Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 2489
  • 2491
  • 2490
  • 2488
  • 2487
Zarándokkörút Montenegróba
- Kolostorok és ikonok a Balkánon
2024. július 9-15.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, látogatás a Mileseva kolostorban.
2. nap: látogatás az Ostrog kolostorban, városnézés Budvában.
3. nap: egész napos kirándulás a Kotori-öbölbe.
4. nap: városnézés Cetinjében, njegusi sonkakóstoló, látogatás II. Petar Petrovic Njegos mauzóleumánál.
5. nap: látogatás a Praskvica kolostornál, városnézés Petrovacban, fürdőzési lehetőség az Adriai-tenger partján.
6. nap: látogatás a Dajbabe kolostorban.
7. nap: zarándoklat a Doroszló-Szentkút kegyhelyre, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Kora reggeli indulás, utazás az M6 – Hercegszántó (határ) útvonalon Szerbiába. A délutáni órákban zarándoklatunk első állomása a Mileseva ortodox kolostor lesz. A monostort I. István Ulászló király alapította az 1230-as években, és ide helyeztette Szent Száva, a szerb ortodox egyház megalapítójának ereklyéit. A kolostort értékes freskók díszítik, melyek közül a legjelentősebb a kenetvivő asszonyok Krisztus sírjához való megérkezését ábrázoló „Fehér Angyal”. Folytatjuk utunkat a montenegrói szálláshelyünkre, útközben pihenőt tartunk a vadregényes Durmitor hegységben, a Tara folyó kanyonjánál. Szállás Zabljakban (1 éj).
2. nap: Reggel a hófehér Ostrog ortodox kolostorhoz utazunk, melyet egy több száz méter magas sziklafal oldalába építettek. Az alapító, Ostrogi Szent Bazil ereklyéit a mai napig itt őrzik, és mivel földi maradványaihoz számos csodás történés kapcsolódik, a szentély az egyik leglátogatottabb zarándokhely nem csak Montenegróban, hanem az egész Balkánon. Délutáni úti célunk az adriai partvidék „fővárosa”, a történelmi emlékekben gazdag népszerű üdülőhely, Budva lesz. Városnéző sétára indulunk a várfalakkal körülölelt, hangulatos középkori óvárosban, melynek végén szentmisén veszünk részt a Keresztelő Szent János katedrálisban. Szabadprogram után elfoglaljuk szálláshelyünket a városban található szállodában (4 éj).
3. nap: Egész napos kirándulásra indulunk Montenegró egyik legszebb vidékére, a Kotori-öbölbe. Elsőként Tivatot keressük fel, ahol hajóra szállunk, és az öblöt átszelve Perastba utazunk. Útközben kikötünk egy kis szigeten, ahol a Szirti Madonna templom áll. A mesterséges szigetet kövenként hordták össze a környék lakói, miután helyi hajósok egy Szűzanya képet találtak a tengerből kimagasló szirten, majd az 1630-as években egy templomot emeltek rajta. Kotorba utazunk. Az öböl keleti csücskében, az 1000 méteres hegyek ölelésében fekvő település az ország egyik legszebb városa, nem véletlen, hogy felkerült az UNESCO Világörökségi listájára is. Az ódon óvárosban monumentális városfalakat, szűk utcácskákat, hangulatos tereket, kis templomokat és középkori palotákat találunk. A templomok közül kiemelkedik a város legjelentősebb látnivalója, az 1166-ban épített román stílusú Szent Trifun katedrális, melyet a település védőszentjének tiszteletére emeltek. Szentmise, majd szabadprogram.
4. nap: Reggel szentmisén veszünk részt Budván, majd az ország történelmi fővárosa, Cetinje lesz programunk következő állomása. Itteni látogatásunknak három fő helyszíne lesz: a Cetinjei Szent Péter kolostor (ahol egy Szent Kereszt ereklyét és Keresztelő Szent János jobbját is őrzik), a Nemzeti Múzeum (ahol a Filermosa Szűzanya ikonja található, melyet a hagyomány szerint Szent Lukács evangélista festett) és Miklós (Nikola) király palotája. A Lovcen Nemzeti Parkba utazunk, ahol elsőként egy helyi étteremben megkóstoljuk a híres njegusi sonkát és a helyi szőlőpálinkát, majd II. Petar Petrovic Njegos püspökfejedelem mauzóleumát keressük fel. A Jezerski-hegy 1660 méter magas csúcsán épült emlékműtől a Lovcen-hegység nagyszerű panorámája tárul elénk.
5. nap: Napunkat a XII. századi alapokon álló Praskvica ortodox kolostornál kezdjük, majd Petrovac tengerparti üdülővárosa lesz úti célunk. Szentmisén veszünk részt a Szent Vid templomban, majd délután szabadidő és fürdőzési lehetőség lesz az Adriai-tenger partján.
6. nap: A Podgorica (Montenegro fővárosa) melletti Dajbabe kolostorhoz utazunk. Az egyedülálló hangulatú szentélyt az 1800-as évek végén egy sziklaüregben alakította ki Simeon Popovic ortodox szerzetes. Ezt követően szentmisén veszünk részt a podgoricai ferences templomban, majd továbbutazunk Szerbiába. Szállás Bela Zemlján (1 éj).
7. nap: Folytatjuk utunkat hazafelé. Útközben felkeressük a délvidéki Doroszló-Szentkút kegyhelyet, ahol szentmisén veszünk részt. A hely a középkor óta ismert zarándokhely, napjainkban pedig a vajdasági magyarság legkedveltebb búcsújáró helye. Hazautazás, megérkezés Budapestre az esti órákban.

SZÁLLÁS

hotel **** (4 éj) és hotel *** (2 éj) (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

309 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 6 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, a hajójegyet, a sonkakóstolót és az adományokat, mely 130 EUR/fő.
Egyágyas felár: 90 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:4 200 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:16 600 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK

IDŐPONT

2024. július 9-15.
| 7 nap | 6 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel *** / ****

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Hozdik Zsolt atya
(tompai plébános)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Baltikumi zarándokkörút


IDŐPONT
2024. július 7-14. | 8 nap

LELKIVEZETŐ
Dr. Török Csaba atya

649 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT

NAGY ZARÁNDOKLAT - La Salette, Lourdes, Santiago, Fatima


IDŐPONT
2024. aug. 30 - szept. 8. | 10 nap

LELKIVEZETŐ
Szmutku Róbert atya

614 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.