Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
Zarándoklat Erdélybe
2024. július 3-8.
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha véletlenül találtál erre a programra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Programvázlat:
1. nap: városnézés Nagykárolyban és Nagybányán, látogatás a koltói Teleki-kastélyban.
2. nap: látogatás a barcánfalvai ortodox kolostorban és a jódi fatemplomban, kirándulás a Lóhavas vízeséshez.
3. nap: látogatás az erdőszentgyörgyi Rhédey-kastélyban, népművészeti vásár Korondon.
4. nap: Ezer Székely Leány Napja Csíksomlyón
5. nap: kirándulás a Hargitára, városnézés Kolozsváron.
6. nap: látogatás a bánffyhunyadi református templomban, városnézés Nagyváradon, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban Győrből és Budapestről, utazás az M3 – Vállaj (határ) útvonalon Észak-Erdélybe. Zarándoklatunk első állomása Nagykároly lesz, ahol felkeressük a szépen felújított Károlyi-kastélyt, melynek neogótikus épülete egy régi lovagvárra emlékeztet. Innen Szatmárnémetin keresztül folytatjuk utunkat Nagybányára. Máramaros megye közigazgatási központjában szentmisén veszünk részt a Szentháromság templomban, majd felfedezzük a belvárost (Szent István torony, régi fő tér). Késő délután a néhány kilométerre található Koltóra indulunk. A szép fekvésű faluban található a Teleki-kastély, ahol Petőfi Sándor és Szendrey Júlia a mézesheteiket töltötték. A kúria megtekintése után elfoglaljuk szállásunkat helyi magyar családok vendégházaiban (2 éj).
2. nap: Reggel a barcánfalvai ortodox kolostorhoz utazunk. Az épületegyüttes élő „vallási skanzenként” tárja elénk a legjellegzetesebb máramarosi faépületeket, 57 méter magas templomtornya pedig a legmagasabbak közé tartozik Európában. Zarándokutunk következő állomása a jódi Istenszülő születése fatemplom lesz, mely a Világörökség része. Innen a környék legnagyobb téli üdülőhelyére, Borsafüredre utazunk. A Radnai-havasokban a Stiol-nyeregig libegőzünk, majd egy 1 órás könnyű gyalogtúra következik a Lóhavas vízeséshez.
3. nap: Reggel folytatjuk utunkat a Székelyföldre. Először a 18. századi erdőszentgyörgyi Rhédey-kastélyt tekintjük meg, ahol Rhédey Klaudia (III. Károly brit király szépanyja) felnőtt, majd a fazekasságáról híres Korondon felkeressük a népművészeti vásárt. Szállás Székelyudvarhely közelében (2 éj).
4. nap: Az egész napot Csíkszeredában töltjük, hogy részt vegyünk az Ezer Székely Leány Napján. Az esemény seregszemlével kezdődik: a város főterén felvonulnak a székely falvak népviseletbe öltözött leányai, legényei, és népi játékok bemutatásával, körtánccal szórakoztatják az összesereglett közönséget. Innen a Csík különböző vidékeiről és a Székelyföld távolabbi tájairól sajátos népviseletükben érkező, néptáncukat, népzenéjüket és népdalaikat magukkal hozó hagyományőrző csoportok együtt vonulnak ki a csíksomlyói nyeregbe. A program a Hármashalom oltárnál ünnepi szentmisével folytatódik, majd a népviselet, a népdal és a néptánc több órás ünnepe és a népviseletbe öltözött csoportok bemutatkozása következik. A nap folyamán lehetőség lesz betérni a csíksomlyói Kegytemplomba, ahol a Napba Öltözött Asszony Kegyszobrát őrzik.
5. nap: Délelőtt egy élménydús kirándulást teszünk a Hargitára (traktorral és lovaskocsival). Közös ebéd után „Erdély fővárosába”, Kolozsvárra utazunk. Szentmisén veszünk részt Erdély második legnagyobb gótikus templomában, a Szent Mihály templomban, majd városnéző sétára indulunk, mely során látjuk majd Mátyás király lovas szobrát és szülőházát, valamint a Fő tér legnevezetesebb épületeit. Szállás Magyarlónán (1 éj).
6. nap: Reggel Bánffyhunyadon a 13. századi református templomot, majd Szent László városában, a szecessziós hangulatú Nagyváradon a legnagyobb, és sokak szerint a legszebb erdélyi barokk templomot, a Székesegyházat keressük fel. Szentmisén veszünk részt, majd a Püspöki Palotában tiszteletünket tesszük Szent László hermájánál. Napunk városnéző sétával folytatódik a szecessziós belvárosban. Megtekintjük a Patikatörténeti Gyűjteményt, majd látni fogjuk a Szigligeti Színházat, a Szent László katolikus templomot, a Városházát, a görögkatolikus Püspöki Palotát, a Szent Miklós görögkatolikus katedrálist, a Mária elszenderedése ortodox templomot (Holdas templom), a híres Fekete Sas palotát és a zsinagógát is. Hazautazás az M4 – M35 – M3 – Budapest – Győr útvonalon. Megérkezés a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

falusi turizmus (2 és 3 ágyas szobák fürdőszoba használattal)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

04:00 óra Győr, vasútállomás
06:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

174 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 5 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely kb. 300 RON/fő.
Egyágyas felár: 60 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:3 600 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:10 600 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK

IDŐPONT

2024. július 3-8.
| 6 nap | 5 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

falusi turizmus

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

egyeztetés alatt

Hasonló programok

Máriaradnai búcsú
dél-erdélyi barangolással


IDŐPONT
2024. október 6-8. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
Gergely Gellért bencés atya

94 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

MOTOROS ZARÁNDOKLAT
- Bajorország szíve (Altötting)


IDŐPONT
2024. július 4-7. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

149 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.