Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 2267
    Capri
  • 2266
    Szent András katedrális (Amalfi)
  • 2265
    Amalfi part
  • 2268
    Vezúv
  • 1143
    székesegyház (Nápoly)
Zarándoklat a varázslatos Dél-Olaszországba
2024. október 20-25.
Nápoly, Capri, Amalfi, Vezúv és Herculaneum érintésével.
Programvázlat:
1. nap: utazás Olaszországba, szentmise az új-pompei Rózsafüzér Királynője kegyhelyen.
2. nap: egész napos városnézés Nápolyban.
3. nap: kirándulás a Vezúvra, séta Herculaneum romvárosába, séta Sorrentóban.
4. nap: egész napos kirándulás az Amalfi-parton.
5. nap: egész napos kirándulás Capri szigetére.
6. nap: hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 11:35 órakor induló menetrend szerinti, közvetlen repülőjárattal Dél-Olaszország fővárosába, Nápolyba. Zarándoklatunk első programjaként Új-Pompeibe indulunk, ahol szentmisén veszünk részt a Rózsafüzér Királynője bazilikában. A kegytemplom megépülése és a kegyhely kialakulása szorosan összefonódik a sátánistából megtért Boldog Bartolo Longo nevével. A templom felépüléséhez Bartolo szervezte az adománygyűjtést, valamint ő festette meg a szentély kegyképét is, mely a Rózsafüzér királynőjét ábrázolja, amint szentolvasót nyújt a lábánál térdelő Sziénai Szent Katalinnak, Itália védőszentjének, és a Rózsafüzér imádságot különösen pártfogoló Szent Domonkosnak, a domonkos rend alapítójának. A kegytemplom napjainkban Itália egyik legnagyobb Mária-kegyhelye, amelyet évente több millió zarándok keres fel. Szabadprogram után a Nápoly környékén található szálláshelyünkre utazunk (5 éj).
2. nap: Napunkat Itália egyik legszebb városában, Nápolyban töltjük, ahol zarándokutunk elsőként a székesegyházba vezet. A gyönyörű gótikus templomban őrzik a város fő patrónusaként tisztelt Szent Januáriusz vértanú püspök fej- és vérereklyéit. A vérereklyével minden évben háromszor vércsoda történik, amikor az ampullában őrzött alvadt vér folyékonnyá válik. Szentmisén veszünk részt, majd ellátogatunk a San Paolo Maggiore templomba, ahol Szent Kajetán áldozópap földi maradványait őrzik. Szabadprogram során lehetőség lesz egy hamisítatlan, igazán finom nápolyi pizza, illetve kávé elfogyasztására, majd folytatjuk városnéző sétánkat. Következő állomásunk a Gesú Nuovo templom lesz, ahol a szegények orvosa, Szent Giuseppe Moscati földi maradványai előtt tesszük tiszteletünket. Közös ima után városnéző sétára indulunk a hangulatos óvárosban. Elsőként a Sant'Anna dei Lombardi templomba térünk be, majd a Santa Chiara templomot és színpompás kerengőjét keressük fel. Innen az Új Vár, az I. Umberto Galéria, a San Carlo Színház, a Királyi Palota és a San Francesco di Paola templom érintésével érkezünk a tengerparton álló Castell dell’Ovo várhoz.
3. nap: Reggel az 1281 méter magas Vezúvra indulunk. Autóbusszal megyünk a csúcs közelébe, onnan pedig gyalogosan tovább egy könnyű sétával egészen a kráterig, ahonnan a Nápolyi-öböl lenyűgöző látványa tárul elénk. Ezt követően az egykori virágzó ókori városba, Herculaneumba indulunk. A települést – akár csak Pompeit – a Kr. u. 79-ben kitörő Vezúv hamuja fedte be és konzerválta, így sétánk során egy ókori római városba csöppenünk. Délután városnéző séta és szabadidő a hangulatos Sorrentoban.
4. nap: Reggel a festői Amalfi partvidék felfedezésére indulunk, mely Nápolytól délre, a Salernói-öböl északi részén húzódik. A meredek part, a csodás hegyek, a festői falvak, a kék tenger, valamint a mediterrán növényzettel és virágokkal borított terek és utcák mindenkit ámulatba ejtenek. Elsőként Positano fölött tartunk fotószünetet. A festői kisváros és környéke több film forgatásának (pl. Napsütötte Toszkána) színhelyéül is szolgált. Következő állomásunk Amalfi városa lesz. A település a hajdani Amalfi Köztársaság fővárosa volt, az UNESCO világörökségének részeként napjainkban zarándokok és turisták kedvelt úti célja. Szentmisén veszünk részt az impozáns Szent András katedrálisban, melynek altemplomában őrzik Szent András apostol ereklyéit. Szabadprogram után továbbutazunk Ravelloba, ahol a Villa Rufolot tekintjük meg. Az 1200-as évek közepén épült rezidencia arab, szicíliai és normann építészeti elemekkel tarkított, a nagyszerű panoráma mellett tornyok, kutak és fürdők teszik különlegessé.
5. nap: Igazán csodálatos nap vár ránk, ugyanis Sorrentoból áthajózunk Capri szigetére, melyet sokan a világ legszebb szigetének tartanak. A varázslatosan kék tenger, a meredek sziklafalak, a hangulatos, színes hegyi falvak életre szóló élményt nyújtanak. Körbehajózzuk a szigetet, majd kisbuszos és gyalogos barangolásra indulunk a Capri – Anacapri útvonalon, mely során többek között látjuk Axel Munthe házát, továbbá limoncello (citrom likőr) és csokoládé kóstolásra is lesz lehetőség. Délután szabadprogram, majd visszahajózás Nápolyba.
6. nap: Reggeli után transzfer a nápolyi repülőtérre. Hazautazás a 13:40 órakor induló menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal, érkezés Budapestre 15:20 órakor.

SZÁLLÁS

hotel **** (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, légkondicionált autóbusszal

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

414 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Nápolyba és vissza Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db 20 kg-os poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedés árát, a behajtási engedélyek költségét, az idegenforgalmi adót, a szállást 5 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok-idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, a hajójegyeket, az adományokat, a szervizdíjakat és a helyi idegenvezetéseket, mely 200 EUR/fő.
Egyágyas felár: 100 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:5 160 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:21 760 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2024. október 20-25.
| 6 nap | 5 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ****

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Varga Gábor atya
(egyedi plébános)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

NEMZETI ZARÁNDOKLAT RÓMÁBA
(autóbusszal)


IDŐPONT
2024. április 22-28. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Tál Zoltán atya

339 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Assisi Szent Ferenc nyomában


IDŐPONT
2024. június 4-8. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Dombi Ferenc atya

229 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.