Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 1662
    Rózsafüzér Királynője bazilika (Fatima)
  • 2481
    Jelenések kápolnája (Fatima)
  • 2480
    Alcobacai Szűz Mária ciszterci apátság
  • 1633
    Santiago de Compostela
  • 1638
    Jó Jézus Szentély (Braga)
Zarándoklat Fatimába és Santiago de Compostelába
2024. július 5-12.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, transzfer a fatimai szállodába
2. nap: egész napos zarándokprogram Fatimában
3. nap: Santarém, alcobacai ciszterci apátság, Nazaré
4. nap: Lisszabon
5. nap: Coimbra, Aveiro
6. nap: Porto
7. nap: Santiago de Compostela
8. nap: Braga

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 11:35-kor induló menetrend szerinti járattal, egyszeri átszállással Lisszabonba. Transzfer Fatimába, szobák elfoglalása a szentélytől 400 méterre lévő szállodában (4 éj).
2. nap: Egész napunkat Fatimában töltjük. 1917. május 13-án a településhez közeli Cova da Iria (Béke völgye) nevű helyen három pásztorgyermeknek, Lúciának és unokatestvéreinek, Ferencnek és Jácintának jelent meg a Szűzanya. Fél éven át, összesen hat alkalommal jelent meg Mária, aki mindig megtérést, imádságot, bűnbánatot és engesztelést kért, és három titkot bízott a gyerekekre. Fatima azóta a világ egyik legnagyobb Mária-kegyhelye lett, évente milliók zarándokolnak ide. Elsőként a régi búcsújáró Rózsafüzér Királynője bazilikához indulunk, ahol a három látnokot helyezték örök nyugalomra. A bazilika előtti hatalmas téren, a jelenések pontos helyén áll a Jelenések kápolnája, ahol a látnok gyermekek leírása alapján készült Mária kegyszobor található. Szent Liturgia és egyéni elmélkedés a jelenések helyszínén. Ellátogatunk a tér másik végében álló modern Szentháromság templomhoz, melynek alapkövét Szent Péter sírjából vették, és a világ egyik legnagyobb katolikus templomaként tartják számon. Közös programunk befejezéseként Kondor Lajos atya szobrát keressük fel. A verbita szerzetes Fatimában szolgált, ő vezette Ferenc és Jácinta boldoggá avatásának előkészítését, valamint nagy szerepet vállalt a magyar keresztút és kápolna felépítésében is. Délután szabadprogram, majd este rózsafüzér és gyertyás körmenet a Jelenések kápolnájánál. Ilyenkor sok ezer gyertya lángja lobban fel, a teret pedig megtölti a világ minden tájáról ide érkező zarándokok Ave Maria éneke.
3. nap: Reggel a közeli Santarémbe utazunk. Szent Liturgián veszünk részt a Szent István templomban, ahol az 1247-es eucharisztikus csoda ereklyéjét őrzik. Zarándoklatunk következő állomása az egyszerű középkori stílusáról nevezetes 12. századi Alcobacai Szűz Mária ciszterci apátság lesz, mely Portugália legnagyobb temploma és 1989 óta a világörökség része. Napunk hátralévő részét az óceán partján töltjük. Először siklóval a meredek sziklafalon álló Sítioba látogatunk, ahol a Nossa Senhora de Nazaré templomban felkeressük a Nazaréi Miasszonyunk nagy becsben őrzött kegyszobrát, majd megcsodáljuk a tengerpart panorámáját. Innen visszaereszkedünk Nazaré halászfalujába, ahol szabadprogram keretében sétálhatunk egyet az Atlanti-óceán homokos partján. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a Jelenések kápolnájánál.
4. nap: Reggel Portugália fővárosába, Lisszabonba utazunk. Először az eklektikus Sé katedrálishoz megyünk, majd a Szent Antal templomot keressük fel, amely annak a háznak a helyen áll, ahol Páduai Szent Antal született. Szent Liturgia után belvárosi sétánkat a Kereskedők terén folytatjuk, majd a hangulatos Augusta sétálóutcán keresztül érkezünk a Rossio térre. Szabadidő után programunk következő állomása a Szent Jeromos kolostor temploma lesz, majd a Belém tornyot és a Felfedezők Emlékművét keressük fel. Városnézésünk utolsó állomása a monumentális Krisztus király szobor lesz, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a Tejo folyóra és a városra. Visszautazás Fatimába, este rózsafüzér és gyertyás körmenet a Jelenések kápolnájánál.
