Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 1926
    Jelenések hegye (Medjugorje)
  • 868
    Szent Jakab templom (Medjugorje)
  • 2280
    Krizevac (Medjugorje)
  • 142
    Krizevac (Medjugorje)
  • 151
    Jelenések hegye (Medjugorje)
Medjugorjei zarándoklat
- boszniai látnivalókkal
2024. április 17-21.
Szarajevó, Mostar, Tihaljina és Kraljeva Sutjeska érintésével
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, városnéző séta Szarajevóban.
2. nap: egész napos zarándokprogram Medjugorjéban (Jelenések hegye, Cenacolo közösség, Szent Jakab templom, nemzetközi szentmise).
3. nap: keresztút a Nagy Kereszt hegyén, szabadprogram Medjugorjéban.
4. nap: zarándoklat a tihaljinai Béke Királynője szoborhoz, városnézés Mostarban.
5. nap: látogatás a Kraljeva Sutjeska-i ferences kolostorban, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Kora reggeli indulás, utazás az M6 – Udvar (határ) útvonalon Bosznia-Hercegovinába. Délután városnézésre indulunk Szarajevóban, mely Európa egyik kulturálisan legsokszínűbb városa. A Ferhadija sétálóutcán elindulva először a Jézus Szent Szíve katolikus katedrálishoz érkezünk, mely előtt egy közel 3 méteres Szent II. János Pál pápa szobor áll. Szentmisén veszünk részt, majd sétánkat folytatva a keleties bazárokkal teli Bascarsija városrészbe érünk, ahol az egyik legnagyobb európai mecset, a Gazi Husrev Bég dzsámi áll. Szabadprogram után a Miljacka folyó partjára megyünk, ahol az 1914-es Ferenc Ferdinánd elleni merénylet történt. Késő délután a vadregényes Neretva völgyén keresztül folytatjuk utunkat a híres zarándokhelyre, Medjugorjéba (4 éj).
2. nap: Napunk során megismerkedünk a medjugorjei Mária-kegyhellyel, melynek története 1981-re nyúlik vissza. Ekkor jelent meg először a Szűzanya hat helyi fiatalnak és üzeneteket küldött általuk az emberiségnek, melyek a békéről, a hitről, a megtérésről, az imádságról és a böjt fontosságáról szóltak. A csodás történések hírére zarándokok sokasága érkezik azóta is a településre, mely napjainkra az egyik legnépszerűbb európai zarándokhellyé vált, és ahová évente 3 millió zarándok érkezik a világ minden tájáról. Elsőként a Jelenések hegyére (Podbrdo) vezet utunk. A Rózsaúton, a rózsafüzér titkain elmélkedve érkezünk meg az első jelenések helyszínére, a Béke Királynője szoborhoz. Ezután ellátogatunk a Cenacolo közösségbe, ahol szenvedélybetegségből meggyógyult fiatalok tesznek tanúságot a hit erejéről és az új életükben jelen lévő szeretetről. Végül a medjugorjei lelki élet központját, a Szent Jakab plébániatemplomot keressük fel. Az esti órákban Rózsafüzér imádságon és nemzetközi szentmisén veszünk részt a Kegytemplomnál.
3. nap: Reggel a Nagy Kereszt hegyére (Krizevac) indulunk. Keresztutat járunk a hegy oldalában kitaposott, hosszú és meredek ösvényen, melynek mentén domborművek segítik elmélkedésünket Krisztus szenvedéstörténetén. 520 méteres magasságba felkapaszkodva egy 9 méter magas vasbeton keresztet találunk, melyben Jézus keresztjének ereklyéjét helyezték el. Megpihenünk, majd a Medjugorjéra és környékére nyíló nagyszerű kilátás megtekintése után visszatérünk a szálláshelyre. Délután szabadprogram, majd este Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
4. nap: Délelőtt Tihaljinába zarándokolunk. A kis falu templomában egy különlegesen szép Béke Királynője szobor található, amelyhez számos imameghallgatás köthető. Szentmise után rövid buszozással Mostarba érkezünk. Séta a Neretva-folyó partján fekvő település hangulatos óvárosában, mely során többek között a város jelképét, az Öreg-hidat is érintjük. Este Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
5. nap: Reggel hazafelé indulunk, útközben azonban felkeressük a Kraljeva Sutjeska-i ferences kolostort. A településen az első monostort a 15. században építették, a ma álló épületet azonban 1891-ben adták át, hiszen az eredeti építmény a tűz martalékává vált. Szentmisén veszünk részt, majd megtekintjük a kolostor múzeumát és könyvtárát, ahol több, mint 11.000 db értékes művet, köztük 31 ősnyomtatványt őriznek. Hazautazás Bosznia-Hercegovinán keresztül, megérkezés az esti órákban.
Fontos információ:
  • Bosznia-Hercegovinába csak az új, kártya típusú személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) lehet utazni. A határon a régi, könyv formátumú igazolványt nem fogadják el. Az úti okmánynak az országból való tervezett kilépéstől számítva 90 napig érvényesnek kell lennie.

SZÁLLÁS

panzió (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

03:15 óra Győr, vasútállomás
05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
06:00 óra Dunaújváros, M6 Újvárosi pihenő (OMW kút)
06:30 óra Paks, M6 Paksi pihenő (Shell kút)
07:30 óra Mohács, Tesco parkoló
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2024. április 17-21.
| 5 nap | 4 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

panzió

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Jurinka Szilveszter bencés atya

Hasonló programok

MLADIFEST 2024
- Ifjúsági fesztivál Medjugorjéban


IDŐPONT
2024. augusztus 1-6. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Szlama Ákos atya

129 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Zarándoklat Medjugorjéba az első jelenés évfordulóján


IDŐPONT
2024. június 23-27. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Varga Lóránt atya

129 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.