Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 989
  • 455
    Jelenések barlangja (Lourdes)
  • 472
    gyertyás körmenet (Lourdes)
  • 494
    lourdes-i szentély
  • 485
    Keresztút (Lourdes)
Lourdes-i zarándoklat
2022. július 24-30.
Szent Bernadett nyomdokain, Avignon és Saint-Maximin-la-Sainte-Baume városával Fernandes Loyd verbita atya lelkivezetésével.
Programvázlat:
1. nap: utazás Olaszországba.
2. nap: városnézés Avignonban (Pápai palota, katedrális, Pont d’Avignon híd), utazás Lourdes-ba.
3. nap: egész napos zarándokprogram Lourdes-ban (Jelenések barlangja, bazilikák, Boly malom, zárka, plébánia templom).
4. nap: zarándok- és szabadprogram Lourdes-ban (keresztút, Pic du Jer hegy).
5. nap: egész napos szabadprogram Lourdes-ban.
6. nap: zarándoklat Saint-Maximin-la-Sainte-Baume-be (Szent Mária Magdolna bazilika).
7. nap: hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás az M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián keresztül Észak-Olaszországba. Szállás Genova környékén (1 éj).
2. nap: Folytatjuk utunkat Franciaországba, útközben felkeressük a „pápák városát”, Avignont. A történelmi központban tett sétánk során látjuk majd az egykori Pápai palotát, a román stílusú Notre-Dame des Doms katedrálist és a híres Pont d’Avignon hidat. Szentmise és rövid szabadprogram után továbbutazás a Pireneusok csúcsai között fekvő Lourdes-ba (4 éj).
3. nap: Egész napos zarándokprogram Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén. A kisváros 1858-ban vált világhírűvé, amikor Soubirous Bernadettnek összesen 18 alkalommal megjelent Szűz Mária a Massabielle barlangban. Az Istenanya útmutatása alapján Bernadett egy forrást fedezett fel, melynek vizéhez azóta több mint 7500 gyógyulás köthető, ezek közül hetvenet ismer el csodaként az Egyház. Lourdes a remény városává vált, évente 6 millió zarándok és beteg érkezik ide a világ minden tájáról gyógyulásban bízva és lelki békére vágyva. Zarándoklatunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Jelenések barlangjában, majd felkeressük a Szeplőtelen fogantatás bazilikát és a Rózsafüzér bazilikát. Programunkat a Szent Bernadett templomnál folytatjuk, majd a betegek keresztútját járjuk végig, mely a magyar születésű Maria de Faykod szobrásznő alkotása. A földalatti X. Szent Piusz bazilika meglátogatása után Szent Bernadett életéhez kötődő további fontos helyeket keresünk fel: a Boly malmot, a zárkát, végül pedig a plébániatemplomot. A nap további részében szabadprogram során lehetőség lesz merülni a forrásvízzel megtöltött medencékben, vagy felmenni a várba, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a szentélyre. Este a Rózsafüzér imádság után, gyertyás körmeneten veszünk részt, melynek során ezer apró láng töri meg a sötétséget, a teret pedig betölti az Ave Maria ének.
4. nap: A napot szentmisével kezdjük, majd keresztúti áhítatosságon veszünk részt. Krisztus szenvedéstörténetén a szentély felett magasodó hegy lejtőire épült monumentális kálvárián elmélkedünk, melynek X. állomását Magyarország katolikusai állítottak. Délután szabadprogram, mely során részt vehetünk a betegek körmenetén, vagy siklóval 1000 méteres magasságba emelkedhetünk a Pic du Jer hegy csúcsára, ahol Lourdes városának egyedülálló panorámája tárul elénk. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
5. nap: Reggel szentmise, majd egész napos szabadprogram Lourdes-ban. Ezen a napon a személyes igények alapján lehetőség lesz egyéni imára és elcsendesedésre a Jelenések barlangjánál, a forrásvízzel megtöltött medencékben való merülésre, a szentély egyéni felfedezésére vagy pedig vásárlásra. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
6. nap: Lelkileg feltöltődve Olaszország irányába indulunk. Útközben felkeressük Saint-Maximin-la-Sainte-Baume kisvárosát, ahol a Szent Mária Magdolna gótikus bazilikában őrzik Mária Magdolna földi maradványait. Az „apostolok apostola” a hagyomány szerint Krisztus halála után érkezett ide, és egy közeli barlangban élt haláláig. Szentmise, majd rövid szabadprogram után továbbutazunk Genova környéki szálláshelyünkre (1 éj), útközben pihenő a Monaco feletti panoráma parkolóban.
7. nap: Hazautazás Olaszországon és Szlovénián keresztül a Tornyiszentmiklós (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
Fontos információk:
  • Aktuális beutazási szabályok: konzuliszolgalat.kormany.hu
  • Az utazást EU-s covid igazolvánnyal (EU-s zöldkártya) javasoljuk! (Letölthető: eeszt.gov.hu)
  • Ajánljuk a kombinált útlemondási- és utasbiztosítás megkötését, ugyanis a szolgáltatás sok egyéb eset mellett a koronavírus (COVID-19) által okozott megbetegedésre is kiterjed, és a biztosító önrészesedés nélkül megtéríti az esetlegesen felmerült bánatpénzt.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

04:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
05:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
05:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
06:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2022. július 24-30.
| 7 nap | 6 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusszal

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Fernandes Loyd verbita atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Nagyon köszönöm ezt a szép zarándokutat, testiekben-lelkiekben feltöltődve térek haza. Életre szóló élményt jelentett számomra a Jelenések barlangja, Szent Bernadett élete és nem utolsó sorban a forrásvízben való merítkezés. Még egyszer nagyon köszönöm! (Lourdes, 2019. október)
Felemelő érzés volt a sziklabarlangnál lenni, nehéz szívvel érkeztem Lourdes-ba, de meghozta számomra azt a lelki békét, megnyugvást, amire vágytam. Megrendítő volt látni a betegek körmenetét, az emberek hitét és türelmét a hosszú várakozásban. Az esti lámpás körmenet is csodálatos volt. A lelkivezetés során a közös ima erőt adott és közelebb kerültem a Szűzanyához is. (Lourdes, 2019. augusztus)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

Lourdes-i zarándoklat repülővel


IDŐPONT
2024. október 24-27. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
Kecskés Attila atya

314 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

Lourdes-i zarándoklat repülővel
(erdélyi indulással)


IDŐPONT
2024. július 19-24. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Madarász Attila atya

Részvételi díj hamarosan!

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.