Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Kapcsolat
 • 1780
  Baalbek
 • 1781
  Galamb-sziklák (Bejrút)
 • 1782
  Mar Maroun kolostor
 • 1783
  Libanoni Miasszonyunk szentély (Harissa)
 • 1784
  keresztes erőd (Szidón)
Libanoni zarándokkörút
2022. november 12-17.
Utazás a keresztény Közel-Keleten Szent Charbel nyomában.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás.
2. nap: zarándoklat a Mantarai Miasszonyunk szentélybe, séta Türosz és Szidón régészeti területein.
3. nap: séta a baalbeki templomegyüttesnél, látogatás Anjar romvárosában és a Ksara borászatban.
4. nap: városnéző séta Bejrútban, látogatás a Jeita cseppkőbarlangban, zarándoklat a Libanoni Miasszonyunk szentélybe és Szent Charbel sírjához.
5. nap: látogatás a Remete Szent Antal sziklakolostorban és a Halíl Dzsibrán Múzemban, séta a cédrusoknál.
6. nap: látogatás a Libanoni Nemzeti Múzeumban, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 13:25-kor induló menetrend szerinti járattal, egyszeri átszállással Libanonba. Érkezés 20:15-kor Bejrútba, majd transzfer a szállodába (3 éj).
2. nap: Egész napunkat Dél-Libanonban töltjük, ahol elsőként a Mantarai Miasszonyunk szentélyét keressük fel. A hagyomány szerint az itt található barlangban várakozott Szűz Mária Jézusra, amíg ő a környéken prédikált. A Melkita Görögkatolikus Egyházhoz tartozó kegyhelyen szentmisén veszünk részt, majd a Mantarai Miasszonyunk szobrának talapzatára felkapaszkodva megcsodáljuk a környék panorámáját. Napunk hátralévő részét az egykori Fönícia két jelentős kikötővárosában, Türoszban és Szidónban töltjük. A településeket a Szentírásban is említik: Jézus erre a vidékre több alkalommal is eljutott nyilvános működése során (Mt 7,31; Mt 15,21), és Szent Pál apostol is felkereste a városokat (ApCsel 21,1-6; ApCsel 27,1-3). Türosz hatalmas kiterjedésű romvárosát bejárva elsősorban római és bizánci korból származó emlékeket (gymnasion, nekropolisz, diadalív, lóversenypálya) láthatunk. Szidóni sétánk során pedig érintjük a keresztesek 13. századi tengeri erődjét, a 17. századi karavánszerájt és a bazárt.
3. nap: Reggel Libanon legnagyszerűbb római kori kincséhez, Baalbekbe vezet utunk. A város a termékeny Bekaa-völgy legmagasabb dombján, régi karavánutak találkozásánál fekszik. A régészeti területet bejárva a Római Birodalom legnagyobb és legszebb templomegyüttesének romjait láthatjuk, köztük egy Jupiter templomot és a rendkívül jó állapotban fennmaradt Bacchus templomot. Folytatjuk utunkat a Libanon és az Antilibanon hegységek között húzódó Bekaa-völgybe. Itteni első úti célunk a 661-750 között uralkodó Omajjád-dinasztia egykori települése, Anjar romvárosa lesz. A régészeti terület bejárása után felelevenítjük Szent Pál apostol megtérésének történetét, ugyanis ezen a vidéken vezetett át az ókori kereskedelmi útvonal Palesztina és Damaszkusz között, így a Damaszkusz felé tartó Saul pálfordulása is valahol itt történt (ApCsel 9,1-19). Továbbutazunk a Ksara borászatba. A sziklába vájt barlangpincéket már a római időkben is boroshordók tárolására használták, a borászatot 1875-ben jezsuita szerzetesek alapították, mely napjainkban a legnépszerűbb libanoni pincészet. A pincelátogatás és a kóstolás után visszautazunk Bejrútba.
4. nap: Reggel városnéző sétára indulunk Bejrút belvárosában, ahol többek között látjuk a Mohammed Al Amin mecsetet és a Szent György katedrálist, majd egy fénykép erejéig megállunk a Galamb-szikláknál. Innen az ország egyik természeti csodájához, a Jeita cseppkőbarlanghoz utazunk. A látványos barlangrendszerben két galériát járhatunk be: a felsőben különleges cseppkőképződményeket láthatunk, az alsóban pedig egy csónakban ülve gyönyörködhetünk. Zarándokkörutunk következő állomása a harissai Libanoni Miasszonyunk szentélye lesz. A Földközi-tenger partvidékéről felvonóval utazunk a 620 méter magas dombon található zarándokhelyre, mely a Maronita Katolikus Egyház fennhatósága alá tartozik. Innen zarándokutunk lelki csúcspontjaként Szent Charbel sírjához indulunk, aki a Közel-Kelet nagy misztikusa és aszkétája, a Maronita Katolikus Egyház három nagy szentjének egyike. A Mar Maroun kolostorban tiszteletünket tesszük földi maradványainál, majd a közelben felkeressük a remetelakot, ahol a szentéletű maronita szerzetes élt. Napunk az emberiség egyik legősibb településén, a több mint 7000 éves Bübloszban ér véget. Bejárjuk a régészeti területet, majd elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).
