Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
MOTOROS ZARÁNDOKLAT
- Kegyhelyek a Balkánon (Ostrog és Medjugorje)
2024. július 20-26.

Részletes programleírás

1. nap: Budapesten találkozunk szombat reggel (0. napi szállás igény esetén foglalható), majd innen indulunk egyhetes motoros zarándoklatunkra a Balkánra. Első nap mindjárt Szarajevóig húzzuk a gázt, ezért a magyar és horvát szakaszokon autópályákat veszünk igénybe. A beiktatott pihenőkkel és tankolásokkal a kora esti órákban érkezünk szarajevói szállásunkra (1 éj). Egy esti séta keretében érdemes felfedezni a belvárost és megismerni ezt a sokat látott bosnyák várost, egy kicsit belekóstolni az igazi Balkánba.
2. nap: Vasárnap reggel a szentmisét követően motorra pattanunk, irány Montenegró! A „fekete hegyek országa” káprázatos tájaival varázsol el minket; átszeljük a Durmitor Nemzeti Parkot és megállunk egy pihenőre, hogy megcsodálhassuk Európa legmélyebb kanyonját, a Tara-kanyont. A bátrabbak a felette kifeszített drótkötélpályán is átcsúszhatnak a túlsó partra… mi, többiek inkább átmotorozunk a hídon. Kora este foglaljuk el szállásunkat Ostrog közelében (1 éj).
3. nap: Hétfő reggel első utunk a hegybe vájt ostrogi kolostorhoz vezet. Egyedülálló módon három világvallás is szent helyének tartja – semmi máshoz nem hasonlítható, felejthetetlen lelki élményt adó hely. Ismét motorra szállunk és a tengerpart felé, a Kotori-öbölhöz utazunk. Lélegzetelállító kilátás és jó minőségű utak várnak ránk. Herceg Novi magasságában ebédelünk, majd továbbhaladunk, hogy nemsokára ismét Boszniába lépjünk, és meg sem állunk utunk fő- és egyben célállomásáig, ami nem más, mint Međugorje (3 éj).
4-5 nap: A következő két teljes napban részt veszünk az esti nemzetközi miséken, felmegyünk a Jelenések hegyére és a Krizevacra, és tanúságtételt hallgathatunk a Cenacolo közösségben. Átéljük, befogadjuk és (páran talán újra) megértjük mindazt, amit Međugorje jelent: amiért évente zarándokok milliói keresik fel ezt a helyet, amiért a világ gyóntatószékének is nevezik, amiért itt átélhetjük, hogy ezen a helyen tényleg „hazatérünk” mennyei Édesanyánkhoz. Lehetőség lesz továbbá ellátogatni Mostarba és strandolni a Kravica-vízesésnél.
6. nap: Csütörtökön reggeli után a Vrbas-folyó völgyében, hegyek ölelésében motorozunk északi irányba, és a szükséges megállók beiktatásával a délutáni órákban érkezünk meg Banja Lukába (1 éj). A szállás elfoglalása után érdemes a belvárosban egy esti sétát tenni, és a központban lévő gyönyörű ortodox templomot megnézni.
7. nap: Pénteken reggel ismét útra kelünk. Horvátországon áthaladva, már a déli órákban Barcsnál Magyarországra lépünk, itt lesz motoros zarándoklatunk hivatalos végállomása.
Fontos információk:
  • Út hossza: kb. 1600 km
  • Nehézségi szint: **** (Általában 5-7 napos utak, hosszabb napi szakaszokkal, esetenként gyenge minőségű utakon, szerpentinek, nagy emelkedésű szűk szakaszok és visszafordítók lehetnek. Rutinnal, megfelelő tapasztalattal rendelkezőknek ajánlott túrák. Kifejezetten javasolt valamelyik vezetéstechnikai képzésen való előzetes részvétel.)
  • Magyarország, Horvátország, Bosznia-Hercegovina és Montenegró fő- és másodrendű útjain haladunk, a magyar és horvát szakaszokon autópályák igénybevételével.
  • Az útvonal hosszabb napi szakaszokkal, esetenként gyenge minőségű utakon megy. Szerpentinek, nagy emelkedésű szűk szakaszok és visszafordítók lehetnek. Rutinnal, megfelelő tapasztalattal rendelkezőknek ajánlott túra.
  • A részvétel feltétele a megfelelő teljesítményű és műszaki állapotú (gumik, lánc, stb.) motorkerékpár, valamint megfelelő védőfelszerelés (sisak, kesztyű, protektoros dzseki és zárt, bokát védő lábbeli)
  • Az EUB Nívó utasbiztosításhoz kiegészítésként assistance szolgáltatás köthető. (Az asssistance szolgáltatással kiegészített utasbiztosítás megkötése kötelező, de nem muszáj irodánkon keresztül kötni.)
  • assistance szolgáltatás: 4.590 Ft/motor (ha a motor életkora 0-6 év között van)
  • assistance szolgáltatás: 6.140 Ft/motor (ha a motor életkora 7-15 év között van)
A zarándoklat a VIA SACRA zarándok utazási iroda és a motoroszarandoklat.hu közös szervezésében valósul meg.

SZÁLLÁS

hotel és panzió (2 vagy 3 ágyas fürdőszobás szobákban)

ELLÁTÁS

reggeli

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, motoros túravezetés

UTAZÁS

egyénileg, saját motorkerékpárral

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

249 900 Ft/fő, mely tartalmazza a szállást 6 éjszakára reggelivel, az idegenforgalmi adót és a motoros túravezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a vacsorát, és az esetleges belépőket.
Egyágyas felár: 60 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:4 200 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:14 200 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK

IDŐPONT

2024. július 20-26.
| 7 nap | 6 éjszaka |

UTAZÁS

egyénileg

SZÁLLÁS

hotel és panzió

ELLÁTÁS

reggeli

LELKIVEZETŐ

egyeztetés alatt

Hasonló programok

MLADIFEST 2024
- Ifjúsági fesztivál Medjugorjéban


IDŐPONT
2024. augusztus 1-6. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Szlama Ákos atya

129 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Zarándoklat Medjugorjéba az első jelenés évfordulóján


IDŐPONT
2024. június 23-27. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Varga Lóránt atya

129 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.