacra.hu/zarandokutikonyvek

SZÁLLÁS

panzió (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

03:00 óra Miskolc, Búza tér (OMV kút)
05:45 óra M0 Csepeli pihenőhely, (Csepel / Szigetszentmiklós)

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

134 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 4 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a helyi tolmács költségét és az adományokat, mely 30 EUR/fő.
Egyágyas felár: 36 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:3 000 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:8 400 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2024. július 17-21.
| 5 nap | 4 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

panzió

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Fliszár Károly atya

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

MLADIFEST 2024
- Ifjúsági fesztivál Medjugorjéban


IDŐPONT
2024. augusztus 1-6. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Szlama Ákos atya

129 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

MLADIFEST 2024 - Ifjúsági fesztivál Medjugorjéban (szombathelyi indulással)


IDŐPONT
2024. augusztus 1-6. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Haller László atya

139 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.