5. nap: Reggel az arámiul Szent-völgynek nevezett Kadisha-völgybe utazunk, melynek barlangjai a középkorban keresztény szerzeteseknek és remetéknek nyújtottak menedéket. Elsőként Qozhaya-ban a Remete Szent Antal sziklakolostort keressük fel. A völgy egyik legnagyobb kolostora a középkor óta lakott, különlegessége, hogy itt hozták létre a Közel-Kelet első nyomdáját 1584-ben. A Libanon-hegységben közel 2000 méteres magasságban felkeressük az ország jelképének számító cédrusokat. A hegységet egykoron hatalmas cédrus erdőségek borították, mely az ókor legértékesebb fája volt, így évszázadokon keresztül használták építkezésekhez (többek között Salamon király is alkalmazta a jeruzsálemi templom építésénél). A túlzott kitermelés következtében azonban napjainkra a cédrusfa a kipusztulás szélére került, csupán néhány védett területen találkozhatunk a több száz, vagy akár több ezer éves fákkal. Zarándokkörutunk következő állomása Bsharri lesz, ahol a „próféta”, Halíl Dzsibrán maronita keresztény költő, filozófus és képzőművész házában berendezett múzeumot keressük fel.
6. nap: Délelőtt a Libanoni Nemzeti Múzeumot látogatjuk meg, ahol az ország legjelentősebb régészeti kincseit őrzik. Délben transzfer a repülőtérre, hazautazás egyszeri átszállással, érkezés Budapestre 19:25-kor.
Hasznos információk:
 • Aktuális beutazási szabályok: konzuliszolgalat.kormany.hu
 • Ajánljuk a kombinált útlemondási- és utasbiztosítás megkötését, ugyanis a szolgáltatás sok egyéb eset mellett a koronavírus (COVID-19) által okozott megbetegedésre is kiterjed, és a biztosító önrészesedés nélkül megtéríti az esetlegesen felmerült bánatpénzt
 • A Libanonba történő beutazáshoz érvényes útlevél szükséges! Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig, azaz 2023 júniusáig érvényesnek kell lennie, és nem lehet benne izraeli pecsét!
 • Az időjárás novemberben kellemesen meleg, napközben átlagosan 25-30 fok van.
 • Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 20. (a szabad helyek függvényében).

SZÁLLÁS

hotel ***/**** (2 ágyas fürdőszobás szobákban)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, légkondicionált autóbusszal

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

529 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Budapest – Isztambul – Bejrút útvonalon és vissza (1 db kézi- és 1 db feladott poggyásszal), helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 5 éjszakára félpanziós ellátással, a magyar idegenvezetőt Budapesttől Budapestig és a helyi utaskísérőt.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és a szervízdíjakat (50 USD/fő), valamint az adományokat.
Egyágyas felár: 135 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:4 440 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:25 640 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK

IDŐPONT

2022. november 12-17.
| 6 nap | 5 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***/****

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Dr. Juhász Attila atya

Hasonló programok

Szentföldi zarándoklat a nagyböjtben


IDŐPONT
2023. március 20-26. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Tóth J. Miklós atya

579 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
ÚJDONSÁG

Lourdes-i zarándoklat repülővel
- az első jelenés évfordulóján


IDŐPONT
2023. február 9-12. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

289 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

Medjugorjei zarándoklat
- horvát kegyhelyekkel


IDŐPONT
2023. március 11-15. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Dr. Száraz János atya

114 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatkezelési tájékoztató Hasznos információk

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.