Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 225
  • 1182
  • 336
  • 673
  • 215
Assisi Szent Ferenc nyomában
2021. június 23-27.
„Assisi szentje, szegények atyja, nyomodba lépünk, Krisztus barátja”
 
Programvázlat:
1. nap: kiutazás.
2. nap: egész napos zarándokprogram Assisiben.
3. nap: látogatás Rivotoroban, szentmise a Santa Maria degli Angeli bazilikában, városnézés Perugiaban.
4. nap: séta Gubbioban, szentmise La Vernában.
5. nap: szentmise a padovai Szent Antal bazilikában, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás az M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. Érkezés az esti órákban Assisibe (3 éj).
2. nap: Egész napunkat Szent Ferenc városában, Assisiben töltjük. Zarándokprogramunkat a San Damiano templomnál kezdjük, ahol a feszületről Krisztus szólt Ferenchez: „Menj, állítsd helyre Egyházamat, mely, mint látod, romokban van!” Innen a Szent Klára bazilikához vezet utunk, ahol a ferences rend női ágának alapítója, Szent Klára nyugszik. Szent Ferenc életéhez kapcsolódó további helyszínek felkeresésével a hangulatos óvároson keresztül folytatjuk sétánkat. Ellátogatunk a román stílusú San Rufino dómba, ahol Ferencet megkeresztelték, majd a szülői ház helyén álló reneszánsz Chiesa Nuova templomba. A város történelmi központján keresztülhaladva érkezünk a Szent Ferenc bazilikához. Ferencet kívánsága szerint a város legszomorúbb helyére temették el, majd a nagyszerű bazilikát szentté avatása után, 1228-ban kezdték el építeni. A háromszintes templom mai formáját az 1800-as években nyerte el, a kriptában őrzik Ferenc testvér sírját, a Felső bazilikát pedig Giotto freskói díszítik, melyek képregényként mesélik el a ferences rend alapítójának életét. Szentmise, majd szabadprogram.
3. nap: Reggel a rivotortoi bazilikához utazunk. A templom őrzi azt a kis pajtát, ahol Ferenc és testvérei letelepedtek, miután 1209-ben pápai jóváhagyást kaptak életformájukra. Zarándoklatunkat a Santa Maria degli Angeli bazilikában folytatjuk. A templom a Porciunkula kápolna fölé épült, mely Ferenc kedvelt tartózkodási helye volt, továbbá itt található Ferenc halálának helyszíne, a Tranzitus kápolna, valamint a Rózsakert, ahol a mai napig nyílnak a tövis nélküli rózsák. Szentmise után az „Olaszország zöld szíve” címet viselő Umbria tartomány székhelyére, Perugiába kirándulunk. A városban volt hadifogoly Szent Ferenc, miután a városállamok közötti harcokban fogságba esett. Ez az időszak fontos szerepet játszott Ferenc későbbi megtérésében. A város továbbá a csokoládéról is nevezetes, ugyanis 1907. óta itt működik a Perugina csokigyár. Sétánk során felkeressük a város központjában a San Lorenzo katedrálist, a Fontana Maggiore szökőkutat, és láthatjuk a városháza, a Palazzo dei Priori épületét is. Szabadprogram után ellátogatunk a Perugina csokoládé múzeumba.
4. nap: Assisit hátrahagyva a középkori hangulatú Gubbioba utazunk. Miután Szent Ferenc mindenét visszaadta apjának, útnak indult, és Gubbioba érkezett. Ezután történt az a híres csoda, amikor Ferenc megszelídítette a város lakóit rettegésben tartó farkast. Városnéző séta után folytatjuk utunkat La Vernába (Alverna). Az 1128 méter magasan található bensőséges hangulatú szentély területén 1224-ben kapta meg Szent Ferenc Krisztus szent sebhelyeit, a stigmákat. Szentmise és egyéni elcsendesedés után a Padova környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
5. nap: A délelőttöt Padovában töltjük, ahol a Prato della Valle téren keresztül a Szent Antal bazilikához sétálunk. A híres prédikátor 1220-ban csatlakozott a ferences rendhez, majd Szent Ferenc kérésére teológiát tanított testvéreinek, és vándorprédikátorként tevékenykedett. Halála után sírja fölé nagyszerű bazilikát építettek, melynek Ereklye kápolnájában több, Antalhoz kapcsolódó relikviát is őriznek, köztük éppen maradt nyelvét. Szentmise, majd szabadprogram után hazautazás Szlovénián keresztül a Tornyiszentmiklós (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

02:00 óra Szombathely, vasútállomás
03:00 óra Győr, M1 Arrabona pihenő
03:45 óra Tatabánya, M1 Óbarok pihenőhely (OMW kút)
05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

RÉSZVÉTELI DÍJ

109 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 4 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, az idegenforgalmi adót, a behajtási engedélyek költségét, valamint az adományokat, mely előre láthatóan 40 Euró / fő.
Egyágyas felár: 32 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:2 550 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:6 950 Ft/fő
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2021. június 23-27.
| 5 nap | 4 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Kercza Asztrik ferences atya

Hasonló programok

MEGÚJULT PROGRAM

Olasz szentek és szentélyek nyomán


IDŐPONT
2021. április 19-25. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Virth József kapucinus atya

134 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
HOSSZÚ HÉTVÉGE

Zarándoklat a csíksomlyói búcsúba


IDŐPONT
2021. május 21-24. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
Hamarosan!

59 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk