Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Szentév 2025 Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
Húsvét Rómában
2025. április 17-21.
Jézus szenvedéstörténtének ereklyéi és a Szent Három nap az Örök Városban.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, Falakon kívüli Szent Pál bazilika.
2. nap: Santa Maria Maggiore bazilika, Lateráni Szent János bazilika, Szent Lépcső, nagypénteki keresztút.
3. nap: Szent Péter bazilika, húsvéti vigília.
4. nap: húsvétvasárnapi szentmise a Szent Péter téren, barokk belváros.
5. nap: Santo Stefano Rotondo templom, az ókori Róma emlékei, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 06:15-kor induló közvetlen, menetrend szerinti járattal Rómába, majd autóbuszos transzfer a Villa Mater Redemptoris magyar zarándokházba (4 éj). Rövid felfrissülés után megkezdjük ismerkedésünket az Örök Várossal, és tömegközlekedéssel utazunk a Falakon kívüli Szent Pál bazilikához. A Pál apostol sírja fölé épült székesegyház egy csodálatos XIII. századi apszismozaikot, egyedülálló pápai mozaik arcképcsarnokot és a város egyik legszebb kerengőjét rejti. Szabadprogram után visszautazunk a zarándokházba, ahol nagycsütörtöki szentmisén való részvétellel emlékezünk az utolsó vacsorára és az Eucharisztia alapítására.
2. nap: Napunkat a Santa Maria Maggiore (Havas Boldogasszony) bazilikánál kezdjük, ahol Jézus jászol ereklyéjét és a Salus populi romani Mária kegyképet őrzik. Innen a IX. századi Santa Prassede templomhoz vezet zarándokutunk, ahol értékes mozaikokat láthatunk, és annak az oszlopnak egy darabját, melyhez Jézust kötözték megostorozása közben. Programunk kora délután a Lateráni Szent János bazilikánál folytatódik, mely a legmagasabb rangú pápai bazilika. A pompás székesegyházban őrzik a pápai trónt, a főoltár legfőbb kincsei pedig Szent Péter és Szent Pál apostolok ereklyéi. Innen a nagypénteki események további fontos ereklyéihez indulunk: a Szent Lépcsőhöz, melyen a hagyomány szerint Jézust Jeruzsálemben Pilátus elé vezették, majd a Santa Croce in Gerusalem templomba, ahol a Szent Kereszt három kis darabját őrzik. Este a Colosseumnál részt veszünk a Szentatya által vezetett nagypénteki keresztúton.
3. nap: Napunkat a Vatikánban töltjük, ahol a kereszténység legnagyobb templomát, a Szent Péter bazilikát keressük fel. A Péter apostol sírja fölé emelt nagyszerű székesegyházban tiszteletünket tesszük Szent II. János Pál pápa és XVI. Benedek pápa sírjánál, felkeressük Michelangelo mesterművét, a Pietát, és a grandiózus kupola alatt álló, Bernini baldachinjával díszített pápai oltárt. Szabadprogram a Szent Péter téren, majd késő délután visszautazunk a szálláshelyre, ahol a kápolnában ünnepeljük a húsvéti vigíliát.
4. nap: Korai reggeli után a Szent Péter téren részt veszünk a Szentatya által bemutatott húsvétvasárnapi szentmisén, majd részesülünk Urbi et Orbi áldásában. Délután a barokk belváros felfedezésére indulunk. Az Angyalvár mellett elhaladva, a Sant'Angelo hídon keresztülsétálva érünk az olasz főváros egyik legnyüzsgőbb és legszebb barokk terére, a Piazza Navonára. Ebédszünet után a közelben felkeressük az antik Róma legnagyszerűbb emlékét, a Pantheont, majd a város egyetlen gótikus templomát, a Santa Maria Sopra Minervát, ahol Sziénai Szent Katalin sírját találjuk. Városnéző sétánk végén a Trevi-kútnál és a Spanyol lépcsőnél is elidőzünk.
5. nap: Napunkat a Szent István vértanú tiszteletére felszentelt Santo Stefano Rotondo templomnál kezdjük, mely a „magyarok római nemzeti temploma”. Szentmisén veszünk részt, majd az ókori Róma felfedezésére indulunk. Kívülről megtekintjük a Colosseumot, majd a Forum mellett elhaladva betérünk Szent Péter és Szent Pál börtönébe. Innen a Capitolium dombra vezet utunk, ahol a Santa Maria in Aracoeli templom áll. Itt őrzik a Getszemáni kert egyik fájából faragott csodatevő kis Jézus szobrot. Programunk a Piazza Venezián ér véget, ahol a Viktor Emánuel emlékművet is látni fogjuk. Késő délután visszautazunk a szálláshelyre, onnan autóbuszos transzferrel tovább a római repülőtérre. Hazautazás a 21:35 órakor induló, menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal, érkezés Budapestre 23:20 órakor.

SZÁLLÁS

színvonalas zarándokház (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

reggeli

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, Rómában tömegközlekedéssel és gyalogosan

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

374 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Rómába és vissza Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db feladott poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a két autóbuszos transzfert a római repülőtér és a szálláshely között, az idegenforgalmi adót, a szállást 4 éjszakára reggelivel, valamint a zarándok-idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, a tömegközlekedési bérletet és az adományokat, mely 50 EUR/fő.
Egyágyas felár: 80 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:4 300 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:19 300 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT
HOSSZÚ HÉTVÉGE
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2025. április 17-21.
| 5 nap | 4 éjszaka |

UTAZÁS

repülő

SZÁLLÁS

zarándokház

ELLÁTÁS

reggeli

LELKIVEZETŐ

egyeztetés alatt

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

Zarándoklat Rómába


IDŐPONT
2024. október 21-27. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Varga Lóránt atya

349 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT
HOSSZÚ HÉTVÉGE
GARANTÁLT INDULÁS

Húsvét Rómában


IDŐPONT
2025. április 17-21. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

374 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
ÚJDONSÁG

Zarándoklat Rómába, Casciába és Assisibe


IDŐPONT
2025. március 10-16. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Tóth Kálmán atya

419 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.