Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 2048
  • 1762
    kegytemplom (Csíksomlyó)
  • 185
    kegyszobor (Csíksomlyó)
  • 29
    Segesvár
  • 28
    Gyilkos-tó
Zarándoklat a csíksomlyói búcsúba
2023. május 25-29.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, városnéző séta Kolozsváron.
2. nap: zarándoklat a csíksomlyói kegytemplomba, látogatás a Márton Áron múzeumban, séta a Gyilkos-tónál és a Békás-szorosban.
3. nap: egész napos zarándoklat a pünkösdi csíksomlyói búcsúba.
4. nap: kirándulás a Szászföldön, pünkösdvasárnapi szentmise Zetelakán.
5. nap: látogatás Nagyváradon, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban Szombathelyről, Győrből és Budapestről, utazás az M3 – M35 – M4 – Nagykereki (határ) útvonalon Erdélybe. Zarándokutunk első állomása „Erdély fővárosa”, Kolozsvár lesz. Programunkat a Fő téren kezdjük, ahol megtekintjük a Szent Mihály templomot. Erdély második legnagyobb gótikus templomának ódon falai között valaha jelentős történelmi események zajlottak, 2022 nyarára pedig szépen felújították. Városnéző sétára indulunk, mely során látjuk majd Mátyás király lovas szobrát és szülőházát, a Fő tér legnevezetesebb épületeit, a Babes-Bolyai Tudományegyetemet és a Farkas utcai református templomot is. Délután folytatjuk utunkat a Székelyföldre. Szállás Csíkszeredától 15 km-re, a vendégszeretetéről híres Vacsárcsiban (4 éj).
2. nap: Napunkat a csíksomlyói Mária-kegyhelyen kezdjük, ahol lehetőség lesz egyénileg elcsendesedni a Napbaöltözött Asszony kegyszobrát őrző kegytemplomban. Innen Márton Áron püspök szülőfalujába, Csíkszentdomokosra utazunk, ahol megtekintjük a püspök életútját és munkásságát bemutató múzeumot. Folytatjuk utunkat Gyergyószentmiklósra, ahol a misztikus hangulatú örmény templomot keressük fel. A Pongrác-tetőn (1256 m) keresztül a vadregényes Gyilkos-tóhoz utazunk, majd a Kárpátok egyik legszebb szurdokvölgyében, a Békás-szorosban sétálunk.
3. nap: Kora reggel Csíkszeredába indulunk, ahol zarándoklatunk csúcspontjaként részt veszünk a pünkösdi csíksomlyói búcsún. A városból egy keresztaljként megyünk a csíksomlyói kegytemplomhoz, majd onnan a két Somlyó-hegy nyergébe. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen több, mint 450 éve gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a székelyek és a csángók, akik 1567-ben a katolikus hitük megvédéséért érkeztek először hálaadó zarándoklatra. Azóta a fogadalmi búcsú jelentősen kiszélesedett, több százezer magyar zarándok érkezik a világ minden tájáról a Somlyó nyergébe. Részt veszünk az ünnepi szentmisén, majd szabadprogram után séta az autóbuszhoz, és visszautazás a szálláshelyre.
4. nap: Reggel barangolásra indulunk az egykori Szászföldön. Programunk első állomása Segesváron lesz, ahol a Világörökség részét képező, zegzugos középkori várnegyedet járjuk be. Ezt követően Erdély egyik legszebb és legnagyobb gótikus erődtemplomát keressük fel Berethalmon. Késő délután Zetelakára utazunk, és a falu határában fogadjuk a Csíksomlyóról hazaérkező keresztaljat. A gyalogos zarándokokkal együtt vonulunk be a templomba, ahol részt veszünk a pünkösdvasárnapi szentmisén.
5. nap: A Székelyföldet hátrahagyva hazafelé indulunk. Zarándoklatunk utolsó állomásaként felkeressük Szent László városát, a szecessziós hangulatú Nagyváradot. Betérünk a Székesegyházba, mely a legnagyobb, és sokak szerint a legszebb barokk templom Erdélyben. Ezután a Püspöki Palotában megtekintjük az egyházművészeti kiállítást, és tiszteletünket tesszük Szent László hermájánál. Hazautazás az M4 – M35 – M3 – Budapest – Győr – Szombathely útvonalon.

SZÁLLÁS

falusi turizmus (2 és 3 ágyas szobák fürdőszoba használattal)

ELLÁTÁS

félpanzió (közös reggeli és vacsora az egyik vendéglátó háznál)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

02:00 óra Szombathely, vasútállomás
03:00 óra Győr, vasútállomás
05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
HOSSZÚ HÉTVÉGE

IDŐPONT

2023. május 25-29.
| 5 nap | 4 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

falusi turizmus

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

egyeztetés alatt

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Felemelő élményekben volt részünk. Nagyon tetszett, hogy ennyi csodálatos dolgot láthattunk és átélhettünk pár nap alatt. Különösen jó volt hogy családoknál szálltunk meg, így bepillantást nyerhettünk a határon túli társaink életében. Minden szuper volt. (Erdély, 2019. június)
Minden nap nagyon tartalmas volt, sok nevezetességet láttunk. Az idegenvezető nagyon felkészült volt, sok új információt tudtam meg. A társaság is kellemes volt, jól éreztem magam. (Erdély, 2018. május)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

Pünkösdi búcsú Csíksomlyón
székelyföldi körutazással
(miskolci indulás)


IDŐPONT
2024. május 16-20. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Tóth István atya

144 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

Medjugorjei zarándoklat -
horvát kegyhelyekkel


IDŐPONT
2024. október 19-23. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Farkas László atya

129 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.