Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
 • 2275
  Guadalupei Miasszonyunk kegykép
 • 2276
  Guadalupe
 • 2277
  Teotihuacan
 • 2278
  Taxco
 • 2279
  Santuario de la Virgen de los Remedios (Cholula)
Guadalupei zarándoklat
- mexikói körutazással
2023. november 18-26.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás Mexikóvárosba.
2. nap: egész napos városnézés Mexikóvárosban.
3. nap: zarándoklat a Guadalupei Miasszonyunk kegyhelyre.
4. nap: látogatás a Miguel Pro múzeumban, kirándulás Teotihuacan romvárosába.
5. nap: városnézés Cuernavacában és Taxcoban.
6. nap: városnézés Pueblában.
7. nap: látogatás a tonantzintlai Santa María templomban, a Szent Mihály arkangyal szentélyében és az Ocotláni Miasszonyunk bazilikában.
8. nap: szentmise Guadalupéban, látogatás a Chapultepec kastélyban, hazaindulás.
9. nap: hazaérkezés.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren a hajnali órákban, utazás a 06:15-kor induló menetrend szerinti járattal, frankfurti átszállással Mexikóvárosba. Megérkezés 19:00 órakor, transzfer a szállodába (4 éj), majd vacsora.
2. nap: Reggel Mexikó fővárosának, Mexikóvárosnak a felfedezésére indulunk. A település a Föld egyik legnagyobb városa, lakosainak száma (elővárosokkal együtt) több, mint 21 millió fő. Városnézésünket a hatalmas főtéren, a Zócalon kezdjük. Itt áll Latin-Amerika legnagyobb barokk temploma, a Metropolitan katedrális, melyet 1573 és 1813 között építettek. A tér jelentős látványossága továbbá a Nemzeti Palota épülete, mely a mexikói kormány székhelye, és az egykori azték főváros, Tenochtitlan romjai. Szentmise után a világszínvonalú Nemzeti Antropológiai Múzeumot tekintjük meg, ahol a Kolumbusz előtti civilizációk gazdag régészeti és néprajzi leleteit találjuk. Napi programunk autóbuszos városnézéssel ér véget.
3. nap: Napunk nagy részét – zarándokutunk lelki csúcspontjaként – a guadalupei szentélyben töltjük. 1531. december 9-én a Mexikóvárostól északnyugatra fekvő Tepeyac-dombon a Szűzanya megjelent egy egyszerű indiánnak, Juan Diegonak, akinek törzsi neve Cuauhtlatoatzin (Beszélő Sas) volt. A jelenés többször megismétlődött, az egyik alkalommal Szűz Mária azt kérte, hogy építsenek egy templomot a jelenés helyszínén, egy másik alkalommal, december 12-én pedig a domb virágba borult és Juan Diego köpenyén csodálatos módon megjelent Mária képe. Juan Diego 1548-ban hetvennégy évesen halt meg, Szent II. János Pál pápa 1990-ben avatta boldoggá, majd 2002-ben szentté. A jelenés helyén 1709-ben bazilikát emeltek, majd az 1970-es években a zarándokok nagy száma miatt egy nagyobb befogadóképességű, modern bazilikát is építettek, ahol a mai napig őrzik a Guadalupei Miasszonyunk kegyképét, mely Mexikó legismertebb vallási és nemzeti szimbóluma. Guadalupe napjainkban a világ legnagyobb Mária-kegyhelye, ahová évente több tízmillió zarándok érkezik (csak a jelenések évfordulóján, december 9 és 12. között tízmillió zarándok keresi fel a kegyhelyet). Az új bazilikában Szűz Mária ikonja előtt elcsendesedünk, majd szentmisén veszünk részt. Szabadprogram után délután a Három kultúra terét keressük fel. A tér a nevét onnan kapta, hogy épületei Mexikó három történelmi korszakából származnak: azték romok, 16. századi spanyol gyarmati templom (ahol megkeresztelték Szent Juan Diegot) és a Külügyminisztérium modern épülete. Végül az Ötödik jelenés templomába látogatunk el. A szentély azon a helyen áll, ahol Guadalupei Miasszonyunk ötödik alkalommal jelent meg Juan Diego nagybátyjának, Juan Bernardinonak, és meggyógyította őt halálos betegségéből.
4. nap: Reggel Mexikóvárosban a jezsuita mártír, Boldog Miguel Pro életét bemutató múzeumot keressük fel. Miguel a XX. század elején, amikor a mexikói forradalom alatt a keresztényüldözések voltak, sok embernek nyújtott lelki támaszt, mígnem 1927-ben hamis vádak alapján kivégezték. Szent II. János Pál pápa 1988-ban avatta boldoggá, földi maradványait a múzeum szomszédságában, a Sagrada Familia templomban őrzik, ahol szentmisén veszünk részt. Innen Teotihuacan romvárosának a felfedezésére indulunk. Az ősi település, melyet a mai napig sok titok övez, 400-500 körül élte virágkorát, ebben az időben kb. 200 ezer lakosával a világ egyik legnagyobb városa volt. A romterület legfőbb látnivalói a Nap és a Hold piramisok, valamint a Holtak útja. Mexikóvárosba visszafelé haladva útközben pihenőt tartunk, mely során lehetőség lesz megkóstolni három agávéból készült alkoholos italt: a tequilát, a mezcalt és a pulquét.
5. nap: Mexikóvárost déli irányba elhagyva Cuernavacába utazunk. A kellemes klímája miatt „örök tavasz városának” nevezett település legszebb látnivalója a Palacio de Cortés és a 16. századi székesegyház, mely az UNESCO világörökség része. Városnéző séta után folytatjuk utunkat az ország egyik legszebb kisvárosába, Taxcoba. A hangulatos hegyvidéki település gazdagságát ezüstbányáinak köszönheti, nem véletlenül találunk ezüstműves műhelyeket lépten-nyomon a városban sétálva. Taxco legszebb látnivalója a Santa Prisca templom, mely a churriguereszk stílus egyik kiemelkedő alkotásaként hirdeti a bányászváros gazdagságát. Szentmise és szabadprogram után elfoglaljuk itteni szálláshelyünket (1 éj).
6. nap: Délelőtt Pueblába utazunk, útközben látjuk majd az 5642 méter magas, mai napig aktívan működő Popocatépetl vulkánt, mely az ország második legmagasabb hegycsúcsa. Kora délután szentmisén veszünk részt a cholulai Santuario de la Virgen de los Remedios templomban, melyet az 1500-as évek végén egy piramis tetejére építettek, és a régió egyik kedvelt zarándokhelye. Napunk hátralévő részét Puebla műemlékekben gazdag belvárosában töltjük. Városnézésünket a Szent Domonkos templomnál kezdjük, melynek legnagyobb kincse a gazdag barokk díszítésű Rózsafüzér kápolna. Ezután a katedrálist tekintjük meg, majd a Szent Ferenc templomot. Szabadprogram a gyarmati időket idéző óvárosban, majd elfoglaljuk szobáinkat a pueblai szállodában (1 éj).
7. nap: Reggel Mexikóváros felé vesszük az irányt, útközben azonban felkeresünk három különleges templomot. Elsőként a tonantzintlai Santa María templomnál állunk meg, melynek érdekessége az „indián barokk” díszítése. Második állomásunk San Miguel del Milagroban lesz, ahol a Szent Mihály arkangyal tiszteletére épített szentélyt keressük fel (Santuario Nacional de San Miguel Arcángel). Harmadik megállónk pedig Ocotlán városa lesz, ahol az Ocotláni Miasszonyunk bazilikában szentmisén veszünk részt. Szállás Mexikóvárosban (1 éj).
8. nap: Reggel szentmisén veszünk részt a Guadalupei Miasszonyunk szentélyében. Programunk a Chapultepec kastélynál folytatódik, melyet alkirályi nyári palotaként építettek az 1700-as évek végén. Később császári és elnöki rezidenciaként is funkcionált, napjainkban múzeum – szép belső termekkel, gondozott parkkal és a városra nyíló panorámával. Mexikói programunk belvárosi szabadidővel ér véget, majd egy helyi étteremben elfogyasztott vacsora után a mexikóvárosi repülőtérre utazunk. Hazautazás a 21:00 órakor induló menetrend szerinti járattal, frankfurti átszállással.
9. nap: Megérkezés Budapestre 17:30 órakor.
Fontos információk:
 • A Mexikóba történő beutazáshoz érvényes útlevél szükséges!
 • Mexikóvárosban és környékén az időjárás novemberben kellemes, napközben átlagosan 20-25 fok van.

