Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
 • 683
  wawel-i székesegyház (Krakkó)
 • 682
  Fekete Madonna kegykép (Czestochowa)
 • 631
  plébánia templom (Wadowice)
 • 685
  Kalwaria Zebrzydowska
 • 627
  Isteni Irgalmasság bazilika (Krakkó)
Zarándoklat Lengyelországba
2024. október 23-27.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, zarándoklat Czestochowába.
2. nap: szentmise Czestochowában, látogatás Kalwaria Zebrzydowskán.
3. nap: kirándulás a wieliczkai sóbányába, látogatás Wadowiczében.
4. nap: egész napos városnézés Krakkóban.
5. nap: kirándulás Zakopanéba, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás Lengyelországba. Kora délután érkezünk meg a keresztény világ egyik legjelentősebb zarándokhelyére, Czestochowába. A magyar pálos szerzetesek által 1382-ben alapított kolostor napjainkra a világ egyik legnagyobb zarándokhelyévé vált, ahová évente 5 millió zarándok érkezik. A Fényes-hegynek nevezett kolostoregyüttesben szentmisén veszünk részt, melyet lelkivezetőnk mutat be a Szűzanya kápolnában, ott, ahol a csodatévő Fekete Madonna kegyképet is őrzik. Ezután megtekintjük a bazilikát, majd szabadprogram után elfoglaljuk szálláshelyünket a szentély szomszédságában található zarándokházban (1 éj). Vacsora után a Kegykápolnában lehetőség lesz részt venni az Apelen (lengyel nemzeti esti ima), amely után kürtszó kíséretében zárják le a kegyképet.
2. nap: Reggel szentmisén veszünk részt Czestochowában, majd megtekintjük a múzeumot. Szabadprogram után kora délután Krakkó felé indulunk, útközben azonban felkeressük Kalwaria Zebrzydowskát. A település Czestochowa után a második legnépszerűbb lengyel zarándokhely, amely a jeruzsálemi kálvária mintájára épült, 40 kápolnából álló keresztútjáról híres. Szabadprogram után a krakkói szálláshelyünkre utazunk (3 éj).
3. nap: Egy különleges természeti látványosság, a wieliczkai sóbánya felfedezésével kezdjük napunkat. Sétánk során, a mélybe ereszkedve sós tavakat, fából készült bányagépeket és sószobrokat megtekintve érkezünk a bánya leglátványosabb termébe, a sóból faragott Szent Kinga kápolnába. Délután Wadowicében felkeressük Szent II. János Pál pápa szülőházát, melyben egy kiállítást láthatunk a pápa életének különböző szakaszairól. Szentmisén veszünk részt a plébániatemplomban, majd szabadprogram során lehetőség lesz megkóstolni a pápai krémest.
4. nap: Az egész napot Európa egyik legszebb városában, Krakkóban töltjük. Programunkat a Wawelben, a lengyel királyok egykori székhelyén kezdjük. A Királyi Palota mellett elhaladva felkeressük a gótikus Székesegyházat, ahol a legnagyobb lengyel uralkodók, köztük a magyar származású Szent Hedvig és Báthory István síremlékét találjuk. Zarándoklatunkat az óváros felfedezésével a Főtéren folytatjuk. Az egykori piactér két fő látnivalója a reneszánsz Posztócsarnok és a páratlanul szép Mária templom, melynek legfőbb kincse a világ legnagyobb gótikus szárnyas oltára. Szabadprogram után autóbusszal utazunk az Isteni Irgalmasság bazilikához. A szomszédos zárdában tiszteletünket tesszük Szent Fausztina nővér sírjánál, majd szentmisén veszünk részt a bazilika altemplomában található Szentek közössége magyar kápolnában.
5. nap: Reggel Lengyelország legnépszerűbb üdülő- és sí központjába, Zakopanéba utazunk. Zarándokutunk elsőként a modern Fatimai Szűzanya templomhoz vezet, melyet a helyi hívek hálaadományaként építettek, miután II. János Pál pápa túlélte az 1981-es merényletet. Szentmise után programunk folytatásaként siklóval az 1123 méter magas Gubalówka hegyre kirándulunk, ahonnan a város és a Magas-Tátra lenyűgöző panorámája tárul elénk. Szabadprogram a város központjában található sétálóutcákban, majd hazautazás. Várható megérkezés a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

zarándokház (1 éj) és hotel ** (3 éj) (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

134 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 4 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 350 PLN/fő.
Egyágyas felár: 40 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:3 000 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:8 400 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2024. október 23-27.
| 5 nap | 4 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

zarándokház és hotel **

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Dombi Ferenc atya
(recski plébános)

Hasonló programok

MOTOROS ZARÁNDOKLAT
- Czestochowa és Krakkó


IDŐPONT
2024. augusztus 10-13. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

144 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

Máriaradnai búcsú
dél-erdélyi barangolással


IDŐPONT
2024. október 6-8. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
Gergely Gellért bencés atya

94 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.