Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 2248
    Akropolisz (Athén)
  • 2249
    Meteora
  • 2250
    Korinthosz
  • 2251
    Epidauroszi színház
  • 2252
    Nafplion
Zarándoklat Görögországba
- Szent Pál apostol nyomában
2024. május 25 - június 1.
Programvázlat:
1. nap: utazás Görögországba, városnézés Thesszalonikiben.
2. nap: kirándulás Kavalába és Filippibe.
3. nap: látogatás a verginai királysírokhoz és Veriába.
4. nap: kirándulás a Meteorákhoz.
5. nap: látogatás a Delphoi jósdában.
6. nap: egész napos városnézés Athénban.
7. nap: kirándulás a Peloponnészoszi-félszigetre (Korinthosz, Nafplion, Epidauroszi színház).
8. nap: hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 11:10 órakor induló közvetlen menetrend szerinti járattal Görögországba. Zarándoklatunk első állomása Thesszaloniki lesz. Szent Pál nagy szerepet játszott a kereszténység elterjesztésében az európai kontinensen, a népek apostolaként összesen háromszor indult térítőútra. Második missziós útján (51-54), Filippiből érkezett a forgalmas kikötő- és kereskedővárosba, hogy az evangéliumot hirdesse, majd harmadik útján (55-58) újra visszatért ide. Az apostol itteni hittérítő tevékenysége nem volt hiábavaló, az egyik, tesszalonikiaknak írt levelében úgy fogalmaz, hogy „tőletek kiindulva terjedt el az Úr szava, s nem is csupán Macedóniában és Achájában; Istenbe vetett hitetek mindenütt ismeretes lett” (1 Tesz 1,8). Városnéző sétára indulunk Thesszalonikiben, mely napjainkban az ország második legnagyobb városa. Sétánk során látjuk a város legfontosabb nevezetességeit (Fehér torony, Arisztotelész tér, Hagia Sophia templom, Szent Demeter bazilika, rotunda, Galerius diadalíve). Szentmisén veszünk részt, majd szabadprogram után elfoglaljuk szálláshelyünket a városban található szállodában (2 éj).
2. nap: Reggel Kavala városába utazunk. Miután Pálnak a kis-ázsiai Troászban látomása volt, melyben „egy macedón férfi állt előtte, és kérte: „Gyere át Macedóniába, és segíts rajtunk!” (ApCsel 16,9), Szent Lukács kíséretében hajóra szállt, hogy Kavala kikötőjében (Neápolisz) Európa földjére lépjenek, és a látomás szavának eleget téve megkezdjék itteni térítő útjukat. Felkeressük a Szent Miklós templomot, ahol egy mozaikkép jelöli a helyet, ahol az apostol a hagyomány szerint partra szállt. Szentmisén veszünk részt, majd Filippibe utazunk. Egykoron a városon haladt keresztül a Via Egnatia katonai és kereskedelmi útvonal, így fontos és forgalmas kereskedelmi pont volt. Bejárjuk a város római kori romjait, ahol Pál apostol az első európai egyházközösséget alapította. A romterületen láthatjuk azt a börtönt, ahová Pált bezárták, miután kiűzte az ördögöt egy megszállottból (ApCsel 16, 16-24), azonban Pál csodálatos módon kiszabadult a fogságból, és megtérítette a börtönőrt (ApCsel 16, 25-40). Végül a közelben felkeressük azt a helyet, ahol Pál apostol megkeresztelte Lídiát (ApCsel 16, 13-15).
3. nap: Napunkat Verginában kezdjük, ahol az ókori Aigai, a makedón királyság első fővárosa állt Kr.e. 168-ig. Itt temették el a világhódító Nagy Sándor apját, II. Philipposzt és fiát, IV. Alexandroszt is. Az UNESCO Világörökségi listáján szereplő királysírokat és a sírokban talált értékes antik tárgyakat egy földalatti múzeumban tekintjük meg. Továbbutazunk Veriába (Bérea), ahol Pál apostol Thesszalonikiből Athénba tartó útján hirdette az igét (ApCsel 17, 10-12). Felkeressük a bémát, ahol az apostol a helyiekhez szólt, szentmisén veszünk részt, majd déli irányba indulunk tovább. Az út során az ókori görögök szent hegye, az Olympos mellett haladunk el, és a Tempi-völgyön keresztül érkezünk Kalambakába (2 éj).
4. nap: Napunkat szentmisével kezdjük, majd a természeti szépségeiben egyedülálló, óriási sziklákra épült Meteorák következnek programunkban. Több, mint 20 bizánci sziklakolostor található itt, melyekből ma már csupán ötöt használnak, mi ezekből kettőt tekintünk meg. A kolostorok érdekes története, értékes ikonjai, különleges építészeti stílusai, valamint a környék szépsége a múltba kalauzolja el az idelátogatókat.
5. nap: Reggel folytatjuk utunkat Athén felé, útközben pedig felkeressük a Delphoi jósdát. A látványos természeti környezetben található helyet az ókori görögök a világ közepének tartották. Itt, az Apollón tiszteletére emelt szentélyben számos hadvezér és politikus kért tanácsot fontos döntéseik előtt. Az ásatási területen ma Apollón templomát, ókori színházat és stadiont, valamint egy gazdag régészeti múzeumot láthatunk. Késő délután Athénba utazunk (3 éj).
6. nap: Egész napunkat Athénnak, a görög fővárosnak szenteljük, ahol számos látnivaló vár ránk. Először buszos városnézés keretében ismerkedünk a településsel, majd gyalogosan folytatjuk a város felfedezését. Felsétálunk a város fölé magasodó Akropoliszra, mely az európai demokrácia jelképeként Görögország leglátogatottabb régészeti helyszíne. A Fellegvárat bejárva látni fogjuk a Pallasz Athéné tiszteletére épített Parthenont, a Dionüszosz és a Heródes Atticus színházakat, a Propülaia kaput, az Erechtheion szentélyt, valamint Zeusz és Niké templomát is. Átsétálunk a szemközti Areopágosz sziklára, ahonnan Pál az athéniekhez szólt (ApCsel 16, 22-33). Az apostolnak „megrendült a lelke a bálványokkal tele város láttán” (ApCsel 16, 16), azonban kitartóan próbálta keresztény hitre téríteni a helyi polgárokat – mivel nem járt sikerrel, továbbindult Korinthoszba. Sétánkat folytatjuk a Plaka negyed felé, útközben láthatjuk a görög agorát, a római fórumot, a Hadrianus könyvtárát, a Monastiraki teret és a Szelek tornyát is. Szabadidő a szűk, kacskaringós utcácskákkal és hangulatos éttermekkel teli Plaka negyedben, mely az ősi Athén legrégebbi lakóövezete. Következő állomásunk a Syntagma tér lesz, ahol a mai görög parlamentnek otthont adó egykori királyi palota áll. Megtekintjük a népviseletbe öltözött díszőrség őrségváltását, majd városnézésünk befejezéseképpen az Areopagita Szent Dénes székesegyházhoz indulunk. A hagyomány úgy tartja, hogy Dénes Szent Pálnak az Areopágoszon elmondott beszéde hatására tért meg (ApCsel 16, 34), és Athén első püspöke lett. Szentmisén veszünk részt, majd visszautazunk a szállodához.
7. nap: Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk a Peloponnészoszi-félszigetre. Útközben fotószünetet tartunk a Korinthoszi-csatornánál, melynek tervezésében magyar mérnökök is közreműködtek. Felkeressük Korinthosz (Korintus) városát, mely Pál idejében Ahája tartomány székhelye volt, és fontos kereskedelmi pont az Égei-tenger és a Jón-tenger között. Az apostol, miután távozott Athénból, közel 2 évet töltött a városban (ApCsel 18, 1-17), és erős keresztény közösséget hozott létre, majd továbbindult Efezusba. A város 856-ban egy földrengés során elpusztult, így napjainkban egy régészeti területet bejárva ismerjük meg az egykoron jelentős város romjait. Innen az ország egyik leghangulatosabb városába, Nafplionba utazunk. A festőien szép kisvárost ókori emlékek, szobrok, szökőkutak és velencei épületek teszik különlegessé. Szentmisén veszünk részt, majd továbbutazunk az Epidauroszi színházhoz. Az ókori Görögország legnagyobb és legépebben megmaradt színháza 15000 néző befogadására volt alkalmas, tökéletes akusztikája a mai napig elkápráztatja az idelátogatókat.
8. nap: Reggel, ahogy Szent Pál apostol, mi is elhagyjuk Görögországot. Transzfer az athéni repülőtérre, hazautazás a 10:35 órakor induló közvetlen járattal. Érkezés Budapestre 11:45 órakor.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, légkondicionált autóbusszal