SZÁLLÁS

hotel **** (6 éj) és hotel *** (1 éj) (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora – első este vacsorától 8. nap vacsoráig)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, légkondicionált autóbusszal

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

899 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal (egy átszállással) Mexikóvárosba és vissza Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db feladott poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 7 éjszakára, a félpanziós ellátást (első este vacsorától 8. nap vacsoráig), az idegenforgalmi adót, valamint a csoportkísérést (Budapesttől Budapestig) és a helyi idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, az adományokat és a szervizdíjakat, mely 100 USD/fő.
Egyágyas felár: 175 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:7 740 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:43 740 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2023. november 18-26.
| 9 nap | 8 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel **** és hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Dr. Török Csaba atya

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

MLADIFEST 2023
Ifjúsági fesztivál és zarándoklat Medjugorjéba


IDŐPONT
2023. július 26-30. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Haller László atya

124 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
HOSSZÚ HÉTVÉGE
GARANTÁLT INDULÁS

Tavaszi szentföldi zarándoklat


IDŐPONT
2023. április 28 - május 4. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Szmutku Róbert atya

649 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

MLADIFEST 2023
Ifjúsági fesztivál és zarándoklat Medjugorjéba (II.)


IDŐPONT
2023. július 26-30. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Molnár Tamás atya

124 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Zarándoklat az Alpok mentén


IDŐPONT
2023. július 24-30. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Huszár Géza Lőrinc O.Cist.

339 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.