Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 1224
  • 455
    Jelenések barlangja (Lourdes)
  • 472
    gyertyás körmenet (Lourdes)
  • 494
    lourdes-i szentély
  • 485
    Keresztút (Lourdes)
Lourdes-i zarándoklat
2023. augusztus 21-26.
3 nap Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén Farkas László atya lelkivezetésével – kényelmesen: odafelé autóbusszal, hazafelé repülővel.
Programvázlat:
1. nap: utazás autóbusszal Olaszországba.
2. nap: városnézés Avignonban, továbbutazás Lourdes-ba.
3. nap: egész napos zarándokprogram Lourdes-ban.
4. nap: zarándok- és szabadprogram Lourdes-ban.
5. nap: egész napos szabadprogram Lourdes-ban.
6. nap: hazautazás repülővel.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás az M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián keresztül Észak-Olaszországba. Szállás Genova környékén (1 éj).
2. nap: Folytatjuk utunkat Franciaországba, útközben felkeressük a „pápák városát”, Avignont. A történelmi központban tett sétánk során látjuk majd az egykori Pápai palotát, a román stílusú Notre-Dame des Doms katedrálist és a híres Pont d’Avignon hidat. Rövid szabadprogram után továbbutazás a Pireneusok csúcsai között fekvő Lourdes-ba (4 éj).
3. nap: Egész napos zarándokprogram Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén. A kisváros 1858-ban vált világhírűvé, amikor Soubirous Bernadettnek összesen 18 alkalommal megjelent Szűz Mária a Massabielle barlangban. Az Istenanya útmutatása alapján Bernadett az egyik jelenés során egy forrást fedezett fel, melynek vizéhez több ezer gyógyulás köthető, és ezek közül hetvenet nyilvánított csodának a Katolikus Egyház. Napjainkra Lourdes a remény városává vált: évente több, mint 6 millió zarándok és beteg érkezik ide a világ minden tájáról gyógyulásban bízva és lelki békére vágyva. Zarándoklatunk kezdetén részt veszünk a nemzetközi szentmisén a földalatti X. Szent Piusz bazilikában, majd felkeressük a Jelenések barlangját, a Szeplőtelen fogantatás bazilikát és a Rózsafüzér bazilikát. Programunkat a Szent Bernadett templomnál folytatjuk, majd a betegek keresztútját járjuk végig, mely a magyar születésű Maria de Faykod szobrásznő alkotása. Délután Szent Bernadett életéhez kapcsolódó további fontos helyeket keresünk fel a városban: a Boly malmot, a zárkát, a Soubirous család házát, végül pedig a plébániatemplomot. Ezt követően a középkori várkastélyba látogatunk el, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a szentélyre. Este a Rózsafüzér imádságon és gyertyás körmeneten veszünk részt, melynek során ezer apró láng töri meg a sötétséget, a teret pedig betölti az Ave Maria ének.
4. nap: Reggel szentmisén veszünk részt a Jelenések barlangjában, majd keresztutat járunk. Krisztus szenvedéstörténetén a szentély felett magasodó hegy lejtőire épült monumentális kálvárián elmélkedünk, melynek X. állomását Magyarország katolikusai állították. Délután siklóval felkapaszkodunk az 1000 méteres magasságban lévő Pic du Jer hegy csúcsára, ahol Lourdes városának egyedülálló panorámája tárul elénk, majd részt veszünk a betegek körmenetén. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
5. nap: Reggel szentmise, majd egész napos szabadprogram Lourdes-ban. Ezen a napon a személyes igények alapján lehetőség lesz egyéni imára és elcsendesedésre a Jelenések barlangjánál, a forrásvízzel megtöltött medencékben való merülésre, a szentély egyéni felfedezésére vagy pedig vásárlásra. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
6. nap: Reggel transzfer a toulouse-i repülőtérre. Hazautazás menetrend szerinti repülőjárattal, egyszeri átszállással. Érkezés Budapestre 18:55 órakor.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal, menetrend szerinti repülőjárattal

INDULÁS

04:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
05:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
05:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
06:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)
07:15 óra Tornyiszentmiklós
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2023. augusztus 21-26.
| 6 nap | 5 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

autóbusz és repülő

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Farkas László atya

Hasonló programok

Lourdes-i zarándoklat repülővel


IDŐPONT
2024. október 24-27. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
Kecskés Attila atya

314 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

Lourdes-i zarándoklat repülővel
(erdélyi indulással)


IDŐPONT
2024. július 19-24. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Madarász Attila atya

Részvételi díj hamarosan!

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.