Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Szentév 2025 Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
 • 2101
  Szeplőtelen fogantatás bazilika (Lourdes)
 • 1217
  Jelenések barlangja (Lourdes)
 • 2100
  Jelenések barlangja (Lourdes)
 • 990
  lourdes-i szentély
 • 1220
  gyertyás körmenet (Lourdes)
Lourdes-i zarándoklat repülővel
2023. április 28 - május 1.
A Magyar Kurír és a VIA SACRA zarándok utazási iroda 2022-ben zarándokútikönyv-sorozatot indított. A sorozat első, Lourdes-ról szóló kötetének szerzője Koncz Attila újságíró.
Ez a lourdes-i zarándokút a Magyar Kurír és a VIA SACRA együttműködésében kerül megszervezésre, hogy az útikönyv olvasói és a kegyhely iránt érdeklődők számára lehetőséget biztosítson Koncz Attila kalauzolásával és Kuzmányi István lelkivezetésével eljutni Lourdes-ba.
Az útikönyv megrendelhető weblapunkon az alábbi linken:
https://viasacra.hu/zarandokutikonyvek
Programvázlat:
1. nap: kiutazás.
2. nap: egész napos zarándokprogram Lourdes-ban (Jelenések barlangja, bazilikák, Boly malom, zárka, plébánia templom).
3. nap: zarándok- és szabadprogram Lourdes-ban (keresztút, Pic du Jer hegy).
4. nap: délelőtt szabadprogram Lourdes-ban, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 6 órakor induló menetrend szerinti járattal, egyszeri átszállással Toulouse-ba. Autóbuszos transzfer a Pireneusok csúcsai között fekvő Lourdes-ba, megérkezés 16 óra körül. Elfoglaljuk szálláshelyünket a szentély közelében lévő szállodában (3 éj), majd megkezdjük ismerkedésünket a zarándokvárossal. Este Rózsafüzér imádságon és gyertyás körmeneten veszünk részt a Szentélynél, mely során ezer apró láng töri meg a sötétséget, a teret pedig betölti az Ave Maria ének.
2. nap: Egész napos zarándokprogram Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén. A kisváros 1858-ban vált világhírűvé, amikor Soubirous Bernadettnek összesen 18 alkalommal megjelent Szűz Mária a Massabielle barlangban. Az Istenanya útmutatása alapján Bernadett az egyik jelenés során egy forrást fedezett fel, melynek vizéhez több ezer gyógyulás köthető, és ezek közül hetvenet nyilvánított csodának a Katolikus Egyház. Napjainkra Lourdes a remény városává vált: évente több, mint 6 millió zarándok és beteg érkezik ide a világ minden tájáról gyógyulásban bízva és lelki békére vágyva. Zarándoklatunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Jelenések barlangjában, majd felkeressük a Szeplőtelen fogantatás bazilikát és a Rózsafüzér bazilikát. Programunkat a Szent Bernadett templomnál folytatjuk, majd a betegek keresztútját járjuk végig, mely a magyar születésű Maria de Faykod szobrásznő alkotása. A földalatti X. Szent Piusz bazilika meglátogatása után Szent Bernadett életéhez kötődő további fontos helyeket keresünk fel a városban: a Boly malmot, a zárkát, a Soubirous család házát, végül pedig a plébániatemplomot. A nap további részében szabadprogram során lehetőség lesz merülni a forrásvízzel megtöltött medencékben, vagy felmenni a várba, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a szentélyre. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
3. nap: A napot szentmisével kezdjük, majd keresztúti áhítatosságon veszünk részt. Krisztus szenvedéstörténetén a szentély felett magasodó hegy lejtőire épült monumentális kálvárián elmélkedünk, melynek X. állomását Magyarország katolikusai állították. A délutáni szabadprogram során részt vehetünk a betegek körmenetén, vagy siklóval felemelkedhetünk az 1000 méteres magasságban lévő Pic du Jer hegy csúcsára, ahol Lourdes városának egyedülálló panorámája tárul elénk. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
4. nap: Reggel szentmise, majd szabadprogram Lourdes-ban. Délután transzfer a toulouse-i repülőtérre. Hazautazás egyszeri átszállással, érkezés Budapestre 23:40 órakor.
Fontos információ:
 • A részvételi díj nem tartalmazza a Baleset- Betegség- és Poggyász biztosítást, melynek megkötése kötelező! A kombinált útlemondási és utasbiztosítás megkötését ajánljuk, ugyanis a szolgáltatás sok egyéb eset mellett a koronavírus (COVID-19) által okozott megbetegedésre is kiterjed, mely esetben a biztosító önrészesedés nélkül megtéríti az esetlegesen felmerült bánatpénzt, továbbá az utazás idejére is biztosítást nyújt.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, autóbusszal
KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT
HOSSZÚ HÉTVÉGE
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2023. április 28 - május 1.
| 4 nap | 3 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Varga Lóránt atya
(demecseri plébános)

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Nagyon köszönöm ezt a szép zarándokutat, testiekben-lelkiekben feltöltődve térek haza. Életre szóló élményt jelentett számomra a Jelenések barlangja, Szent Bernadett élete és nem utolsó sorban a forrásvízben való merítkezés. Még egyszer nagyon köszönöm! (Lourdes, 2019. október)
Teljesen elégedett vagyok mindennel. Nagyon sok szép helyet láttam, sok kedves emberrel ismerkedtem meg. Rengeteg hasznos tapasztalatot és élményt szereztem. (Lourdes, 2019. október)

Hasonló programok

Lourdes-i zarándoklat repülővel
- az első jelenés évfordulóján


IDŐPONT
2025. február 9-12. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
dr. Lengyel Zsolt atya

349 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Zarándoklat Rómába


IDŐPONT
2024. október 21-27. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Varga Lóránt atya

349 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.