5. nap: Elsőként a Mondego folyó feletti dombtetőre épült Coimbra egyetemi városába utazunk. Óvárosi sétánkat a Szent Kereszt templomnál kezdjük, amelynek belső falait 18. századi színpompás csempék díszítik. Innen a 12. századi Régi Katedrálishoz sétálunk, majd a Régi Egyetem épületét keressük fel, ahová a mánuelita stílusú Porta Férreá kapunk keresztül érkezünk. Szabadprogram után a Szent Teréz karmelita kolostorhoz vezet zarándokutunk, ahol sokáig Lúcia nővér élt teljes visszavonultságban, napjainkban pedig életútjáról láthatunk itt egy kiállítást. Következő úti célunk a hangulatos Aveiro lesz. A tengerparti kisváros festői csatornáiról, színes csónakjairól és lenyűgöző építészetéről híres. Városnéző séta és szabadidő után folytatjuk utunkat Észak-Portugáliába, szállás Portóban (2 éj).
6. nap: Egész napos városnézés az ország második legnagyobb városában, a festői fekvésű és borkereskedelméről nevezetes Portóban. A Világörökség részét képező belvárosban felkeressük Torre dos Clérigos-t, majd a Sé katedrálist, melynek 14. századi gótikus kerengőjét gyönyörű csempék díszítik. Innen a Tőzsdepalotához és a Szent Ferenc templomhoz vezet utunk, melynek belső terét barokk aranyozás, lenyűgöző oszlopok, boltívek és szobrok ékesítik. Szent Liturgián veszünk részt, majd a város panorámájának megcsodálása után betérünk egy helyi pincészetbe, ahol megkóstoljuk a híres portói bort. Késő délután szabadprogram a belvárosban, mely során lehetőség lesz sétahajózni a Douro-folyón.
7. nap: Reggeli után Európa egyik legjelentősebb zarándokhelyére, a spanyolországi Santiago de Compostelába utazunk. A hagyomány úgy tartja, hogy Szent Jakab apostol Jézus halála után eljutott egészen Galíciáig, majd itt is lett eltemetve. Miután a 800-as években újra felfedezték az apostol sírját, a compostelai zarándoklat fontossága a középkorban vetekedett a római és a szentföldi zarándoklatokéval. Napjainkban a zarándokok védőszentjének a földi maradványait a látványos katedrálisban őrzik, melynek homlokzata a spanyol barokk gyöngyszeme. Délben az El Caminon érkezett gyalogos zarándokokkal együtt szentmisén veszünk részt, mely során a kereszthajóban meglengetik a hatalmas tömjéntartót, a botafumeirót. Szabadprogram a zarándokhelyen, szállás a városban (1 éj).
8. nap: Visszautazunk Portugáliába, ahol az ország vallási fővárosaként számontartott Braga városa melletti Jó Jézus Szentélye lesz az úti célunk. A templomhoz egy impozáns barokk lépcső vezet, amely a lelki utazásunkat szimbolizálja. A zarándoktemplomban bemutatott Szent Liturgia után transzfer a portói repülőtérre. Hazautazás a 16:20 órakor induló menetrend szerinti repülőjárattal egyszeri átszállással. Érkezés Budapestre 23:15 órakor.
Hasznos információ:
  • A Magyar Kurír és a VIA SACRA zarándok utazási iroda 2022-ben zarándokútikönyv-sorozatot indított. A sorozat második, Fatimáról szóló kötete megrendelhető weblapunkon az alábbi linken: https://viasacra.hu/zarandokutikonyvek

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, légkondicionált autóbusszal

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

529 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Budapest – Lisszabon és Portó – Budapest között (1 db kézipoggyásszal és 1 db feladott poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 7 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, az adományokat, a szervizdíjakat és a borkóstoló árát, mely kb. 100 EUR/fő.
Egyágyas felár: 140 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:6 880 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:28 080 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2024. július 5-12.
| 8 nap | 7 éjszaka |

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

SZABAD HELYEK

Már csak 1 szabad hely maradt.

LELKIVEZETŐ

Kovács István parókus

Hasonló programok

Máriaradnai búcsú
dél-erdélyi barangolással


IDŐPONT
2024. október 6-8. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
Gergely Gellért bencés atya

94 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT

NAGY ZARÁNDOKLAT - Fatima, Santiago, Lourdes, La Salette


IDŐPONT
2024. szeptember 8-17. | 10 nap

LELKIVEZETŐ
Barta Márton atya

569 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Assisi Szent Ferenc nyomában


IDŐPONT
2024. június 4-8. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Dombi Ferenc atya

229 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.