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

599 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Budapest – Thessszaloniki és Athén – Budapest útvonalon (1 db kézipoggyásszal és 1 db 20 kg-os poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedés árát, az idegenforgalmi adót, a szállást 7 éjszakára félpanziós ellátással (reggeli és vacsora), a csoportkísérést (Budapesttől Budapestig) és a helyi magyar idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, az adományokat és a szervizdíjakat, mely kb. 160 EUR/fő.
Egyágyas felár: 210 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:6 880 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:30 880 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
MEGÚJULT PROGRAM

IDŐPONT

2024. május 25 - június 1.
| 8 nap | 7 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Deák Csaba parókus

Hasonló programok

Zarándoklat Görögországba
- Szent Pál apostol nyomában


IDŐPONT
2024. szeptember 2-8. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Dr. Juhász Attila atya

499 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Olasz szentek
és szentélyek nyomán


IDŐPONT
2024. augusztus 19-25. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Lourdu Raju Chavvakula verbita atya

289 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT

NAGY ZARÁNDOKLAT - La Salette, Lourdes, Santiago, Fatima


IDŐPONT
2024. aug. 30 - szept. 8. | 10 nap

LELKIVEZETŐ
Szmutku Róbert atya

614 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Baltikumi zarándokkörút


IDŐPONT
2024. július 7-14. | 8 nap

LELKIVEZETŐ
Dr. Török Csaba atya

649 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.