Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 2280
    Krizevac (Medjugorje)
  • 1926
    Jelenések hegye (Medjugorje)
  • 868
    Szent Jakab templom (Medjugorje)
  • 142
    Krizevac (Medjugorje)
  • 151
    Jelenések hegye (Medjugorje)
Medjugorjei zarándoklat -
horvát kegyhelyekkel
2023. október 19-23.
Máriabeszterce, Mostar, Tihaljina és Vepric érintésével, Jurinka Szilveszter bencés atya lelkivezetésével.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, szentmise Máriabesztercén.
2. nap: egész napos zarándokprogram Medjugorjéban (Jelenések hegye, Cenacolo közösség, Szent Jakab templom, nemzetközi szentmise).
3. nap: keresztút a Nagy Kereszt hegyén, szabadprogram Medjugorjéban.
4. nap: zarándoklat a tihaljinai Béke Királynője szoborhoz, városnézés Mostarban.
5. nap: szentmise a veprici Lourdes-i Miasszonyunk szentélynél, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Kora reggeli indulás, utazás az M7-es autópályán Horvátországba. Zarándoklatunk első állomása az egyik legjelentősebb horvát Mária-kegyhely, Máriabeszterce (Marija Bistrica) lesz. Az itt található Fekete Madonna kegyszobrot évszázadok óta nagy tisztelet övezi, mely során számos imameghallgatás és gyógyulás történt. Lelkivezetőnk szentmisét mutat be, majd folytatjuk utunkat Bosznia-Hercegovina híres zarándokhelyére, Medjugorjéba. A szállás elfoglalása (4 éj), majd vacsora.
2. nap: Napunk során megismerkedünk a medjugorjei Mária-kegyhellyel, melynek története 1981-re nyúlik vissza. Ekkor jelent meg először a Szűzanya hat helyi fiatalnak és üzeneteket küldött általuk az emberiségnek, melyek a békéről, a hitről, a megtérésről, az imádságról és a böjt fontosságáról szóltak. A csodás történések hírére zarándokok sokasága érkezik azóta is a településre, mely napjainkra az egyik legnépszerűbb európai zarándokhellyé vált, ahová évente 3 millió zarándok érkezik a világ minden tájáról. Elsőként a Jelenések hegyére (Podbrdo) vezet utunk, ahol a Rózsaúton a rózsafüzér titkain elmélkedve érkezünk meg az első jelenések helyszínére, a Béke Királynője szoborhoz. Ezután ellátogatunk a Cenacolo közösségbe, ahol szenvedélybetegségből meggyógyult fiatalok tesznek tanúságot a hit erejéről és az új életükben jelen lévő szeretetről. Végül a medjugorjei lelki élet központját, a Szent Jakab plébániatemplomot keressük fel. Az esti órákban Rózsafüzér imádságon és nemzetközi szentmisén veszünk részt a Kegytemplomnál.
3. nap: Reggel a Nagy Kereszt hegyére (Krizevac) indulunk. Keresztutat járunk a hegy oldalában kitaposott meredek és hosszú ösvényen, melynek mentén domborművek segítik elmélkedésünket Krisztus szenvedéstörténetén. 520 méteres magasságba felkapaszkodva egy 9 méter magas vasbeton keresztet találunk, melyben Jézus keresztjének ereklyéjét helyezték el. Megpihenünk, majd a Medjugorjéra és környékére nyíló nagyszerű kilátás megtekintése után visszatérünk a szálláshelyre. Délután szabadprogram, majd este Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
4. nap: Délelőtt Tihaljinába zarándokolunk. A kis falu templomában egy különlegesen szép Béke Királynője szobor található, amelyhez számos imameghallgatás köthető. Szentmise után rövid buszozással Mostarba érkezünk. Séta a Neretva-folyó partján fekvő település hangulatos óvárosában, mely során többek között a város jelképét, az Öreg-hidat is érintjük. Este Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
5. nap: Reggel hálaadó szentmisén veszünk részt a veprici Lourdes-i Miasszonyunk szentélynél, mely egy természetes módon kialakult barlangban található és sokak szerint a legszebb horvát zarándokhely. Hazautazás Horvátországon keresztül, megérkezés az esti órákban.
Fontos információk:
  • Bosznia-Hercegovinába csak az új, kártya típusú személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) lehet utazni. A határon a régi, könyv formátumú igazolványt nem fogadják el. Az úti okmánynak az országból való tervezett kilépéstől számítva 90 napig érvényesnek kell lennie.

SZÁLLÁS

panzió (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)
HOSSZÚ HÉTVÉGE
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2023. október 19-23.
| 5 nap | 4 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

autóbusszal

SZÁLLÁS

panzió

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Jurinka Szilveszter bencés atya

Hasonló programok

MLADIFEST 2024
- Ifjúsági fesztivál Medjugorjéban


IDŐPONT
2024. augusztus 1-6. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Szlama Ákos atya

129 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Zarándoklat Medjugorjéba az első jelenés évfordulóján


IDŐPONT
2024. június 23-27. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Varga Lóránt atya

129 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.