Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 1827
  • 900
    kegyszobor (Máriacell)
  • 895
    Máriacell
  • 879
    Lorettom
  • 883
    Heiligenkreuz
Őszi zarándoklat Máriacellbe
2024. október 11-13.
Programvázlat:
1. nap: látogatás a heiligenkreuzi apátságban, szentmise Lorettomban, városnézés Sopronban.
2. nap: egész napos zarándokprogram Máriacellben.
3. nap: látogatás a fraknói várban és a kismartoni Esterházy-kastélyban, szentmise Boldogasszonyban.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Ausztriába. Zarándoklatunk első állomása a bécsi erdőben található Heiligenkreuz lesz. Itt az ország legrégebbi cisztercita apátságát keressük fel, melyet Ausztria védőszentje, Szent Lipót alapított 1135-ben. Megismerkedünk a helyi szerzetesek életével, valamint a kolostor épületével, mely mindmáig megőrizte román-gótikus jellegét és barokk berendezését. Folytatjuk utunkat Lorettomba. Szentmisén veszünk részt a híres búcsújáró helyen, melynek Fekete Madonna kegyszobra az olaszországi Loretoból származik. Késő délután Sopronba utazunk, ahol városnéző sétára indulunk a patinás, műemlékekben gazdag belvárosban, majd a szálláshelyen elfoglaljuk szobáinkat (2 éj).
2. nap: Napunk nagy részét Máriacellben töltjük. A festői környezetben elterülő kisváros Ausztria és Közép-Európa egyik legjelentősebb búcsújáró helye. A kegyhely kialakulása egy 12. századi legendához köthető, mely szerint a mai templom helyén egy Magnus nevű szerzetes épített hálából fakápolnát, és elhelyezett benne egy Szűzanya szobrot. A zarándokhely a 14. században vált híressé, amikor I. Nagy Lajos a törökök felett aratott győzelme után a Szent Szűz iránt érzett tisztelete és hálája jeléül a régi kápolna fölé egy gótikus templomot építtetett. A megérkezés után szentmisén veszünk részt a Kegytemplomban, valamint megtekintjük a bazilikát és az egyházi gyűjteményt. Délután keresztutat járunk a város fölé magasodó Kálvária dombon, majd szabadprogram után visszautazunk soproni szálláshelyünkre.
3. nap: Napunkat a szép fekvésű Fraknói várnál kezdjük. A XIV. századi erődítmény az 1600-as évek óta az Esterházy család tulajdonában van, és mivel sem a török, sem az osztrák seregek nem tudták bevenni, így napjainkban az egyik legépebben megmaradt magyar vár. Látogatásunk után Burgenland tartomány központját, Kismartont (Eisenstadt) keressük fel. Ellátogatunk az Esterházy család egykori fő rezidenciájául szolgáló Esterházy-kastélyba, melynek fényűzően berendezett termeiben sétálva valósággal megelevenedik a hercegi múlt és az Esterházyak udvari élete. Szabadprogram után Boldogasszony (Frauenkirchen) lesz zarándoklatunk utolsó állomása. Hálaadó szentmise a barokk Kegytemplomban, majd hazautazás az M1-es autópályán. Várható érkezés Budapestre az esti órákban.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

06:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
06:20 óra Budaörs, M1 Budaörsi pihenőhely, MOL kút és Mc Donalds
07:00 óra Tata, M1 Remeteségi pihenőhely, Shell kút és KFC
07:45 óra Győr, vasútállomás
08:15 óra Mosonmagyaróvár, M1 Mosoni pihenő, MOL kút

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

89 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 2 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely kb. 60 EUR/fő.
Egyágyas felár: 20 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:1 800 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:5 400 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK

IDŐPONT

2024. október 11-13.
| 3 nap | 2 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Nagy Richárd atya
(karancslapujtői plébános)

Hasonló programok

MOTOROS ZARÁNDOKLAT
- 4 osztrák kegyhely


IDŐPONT
2024. június 7-9. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

89 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.