Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
 • 361
  Szent Péter bazilika (Róma)
 • 1775
  Róma
 • 1140
 • 668
  Forum (Róma)
 • 669
  Róma
Zarándoklat Rómába
2023. október 23-29.
Padova, Assisi és Aquileia érintésével
Programvázlat:
1. nap: Padova (Szent Antal bazilika).
2. nap: Róma (Falakon kívüli Szent Pál bazilika).
3. nap: Róma (Szent Callixtus katakomba, Lateráni Szent János bazilika, Szent Lépcső, Santa Maria Maggiore bazilika).
4. nap: Róma (az ókori Róma emlékei és a barokk belváros).
5. nap: Róma (Szent Péter bazilika, Vatikáni Múzeumok).
6. nap: Assisi (Szent Klára bazilika, Szent Ferenc bazilika).
7. nap: Aquileia (kora keresztény bazilika), Fogliano (I. világháborús katonatemető).

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás az M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. A kora délutáni órákban zarándoklatunk első állomásaként látogatást teszünk Szent Antal városában, Padovában. A Prato della Valle téren keresztül a Szent Antal bazilikához sétálunk, mely a Szent sírja felett épült. Felkeressük az Ereklye kápolnát, ahol a híres prédikátor épen maradt nyelvét őrzik, majd szentmisén veszünk részt. Szabadprogram után a Padova környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
2. nap: Folytatjuk utunkat Rómába, ahol elsőként a Falakon kívüli Szent Pál bazilikát keressük fel. A Pál apostol sírja fölé épült székesegyház egy csodálatos XIII. századi apszismozaikot, egyedülálló pápai mozaik arcképcsarnokot és a város egyik legszebb kerengőjét rejti. Szentmisén veszünk részt, majd elfoglaljuk szobáinkat a külvárosban található színvonalas zarándokházban (4 éj).
3. nap: Egész napos zarándoklat során folytatjuk az Örök Város felfedezését. Reggel az ókeresztény földalatti temetkezési helyre, a Szent Callixtus katakombához utazunk. Szentmise után zarándoklatunk a Lateráni Szent János bazilikánál folytatódik, mely a legmagasabb rangú pápai bazilika. A pompás székesegyházban őrzik a pápai trónt, a főoltár legfőbb kincsei pedig Szent Péter és Szent Pál apostolok ereklyéi. A közelben felkeressük a Szent Lépcsőt, melyen a hagyomány szerint Jeruzsálemben Jézust Pilátus elé vezették, majd a Santa Croce in Gerusalem templomhoz sétálunk. A templomban őrzik a Szent Kereszt három kis darabját, melyeket Szent Ilona talált meg Jeruzsálemben. Napunk a Santa Maria Maggiore (Havas Boldogasszony) bazilikánál ér véget, ahol Jézus jászol ereklyéjét és a Salus populi romani Mária kegyképet őrzik.
4. nap: Napunkat a Szent István vértanú tiszteletére felszentelt Santo Stefano Rotondo templomnál kezdjük, mely a „magyarok római nemzeti temploma”. Szentmisén veszünk részt, ezt követően az ókori Róma felfedezésére indulunk. Kívülről megtekintjük a Colosseumot, majd a Forum mellett elhaladva betérünk Szent Péter és Szent Pál börtönébe. Innen a Capitolium dombra vezet utunk, ahol a Santa Maria in Aracoeli templom áll. Itt őrzik a Getszemáni kert egyik fájából faragott csodatevő kis Jézus szobrot. A Viktor Emánuel emlékmű érintésével, a Piazza Venezián keresztül folytatjuk zarándoklatunkat Róma egyetlen gótikus templomához, a Santa Maria Sopra Minervához, ahol Szienai Szent Katalin sírját találjuk. A közelben felkeressük az antik Róma legnagyszerűbb emlékét, a Pantheont, majd sétánk végén a Trevi kútnál és a Spanyol lépcsőnél is elidőzünk.
5. nap: Kora reggel a kereszténység legnagyobb templomához, a Szent Péter bazilikához indulunk. A Péter apostol sírja fölé emelt nagyszerű székesegyházban – lehetőség szerint – szentmisén veszünk részt az altemplomban található Magyarok Nagyasszonya magyar kápolnában, majd tiszteletünket tesszük Szent II. János Pál pápa és XV. Benedek pápa sírjánál, felkeressük Michelangelo mesterművét, a Pietát, és a grandiózus kupola alatt álló, Bernini baldachinjával díszített pápai oltárt. Szabadprogram után a Vatikáni Múzeumokat látogatjuk meg. A világ egyik legjelentősebb műkincsgyűjteményét végig járva érünk a Sixtusi kápolnába, melyet Michelangelo elragadó freskói díszítenek.
6. nap: Elbúcsúzunk Rómától, és Szent Ferenc városába, Assisibe utazunk. Városnéző sétánkat a Szent Klára bazilikánál kezdjük, ahol a ferences rend női ágának alapítója, Szent Klára és testvére, Szent Ágnes nyugszik, valamint itt őrzik azt a feszületet, mely Szent Ferenchez szólt. A hangulatos óvároson keresztül érkezünk a Szent Ferenc bazilikához, melyet Giotto freskói díszítenek, kriptájában pedig Ferenc testvér sírját őrzik. Szentmise, majd szabadprogram után a délutáni órákban a Padova környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
7. nap: Napunkat Aquileiában kezdjük, mely egykor a Római Birodalom jelentős kikötővárosa volt. A pompás mozaikokkal díszített, kora keresztény bazilika megtekintése után szentmisén veszünk részt, majd zarándoklatunk utolsó állomásaként Foglianóba utazunk, ahol az I. világháborús osztrák-magyar katonai temetőben koszorúzással emlékezünk az elesett hősökre. Hazautazás Szlovénián keresztül a Tornyiszentmiklós (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre az esti órákban.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 éj) és zarándokház (4 éj) (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal (Rómában autóbusszal és gyalogosan).

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2023. október 23-29.
| 7 nap | 6 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

autóbusszal

SZÁLLÁS

hotel *** és zarándokház

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Dombi Ferenc atya
(recski plébános)

Hasonló programok

ÚJDONSÁG

Pietrelcinai Szent Pio atya nyomában


IDŐPONT
2024. április 22-28. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

314 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
ÚJDONSÁG

NEMZETI ZARÁNDOKLAT RÓMÁBA (autóbusszal)


IDŐPONT
2024. április 22-28. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Tál Zoltán atya

339 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.