Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
 • 1003
 • 1217
  Jelenések barlangja (Lourdes)
 • 2100
  Jelenések barlangja (Lourdes)
 • 990
  lourdes-i szentély
 • 1220
  gyertyás körmenet (Lourdes)
Lourdes-i zarándoklat repülővel
2024. október 19-22.
ZARÁNDOK-IDEGENVEZETŐ:
Dr. Koncz Attila
(a VIA SACRA zarándokútikönyv-sorozat lourdes-i kötetének szerzője)
Programvázlat:
1. nap: kiutazás.
2. nap: egész napos zarándokprogram Lourdes-ban (Jelenések barlangja, bazilikák, Boly malom, zárka, plébániatemplom).
3. nap: zarándok- és szabadprogram Lourdes-ban (keresztút, Pic du Jer hegy).
4. nap: délelőtt szabadprogram Lourdes-ban, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 08:40-kor induló menetrend szerinti járattal, egyszeri átszállással Toulouse-ba. Autóbuszos transzfer a Pireneusok csúcsai között fekvő Lourdes-ba, megérkezés a kora esti órákban. Elfoglaljuk szálláshelyünket a szentély közelében lévő szállodában (3 éj), majd vacsora.
2. nap: Egész napos zarándokprogram Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén. A kisváros 1858-ban vált világhírűvé, amikor Soubirous Bernadettnek összesen 18 alkalommal megjelent Szűz Mária a Massabielle barlangban. Az Istenanya útmutatása alapján Bernadett az egyik jelenés során egy forrást fedezett fel, melynek vizéhez több ezer gyógyulás köthető, és melyek közül hetvenet nyilvánított csodának a Katolikus Egyház. Napjainkra Lourdes a remény városává vált: évente több, mint 6 millió zarándok és beteg érkezik ide a világ minden tájáról gyógyulásban bízva és lelki békére vágyva. Zarándoklatunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Jelenések barlangjában, majd felkeressük a Szeplőtelen fogantatás bazilikát és a Rózsafüzér bazilikát. Programunkat a Szent Bernadett templomnál folytatjuk, majd a betegek keresztútját járjuk végig, mely a magyar születésű Maria de Faykod szobrásznő alkotása. A földalatti Szent X. Piusz bazilika meglátogatása után Szent Bernadett életéhez kötődő további fontos helyeket keresünk fel a városban: a Boly malmot, a zárkát, a Soubirous család házát, végül pedig a plébániatemplomot. A nap további részében szabadprogram, mely során lehetőség lesz felmenni a várba, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a szentélyre. Este Rózsafüzér imádságon és gyertyás körmeneten veszünk részt a Szentélynél, mely során ezer apró láng töri meg a sötétséget, a teret pedig betölti az Ave Maria ének.
3. nap: A napot szentmisével kezdjük, majd keresztúti áhítatosságon veszünk részt. Krisztus szenvedéstörténetén a szentély felett magasodó hegy lejtőire épült monumentális kálvárián elmélkedünk, melynek X. állomását Magyarország katolikusai állították. A délutáni szabadprogram során részt vehetünk a betegek körmenetén, vagy siklóval felemelkedhetünk az 1000 méteres magasságban lévő Pic du Jer hegy csúcsára, ahol Lourdes városának egyedülálló panorámája tárul elénk. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
4. nap: Reggel szentmise, majd szabadprogram Lourdes-ban. Délután transzfer a toulouse-i repülőtérre. Hazautazás egyszeri átszállással, érkezés Budapestre 23:40 órakor.
Hasznos információ:
 • A Magyar Kurír és a VIA SACRA zarándok utazási iroda 2022-ben zarándokútikönyv-sorozatot indított. A sorozat első, Lourdes-ról szóló kötete megrendelhető weblapunkon az alábbi linken: https://viasacra.hu/zarandokutikonyvek

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, autóbusszal

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

309 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal (egy átszállással) Budapest – Toulouse útvonalon és vissza (1 db kézipoggyásszal és 1 db feladott poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a két autóbuszos transzfert a repülőtér és a lourdes-i szálloda között, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok-idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, a szervizdíjat és az adományokat, mely 25 EUR/fő.
Egyágyas felár: 60 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:3 440 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:15 840 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2024. október 19-22.
| 4 nap | 3 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Jurinka Szilveszter bencés atya

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

Lourdes-i zarándoklat repülővel


IDŐPONT
2024. október 24-27. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
Kecskés Attila atya

314 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

Lourdes-i zarándoklat repülővel
(erdélyi indulással)


IDŐPONT
2024. július 19-24. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Madarász Attila atya

Részvételi díj hamarosan!

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.