Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 361
    Szent Péter bazilika (Róma)
  • 1775
    Róma
  • 1140
  • 668
    Forum (Róma)
  • 669
    Róma
NEMZETI ZARÁNDOKLAT RÓMÁBA
(repülővel)
2024. április 23-27.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hálából Ferenc pápa 2023-as budapesti látogatásáért nemzeti zarándoklatot hirdet Rómába 2024 áprilisában. A zarándoklat programjához a Magyar Kurír és a VIA SACRA zarándok utazási iroda egy közösen megszervezett zarándokúttal kapcsolódik.
 
LELKIVEZETŐ:
Varga Norbert atya
Budapest-Angyalföldi Szent Mihály Plébánia papi közösségének moderátora
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, Róma (Falakon kívüli Szent Pál bazilika, Szent Callixtus katakomba).
2. nap: Róma (Santa Maria Maggiore bazilika, Lateráni Szent János bazilika, Szent Lépcső).
3. nap: Róma (Szent Péter bazilika, pápai audiencia).
4. nap: Róma (az ókori Róma emlékei és a barokk belváros).
5. nap: Róma (Vatikáni Múzeumok), hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren a kora reggeli órákban, utazás a 06:55-kor induló közvetlen menetrend szerinti járattal Rómába. A megérkezést követően autóbuszos transzfer a szálláshelyre, ahol lepakoljuk bőröndjeinket, majd tömegközlekedéssel indulunk az Örök Város felfedezésére. Elsőként a Falakon kívüli Szent Pál bazilikát keressük fel. A Pál apostol sírja fölé épült székesegyház egy csodálatos XIII. századi apszismozaikot, egyedülálló pápai mozaik arcképcsarnokot és a város egyik legszebb kerengőjét rejti. Szentmisén veszünk részt, majd az ókeresztény földalatti temetkezési helyre, a Szent Callixtus katakombához utazunk. Késő délután visszautazunk a szálláshelyre, ahol elfoglaljuk szobáinkat (4 éj).
2. nap: Napunkat a Santa Maria Maggiore (Havas Boldogasszony) bazilikánál kezdjük, ahol Jézus jászol ereklyéjét és a Salus populi romani Mária kegyképet őrzik. Szentmise után zarándoklatunk a Lateráni Szent János bazilikánál folytatódik, mely a legmagasabb rangú pápai bazilika. A pompás székesegyházban őrzik a pápai trónt, a főoltár legfőbb kincsei pedig Szent Péter és Szent Pál apostolok ereklyéi. A közelben felkeressük a Szent Lépcsőt, melyen a hagyomány szerint Jeruzsálemben Jézust Pilátus elé vezették, majd a Santa Croce in Gerusalem templomhoz sétálunk. A templomban őrzik a Szent Kereszt három kis darabját, melyeket Szent Ilona talált meg Jeruzsálemben.
3. nap: Kora reggel a kereszténység legnagyobb templomához, a Szent Péter bazilikához indulunk. A Péter apostol sírja fölé emelt nagyszerű székesegyházban – a magyar nemzeti zarándoklat programjához csatlakozva – főpapi szentmisén veszünk részt, majd pápai audiencián találkozunk Ferenc pápával.
4. nap: Napunkat a Szent István vértanú tiszteletére felszentelt Santo Stefano Rotondo templomnál kezdjük, mely a „magyarok római nemzeti temploma”. Szentmisén veszünk részt, ezt követően pedig az ókori Róma felfedezésére indulunk. Kívülről megtekintjük a Colosseumot, majd a Forum mellett elhaladva betérünk Szent Péter és Szent Pál börtönébe. Innen a Capitolium dombra vezet utunk, ahol a Santa Maria in Aracoeli templom áll. Itt őrzik a Getszemáni kert egyik fájából faragott csodatevő kis Jézus szobrot. A Viktor Emánuel emlékmű érintésével, a Piazza Venezián keresztül folytatjuk zarándoklatunkat Róma egyetlen gótikus templomához, a Santa Maria Sopra Minervához, ahol Szienai Szent Katalin sírját találjuk. A közelben felkeressük az antik Róma legnagyszerűbb emlékét, a Pantheont, majd sétánk végén a Trevi kútnál és a Spanyol lépcsőnél is elidőzünk.
5. nap: Délelőtt a Vatikáni Múzeumokat látogatjuk meg. A világ egyik legjelentősebb műkincsgyűjteményét végigjárva érünk a Sixtusi kápolnába, melyet Michelangelo elragadó freskói díszítenek. Délután szabadprogram, majd késő délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás a 21:30 órakor induló menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal, érkezés Budapestre 23:15 órakor.
Fontos információ:
  • A zarándokút programja az MKPK által kiadott végleges program alapján változhat!

SZÁLLÁS

hotel *** (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

reggeli

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, Rómában tömegközlekedéssel és gyalogosan
KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2024. április 23-27.
| 5 nap | 4 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

LELKIVEZETŐ

Varga Norbert atya
(a papi közösség moderátora)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

NEMZETI ZARÁNDOKLAT RÓMÁBA
(autóbusszal)


IDŐPONT
2024. április 22-28. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Tál Zoltán atya

339 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Assisi Szent Ferenc nyomában


IDŐPONT
2024. június 4-8. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Dombi Ferenc atya

229 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.