Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 868
    Szent Jakab templom (Medjugorje)
  • 1926
    Jelenések hegye (Medjugorje)
  • 138
  • 142
    Krizevac (Medjugorje)
  • 151
    Jelenések hegye (Medjugorje)
Medjugorjei zarándoklat - horvát kegyhelyekkel
2022. szeptember 26-30.
Máriabeszterce és Vepric érintésével
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, szentmise Máriabesztercén.
2. nap: egész napos zarándokprogram Medjugorjéban (Szent Jakab templom, Jelenések hegye, Cenacolo közösség, Rózsafüzér, szentmise).
3. nap: keresztút a Krizevac hegyén, szabadprogram Medjugorjéban.
4. nap: zarándoklat a tihaljinai Béke Királynője szoborhoz, városnézés Mostarban.
5. nap: szentmise a veprici Lourdes-i Miasszonyunk szentélynél, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Kora reggeli indulás Mosonmagyaróvárról és Győrből, utazás Horvátországba. Zarándoklatunk első állomása az egyik legjelentősebb horvát Mária-kegyhely, Máriabeszterce (Marija Bistrica) lesz. Az itt található Fekete Madonna kegyszobrot évszázadok óta nagy tisztelet övezi, mely során számos imameghallgatás és gyógyulás történt. Lelkivezetőnk szentmisét mutat be, majd folytatjuk utunkat Bosznia-Hercegovina híres zarándokhelyére, Medjugorjéba. A szállás elfoglalása (4 éj), majd vacsora.
2. nap: Megismerkedünk a világ egyik legjelentősebb Mária-kegyhelyével, melynek története 1981-re nyúlik vissza. Ekkor jelent meg először a Szűzanya hat helyi fiatalnak, és üzenetet küldött általuk az emberiségnek. A csodás történések hírére zarándokok sokasága érkezett a kis faluba, így Medjugorje a „világ gyóntatószékéve” vált. Ma évente 2 millió zarándok látogatja a helyet. Elsőként a Szent Jakab plébániatemplomot keressük fel. Innen a Jelenések hegyére zarándokolunk, ahol a „Rózsaúton” imádkozva és elmélkedve érkezünk meg az első jelenések helyszínére. Délután ellátogatunk a Cenacolo közösségbe, ahol szenvedélybetegségből meggyógyult emberek tesznek tanúságot a hit erejéről és az új életükben jelen lévő szeretetről. Az esti órákban Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
3. nap: Reggel a Krizevacra, a Nagy Kereszt hegyére indulunk, ahol keresztutat járunk. 540 méteres magasságba felkapaszkodva egy 8,5 méteres betonkeresztet találunk, melyben Jézus keresztjének ereklyéjét helyezték el. Délután szabadprogram Medjugorjéban. Este Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
4. nap: Délelőtt Tihaljinába zarándokolunk. A kis falu templomában egy különlegesen szép Béke Királynője szobor található, amelyhez számos imameghallgatás köthető. Szentmise után rövid buszozással Mostarba érkezünk. Séta a Neretva-folyó partján fekvő település hangulatos óvárosában, mely során többek között a város jelképét, az Öreg-hidat is érintjük. Este Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
5. nap: Reggel hálaadó szentmisén veszünk részt a veprici Lourdes-i Miasszonyunk szentélynél, mely egy természetes módon kialakult barlangban található és sokak szerint a legszebb horvát zarándokhely. Hazautazás Horvátországon keresztül. Hazaérkezés az esti órákban.
Fontos információk:
  • Bosznia-Hercegovinába csak az új, kártya típusú személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) lehet utazni. A határon a régi, könyv formátumú igazolványt nem fogadják el.
  • Aktuális beutazási szabályok: konzuliszolgalat.kormany.hu
  • Ajánljuk a kombinált útlemondási- és utasbiztosítás megkötését, ugyanis a szolgáltatás sok egyéb eset mellett a koronavírus (COVID-19) által okozott megbetegedésre is kiterjed, és a biztosító önrészesedés nélkül megtéríti az esetlegesen felmerült bánatpénzt.

SZÁLLÁS

panzió (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

04:00 óra Mosonmagyaróvár, Deák tér
04:30 óra Győr, vasútállomás

IDŐPONT

2022. szeptember 26-30.
| 5 nap | 4 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

panzió

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Varga Zoltán piarista atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Az egész út élmény volt, tervezzük a következőt. Jó szervezés, kiváló lelkivezetés, kiváló idegenvezetés. Köszönjük! (Medjugorje, 2019. május)
Véleményem szerint a program és a szervezés teljes mértékben kielégítő volt. Maximálisan meg vagyok elégedve mind a szállással és az ellátással, mind pedig a szervezők és az idegenvezető munkájával. Életem végéig örök emlék marad, hogy megmászhattam Krizevac-ot, a Jelenések hegyét és ott hálát adhattam a Szűzanyának, hogy régi vágyamat teljesítve eljuthattam hozzá. (Medjugorje, 2019. május)

Hasonló programok

MLADIFEST 2024
- Ifjúsági fesztivál Medjugorjéban


IDŐPONT
2024. augusztus 1-6. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Szlama Ákos atya

129 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Zarándoklat Medjugorjéba az első jelenés évfordulóján


IDŐPONT
2024. június 23-27. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Varga Lóránt atya

129 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.