Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 2275
    Guadalupei Miasszonyunk kegykép
  • 2276
    Guadalupe
  • 2277
    Teotihuacan
  • 2278
    Taxco
  • 2279
    Santuario de la Virgen de los Remedios (Cholula)
Guadalupei zarándoklat
- mexikói körutazással
2024. november 19-27.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás Mexikóvárosba.
2. nap: látogatás a Miguel Pro múzeumban, kirándulás Teotihuacan romvárosába.
3. nap: zarándoklat a Guadalupei Miasszonyunk kegyhelyre.
4. nap: egész napos városnézés Mexikóvárosban.
5. nap: városnézés Cuernavacában és Taxcoban.
6. nap: látogatás a tonantzintlai Santa María templomban, városnézés Pueblában.
7. nap: látogatás a Szent Mihály arkangyal szentélyében és az Ocotláni Miasszonyunk bazilikában.
8. nap: szentmise Guadalupéban, látogatás a Chapultepec kastélyban, hazaindulás.
9. nap: hazaérkezés.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren a hajnali órákban, utazás a 06:25-kor induló menetrend szerinti járattal, frankfurti átszállással Mexikóvárosba. Megérkezés helyi idő szerint 19:00 órakor, transzfer a szállodába (4 éj), majd vacsora.
2. nap: Reggel a jezsuita mártír, Boldog Miguel Pro életét bemutató múzeumot keressük fel Mexikóvárosban. Miguel a XX. század elején, amikor a mexikói forradalom alatt a keresztényüldözések voltak, sok embernek nyújtott lelki támaszt, mígnem 1927-ben hamis vádak alapján kivégezték. Szent II. János Pál pápa 1988-ban avatta boldoggá, földi maradványait a múzeum szomszédságában, a Sagrada Familia templomban őrzik, ahol szentmisén veszünk részt. Innen Teotihuacan romvárosának a felfedezésére indulunk. Az ősi település, melyet a mai napig sok titok övez, 400-500 körül élte virágkorát, ebben az időben kb. 200 ezer lakosával a világ egyik legnagyobb városa volt. A romterület legfőbb látnivalói a Nap és a Hold piramisok, valamint a Holtak útja. Mexikóvárosba visszafelé haladva útközben pihenőt tartunk, mely során lehetőség lesz megkóstolni három agávéból készült alkoholos italt: a tequilát, a mezcalt és a pulquét.
3. nap: Napunk nagy részét – zarándokutunk lelki csúcspontjaként – a guadalupei szentélyben töltjük. 1531. december 9-én a Mexikóvárostól északnyugatra fekvő Tepeyac-dombon a Szűzanya megjelent egy egyszerű indiánnak, Juan Diegonak, akinek törzsi neve Cuauhtlatoatzin (Beszélő Sas) volt. A jelenés többször megismétlődött, az egyik alkalommal Szűz Mária azt kérte, hogy építsenek egy templomot a jelenés helyszínén, egy másik alkalommal, december 12-én pedig a domb virágba borult és Juan Diego köpenyén csodálatos módon megjelent Mária képe. Juan Diego 1548-ban hetvennégy évesen halt meg, Szent II. János Pál pápa 1990-ben avatta boldoggá, majd 2002-ben szentté. A jelenés helyén 1709-ben bazilikát emeltek, majd az 1970-es években a zarándokok nagy száma miatt egy nagyobb befogadóképességű, modern bazilikát is építettek, ahol a mai napig őrzik a Guadalupei Miasszonyunk kegyképét, mely Mexikó legismertebb vallási és nemzeti szimbóluma. Guadalupe napjainkban a világ legnagyobb Mária-kegyhelye, ahová évente több tízmillió zarándok érkezik (csak a jelenések évfordulóján, december 9. és 12. között tízmillió zarándok keresi fel a kegyhelyet). Az új bazilikában Szűz Mária ikonja előtt elcsendesedünk, majd szentmisén veszünk részt. Szabadprogram után napunk második részében a Három kultúra terét keressük fel. A tér onnan kapta a nevét, hogy épületei Mexikó három történelmi korszakából származnak: azték romok, 16. századi spanyol gyarmati templom (ahol megkeresztelték Szent Juan Diegot) és a Külügyminisztérium modern épülete. Végül az Ötödik jelenés templomába látogatunk el. A szentély azon a helyen áll, ahol Guadalupei Miasszonyunk ötödik alkalommal jelent meg, ezúttal Juan Diego nagybátyjának, Juan Bernardinonak, és meggyógyította őt halálos betegségéből.
4. nap: Reggel Mexikó fővárosának, Mexikóvárosnak a felfedezésére indulunk. A település a Föld egyik legnagyobb városa, lakosainak száma (elővárosokkal együtt) több, mint 21 millió fő. Városnézésünket a hatalmas főtéren, a Zócalon kezdjük. Itt áll Latin-Amerika legnagyobb barokk temploma, a Metropolitan katedrális, melyet 1573 és 1813 között építettek. A tér jelentős látványosságai még az egykori azték főváros, Tenochtitlan romjai, és a Nemzeti Palota épülete, mely a mexikói kormány székhelye. Szentmise után a világszínvonalú Nemzeti Antropológiai Múzeumot tekintjük meg, ahol a Kolumbusz előtti civilizációk gazdag régészeti és néprajzi leleteit találjuk. Napi programunk autóbuszos városnézéssel ér véget.
5. nap: Mexikóvárost déli irányba elhagyva Cuernavacába utazunk. A kellemes klímája miatt az „örök tavasz városának” nevezett település legszebb látnivalója a Palacio de Cortés és a 16. századi székesegyház, mely az UNESCO világörökség része. Városnéző séta után folytatjuk utunkat az ország egyik legszebb kisvárosába, Taxcoba. A hangulatos hegyvidéki település gazdagságát ezüstbányáinak köszönheti, nem véletlenül találunk ezüstműves műhelyeket lépten-nyomon a városban sétálva. Taxco legszebb látnivalója a Santa Prisca templom, mely a churriguereszk stílus egyik kiemelkedő alkotásaként hirdeti a bányászváros gazdagságát. Szentmise és szabadprogram után elfoglaljuk itteni szálláshelyünket (1 éj).
6. nap: Délelőtt Pueblába utazunk, útközben látjuk majd az 5462 méter magas, mai napig aktívan működő Popocatépetl vulkánt, mely az ország második legmagasabb hegycsúcsa. Kora délután szentmisén veszünk részt a cholulai Santuario de la Virgen de los Remedios templomban, melyet az 1500-as évek végén egy piramis tetejére építettek, és a régió egyik kedvelt zarándokhelye, valamint felkeressük a tonantzintlai Santa María templomot, melynek érdekessége az „indián barokk” díszítése. Napunk hátralévő részét Puebla műemlékekben gazdag belvárosában töltjük. Városnézésünket a Szent Domonkos templomnál kezdjük, melynek legnagyobb kincse a gazdag barokk díszítésű Rózsafüzér kápolna. Ezután a katedrálist tekintjük meg, majd a Szent Ferenc templomot. Szabadprogram a gyarmati időket idéző óvárosban, majd elfoglaljuk szobáinkat a pueblai szállodában (1 éj).
7. nap: Reggel Mexikóváros felé vesszük az irányt, útközben azonban felkeresünk két különleges templomot. Első állomásunk San Miguel del Milagroban lesz, ahol a Szent Mihály arkangyal tiszteletére épített szentélyt keressük fel (Santuario Nacional de San Miguel Arcángel). Második megállónk pedig Ocotlán városa lesz, ahol az Ocotláni Miasszonyunk bazilikában szentmisén veszünk részt. Szállás Mexikóvárosban (1 éj).
8. nap: Reggel szentmisén veszünk részt a Guadalupei Miasszonyunk szentélyében. Programunk a Chapultepec kastélynál folytatódik, melyet alkirályi nyári palotaként építettek az 1700-as évek végén. Később császári és elnöki rezidenciaként is funkcionált, napjainkban múzeum – szép belső termekkel, gondozott parkkal és a városra nyíló panorámával. Mexikói programunk belvárosi szabadidővel ér véget, majd egy helyi étteremben elfogyasztott vacsora után a mexikóvárosi repülőtérre utazunk. Hazautazás a 21:00 órakor induló menetrend szerinti járattal, frankfurti átszállással.
9. nap: Megérkezés Budapestre 23:05 órakor.
Fontos információk:
  • A Mexikóba történő beutazáshoz érvényes útlevél szükséges!
  • A ki- és a hazautazás is hosszú és fárasztó, emiatt ezt a zarándokutat olyanoknak ajánljuk, akik megfelelő egészségügyi állapotban vannak.
  • Mexikóváros 2200 méteres magasságban van, ezért ha valakinél a szív- és érrendszeri probléma áll fenn, javasoljuk, hogy a jelentkezés előtt egyeztessen orvosával.
  • Mexikóvárosban és környékén az időjárás novemberben kellemes, napközben átlagosan 20-25 fok van.

