Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
Zarándoklat a csíksomlyói búcsúba
(Észak-Erdély és Székelyföld)
2024. május 15-20.
Programvázlat:
1. nap: városnézés Nagykárolyban és Nagybányán, látogatás a koltói Teleki-kastélyban.
2. nap: látogatás a deszei fatemplomban, a barcánfalvai ortodox kolostorban és a szaploncai vidám temetőben, városnézés Máramarosszigeten.
3. nap: városnézés Marosvásárhelyen.
4. nap: egész napos zarándoklat a csíksomlyói búcsúba.
5. nap: látogatás a székelyderzsi erődtemplomba, séta Szejkefürdőn és Farkaslakán, népművészeti vásár Korondon, gyalogos zarándokok fogadása és pünkösdvasárnapi szentmise Zetelakán.
6. nap: zarándoklat Máriaradnára, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban Szombathelyről, Győrből és Budapestről, utazás az M3 – Vállaj (határ) útvonalon Észak-Erdélybe. Zarándoklatunk első állomása Nagykároly lesz, ahol felkeressük a szépen felújított Károlyi-kastélyt, melynek neogótikus épülete egy régi lovagvárra emlékeztet. Innen Szatmárnémetin keresztül folytatjuk utunkat Nagybányára. Máramaros megye közigazgatási központjában szentmisén veszünk részt a Szentháromság templomban, majd felfedezzük a belvárost (Szent István torony, régi fő tér). Késő délután a néhány kilométerre található Koltóra indulunk. A szép fekvésű faluban található a Teleki-kastély, ahol Petőfi Sándor és Szendrey Júlia a mézesheteiket töltötték. A kúria megtekintése után elfoglaljuk szállásunkat helyi magyar családok vendégházaiban (2 éj).
2. nap: Sok szép látnivalót ígérő napunk első állomása Desze lesz, ahol az 1770-ben épült ortodox Szent Paraszkiva fatemplomot keressük fel, mely a Világörökség része. Innen a barcánfalvai ortodox kolostorhoz utazunk. Az épületegyüttes élő „vallási skanzenként” tárja elénk a legjellegzetesebb máramarosi faépületeket, 57 méter magas templomtornya pedig a legmagasabbak közé tartozik Európában. Zarándokutunk következő állomása Máramarossziget lesz. Itteni városnézésünk egyik fő programja a Borromeo Szent Károly katolikus templom, ahol szentmisén veszünk részt, majd megtekintjük a börtönmúzeumot, mely a kommunista Románia leghírhedtebb börtönét mutatja be. Többek között Márton Áron püspök úr is itt raboskodott. Végül a szaploncai vidám temetőhöz indulunk, ahol több száz fejfán vidám versekkel és színes képekkel emlékeznek az elhunytakra.
3. nap: Reggel folytatjuk utunkat a Székelyföldre, ahol először a régió „történelmi fővárosát”, Marosvásárhelyet keressük fel. A legnagyobb székely városban megtekintjük a szecessziós Kultúrpalotát, majd a Rózsák terén keresztül a református Vártemplomhoz sétálunk, végül pedig szentmisén veszünk részt a katolikus templomban. Délután folytatjuk utunkat, szállás a vendégszeretetéről híres Zetelakán (3 éj).
4. nap: Kora reggel Csíkszeredába indulunk, ahol zarándoklatunk csúcspontjaként részt veszünk a pünkösdi csíksomlyói búcsún. A városból egy keresztaljként megyünk a csíksomlyói kegytemplomhoz, majd onnan a két Somlyó-hegy nyergébe. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen több, mint 450 éve gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a székelyek és a csángók, akik 1567-ben a katolikus hitük megvédéséért érkeztek először hálaadó zarándoklatra. Azóta a fogadalmi búcsú jelentősen kiszélesedett, több százezer magyar zarándok érkezik a világ minden tájáról a Somlyó nyergébe. Részt veszünk az ünnepi szentmisén, majd szabadprogram, és séta az autóbuszhoz.
5. nap: Napunkat székelyudvarhelyi autóbuszos városnézéssel kezdjük, majd a székelyderzsi unitárius erődtemplom lesz programunk következő állomása. A gótikus templomerőd a Székelyföld egyik legérdekesebb látnivalójaként a Világörökség részét képezi, melynek falait Szent László legendáinak freskói díszítik. Innen Szejkefürdőre megyünk, ahol a híres székelykapu sor alatt áthaladva a „legnagyobb székelyként” tisztelt Orbán Balázs végső nyughelyét keressük fel. Ezután Farkaslakára utazunk, ahol tiszteletünket tesszük Tamási Áron sírhelyénél, majd a fazekasságáról híres Korondra érve felkeressük a népművészeti vásárt. Késő délután visszautazunk Zetelakára, ahol a falu határában fogadjuk a Csíksomlyóról hazaérkező keresztaljat. A gyalogos zarándokokkal együtt vonulunk be a templomba, ahol részt veszünk a pünkösdvasárnapi szentmisén.
6. nap: Reggel hazafelé indulunk, útközben azonban felkeressük a Dél-Alföld legfontosabb Szűzanya-kegyhelyét, Máriaradnát. Az itt található Kegyképhez számos csoda köthető, melyekről hálaképek sokasága tanúskodik. Hálaadó szentmise az impozáns barokk templomban, azután hazautazás az M43 – M5 – Budapest – Győr – Szombathely útvonalon. Megérkezés a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

falusi turizmus (2 és 3 ágyas szobák fürdőszoba használattal)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

03:00 óra Szombathely, vasútállomás
04:00 óra Győr, vasútállomás
06:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

169 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 5 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely kb. 150 RON/fő.
Egyágyas felár: 60 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:3 600 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:10 400 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2024. május 15-20.
| 6 nap | 5 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

falusi turizmus

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Ferencz Károly atya
(tiszafüredi plébános)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

Pünkösdi búcsú Csíksomlyón
székelyföldi körutazással
(miskolci indulás)


IDŐPONT
2024. május 16-20. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Tóth István atya

144 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

MLADIFEST 2024
- Ifjúsági fesztivál Medjugorjéban


IDŐPONT
2024. augusztus 1-6. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Szlama Ákos atya

129 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.