Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
Mariahilf zarándoktemplom (Passau)
Zarándoklat Ausztriába és Németországba
2024. június 24-28.
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha véletlenül találtál erre a programra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Programvázlat:
1. nap: szentmise a bécsi Mariahilf templomban.
2. nap: zarándoklat Máriacellbe.
3. nap: szentmise a passaui Mariahilf zarándoktemplomban, zarándoklat Altöttingbe.
4. nap: szentmise az innsbrucki Szent Jakab székesegyházban és városnézés.
5. nap: zarándoklat a maria taferli kegytemplomban, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Pécsről, Szekszárdról, majd Budapestről a kora reggeli órákban, utazás Ausztriába. Délután szentmisén veszünk részt a bécsi Mariahilf templomban, majd felkeressük a Stephansdomot, ahol a Máriapócsi Könnyező Szűzanya eredeti kegyképét őrzik. Közös imádság után folytatjuk zarándokutunkat Máriacell irányába, szállás Máriacell környékén (1 éj).
2. nap: A délelőttöt Máriacellben töltjük. A festői környezetben elterülő kisváros Ausztria és Közép-Európa egyik legjelentősebb búcsújáró helye. A kegyhely kialakulása egy 12. századi legendához köthető, mely szerint a mai templom helyén egy Magnus nevű szerzetes épített hálából fakápolnát, és elhelyezett benne egy Szűzanya szobrot. A zarándokhely a 14. században vált híressé, amikor I. Nagy Lajos a törökök felett aratott győzelme után a Szent Szűz iránt érzett tisztelete és hálája jeléül a régi kápolna fölé egy gótikus templomot építtetett. A megérkezés után szentmisén veszünk részt a kegytemplomban, ahol az ősi, Szűz Máriát a Kisjézussal ábrázoló kegyszobrot őrzik (a kegyszoborhoz igazoltan érintett másolat található a szekszárdi Remete kápolnában). Közös ima Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek egykori sírhelyénél, majd az egyházi gyűjteményben megtekintjük Nagy Lajos „Schatzkammerbild” néven őrzött szentképét, mely a siennai Andrea Vanni festő híres alkotása. Ezután ellátogatunk az Arzberger gyógynövénylikőr manufaktúrába, majd szabadprogram után folytatjuk utunkat, szállás Passau környékén (1 éj).
3. nap: Délelőtt városnéző séta Passauban, a „három folyó városában”. Programunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Segítő Szűzanya kegyképe előtt a Mariahilf zarándoktemplomban. Az itt található kegyképhez – mely a passaui Pius festő megrendelésére készített innsbrucki kegykép másolata – számos csoda és imameghallgatás köthető, többek között a török elleni győzelmek és béke is, ezért a Passaui Madonna kegyképének másolata terjedt el Magyarországon (pl. Bodajk, Türbék, Zirc, pécsi Irgalmasok temploma, budapesti Kútvölgyi kápolna és a Tolna vármegyei kis Csicsóban is). Az város panorámájának megcsodálása után sétára indulunk a Duna és az Inn által közrefogott félszigeten található óvárosban. Felkeressük a barokk Szent István dómot, ahol a világ legnagyobb orgonáját láthatjuk, majd a Régi Városháza érintésével a Niederburg kolostorhoz megyünk. Itt tiszteletünket tesszük Szent István királyunk feleségének, Boldog Gizellának a sírjánál, aki államalapító királyunk halála után lépett be a passaui bencés nővérek kolostorába. Délután a legjelentősebb bajor Mária-kegyhelyre, Altöttingbe utazunk, mely XVI. Benedek pápa szerint „Bajorország szíve, Európa szíveinek egyike”. Itteni programunkat közös imádsággal kezdjük a 700 körül épült Kegykápolnában, ahol a Fekete Madonna kegyszobrot őrzik. A faragott Mária szobor feltehetően az 1330-as években került ide, majd több imameghallgatás és számos csodás gyógyulás következtében vált híressé. Napjainkban évente több mint 1 millió zarándok keresi fel a várost, melyet Európa 5 legnagyobb Mária szentélye között tartanak számon. Ezután megtekintjük a kapucinus templomot, ahol a szent portást, Parzhami Konrádot helyezték örök nyugalomra. Szállás Altöttingben (1 éj)
4. nap: Délelőtt továbbutazás Innsbruckba, ahol zarándoklatunk csúcspontjaként szentmisén veszünk részt a Szent Jakab székesegyházban, az eredeti, id. Lucas Cranach Minidg Segítő Szűzanya festményét magában foglaló főoltárnál. Ezt követően felkeressük a város főbb nevezetességeit (Aranytető, Stadtturm (várostorony), Mária Terézia utca), majd elfoglaljuk szálláshelyünket Innsbruck közelében (1 éj).
5. nap: Reggel hazafelé indulunk, útközben azonban szentmisén veszünk részt a maria taferli kegytemplomban. A gyönyörű barokk bazilika falfestményei Szent Bernát életét ábrázolják, a templomot Szűz Mária, mint Isten Anyja tiszteletére építették. Hazautazás a Bécs – M1 – Budapest – Szekszárd – Pécs útvonalon, megérkezés a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok-idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Pécs
06:00 óra Szekszárd
08:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

279 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 4 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat.
Egyágyas felár: 80 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:3 000 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:14 200 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK

IDŐPONT

2024. június 24-28.
| 5 nap | 4 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Petkó Tamás atya

Hasonló programok

MOTOROS ZARÁNDOKLAT
- 4 osztrák kegyhely


IDŐPONT
2024. június 7-9. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

89 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

Őszi zarándoklat Máriacellbe


IDŐPONT
2024. október 11-13. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
Nagy Richárd atya

89 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.