SZÁLLÁS

hotel **** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora – első este vacsorától 8. nap vacsoráig)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, légkondicionált autóbusszal

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

919 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal (egy átszállással) Mexikóvárosba és vissza Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db feladott poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 7 éjszakára, a félpanziós ellátást (első este vacsorától 8. nap vacsoráig), az idegenforgalmi adót, valamint a csoportkísérést (Budapesttől Budapestig) és a helyi idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, az adományokat és a szervizdíjakat, mely 120 USD/fő.
Egyágyas felár: 210 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:9 675 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:46 475 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2024. november 19-27.
| 9 nap | 8 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ****

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Dr. Juhász Attila atya

Hasonló programok

MOTOROS ZARÁNDOKLAT
- 4 osztrák kegyhely


IDŐPONT
2024. június 7-9. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

89 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

Zarándokkörút Montenegróba
- Kolostorok és ikonok a Balkánon


IDŐPONT
2024. július 9-15. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Hozdik Zsolt atya

309 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Medjugorjei zarándoklat
(miskolci indulás)


IDŐPONT
2024. július 17-21. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Ferencz Károly atya

134 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

MOTOROS ZARÁNDOKLAT
- Kegyhelyek a Balkánon (Ostrog és Medjugorje)


IDŐPONT
2024. július 20-26. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

249 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.