Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 1953
    Keresztek hegye
  • 1954
    szigetvár (Trakai)
  • 1955
    Kur-földnyelv
  • 1956
    Rundale kastély
  • 1957
    Riga
Baltikumi zarándokkörút
2024. július 7-14.
8 napos zarándokkörút Litvániába, Lettországba és Észtországba Dr. Török Csaba atya lelki- és Kuzmányi István, a Vilnius és Litvánia útikönyvek szerzőjének zarándokvezetésével.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, látogatás a trakai szigetvárban.
2. nap: egész napos városnézés Vilniusban.
3. nap: városnézés Kaunasban, szentmise a siluvai zarándokhelyen.
4. nap: egész napos kirándulás a Kur-földnyelvre.
5. nap: szentmise a Keresztek hegyén, látogatás a Rundale kastélyban.
6. nap: egész napos városnézés Rigában.
7. nap: városnézés Tallin felsővárosában.
8. nap: városnézés Tallin alsóvárosában, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren a reggeli órákban, utazás a 09:45-kor induló menetrend szerinti járattal, egyszeri átszállással Vilniusba. Zarándokkörutunk első állomása a közeli Trakai városkája lesz, ahol az ország legszebb erődítményét, a festői tórendszer közepén található szigetvárat keressük fel. A gótikus vízi vár megtekintése után a Szűz Mária templomba látogatunk el, ahol a Trakai Istenanya ikonját őrzik. Szállás Vilniusban (2 éj).
2. nap: Egész napunkat Vilniusban, Litvánia fővárosában töltjük, ahol Európa legnagyobb barokk belvárosát fedezzük fel, mely az UNESCO világörökség részét képezi. Elsőként a Hajnal kapu fölé épült kis kápolnát keressük fel, ahol az Irgalmasság Anyja kegyképet őrzik. Az apró szentély az ország egyik leglátogatottabb zarándokhelye, az itt történt számos imameghallgatásról több ezer fogadalmi- és hálaajándék tanúskodik. Közös imádság után városnézésünket folytatva a Szent Teréz templom érintésével a Városháza téren keresztül az Isteni Irgalmasság szentélyéhez sétálunk. Szent Fausztina nővér egy korábbi látomása nyomán – melyben Jézus arra kérte őt, hogy készítsen egy festményt – 1934-ben Vilniusban megfestette az irgalmas Jézust ábrázoló képet. Bár – miután 2000-ben Szent II. János Pál pápa szentté avatta Faustyna Kowalska nővért és kihirdette az Isteni Irgalmasság ünnepét – az Isteni Irgalmasság tiszteletének központi helye Krakkó lett, az eredeti kegyképet a mai napig mégis Vilniusban őrzik. Szentmisén veszünk részt, majd sétánk következő állomása a Köztársasági Elnöki Palota, a Báthory István által alapított Vilniusi Egyetem és a téglagótika remekműveként számon tartott Szent Anna templom lesz. Innen Európa egyik legszebb klasszicista templomához, a Székesegyházhoz vezet utunk. A katedrális magyar vonatkozásokban is gazdag: egyik kápolnáját Szent László tiszteletére szentelték fel, továbbá a templomban van eltemetve Szent Kázmér litván herceg, aki Litvánia fővédőszentje és több ponton kötődik a magyar történelemhez. Szabadprogram után városnézésünk utolsó állomása a gazdag, barokk belső díszítésű Szent Péter és Pál templom lesz.
3. nap: Reggel Litvánia második legnagyobb városába, Kaunasba utazunk, mely 2022-ben az Európa kulturális fővárosa címet viseli. A hangulatos belvárosban tett sétánk során látni fogjuk a Perkunas házat, a Városháza épületét, a várat és a Péter és Pál apostolok székesegyházat is, mely az ország legnagyobb temploma. Szabadprogram után zarándokutunk következő állomása Siluva lesz. A kis falu az európai katolicizmus egyik legfontosabb zarándokhelye, ugyanis az 1600-as évek elején itt történt az első, a Katolikus Egyház által elismert európai Mária jelenés. Felkeressük a jelenés helyén álló Torony kápolnát, majd szentmisén veszünk részt a Kegytemplomban. Késő délután a tengerparti Klaipedába utazunk. Szálláshely elfoglalása (2 éj), majd esti séta a kikötőben és az óvárosban.
4. nap: Egész napos kirándulás a Kur-földnyelvre. A 98 km hosszú, homokdűnékből álló félsziget a Baltikum egyik legszebb természeti látványossága, nem véletlen, hogy az UNESCO világörökség listájára is felkerült. Napunk során megmásszuk a dűnéket, elidőzünk a tengerparton – jó idő esetén megmártózhatunk a Balti-tengerben – és sétálunk a hangulatos halászfaluban, Nidában, ahol látjuk majd Thomas Mann egykori házát, és szentmisén veszünk részt a helyi katolikus templomban.
5. nap: Ismét egy különleges zarándokhelyre, a Keresztek hegyére indulunk. A dombon, melyet a „Litván Golgotának” is neveznek, sok tízezer kisebb-nagyobb keresztet állítottak fel a szovjet időszak áldozatainak emlékére. Szentmisén veszünk részt a helyi ferences kolostor kápolnájában, majd folytatjuk utunkat Lettországba. Felkeressük a Rundale kastélyt, mely a legnagyobb és a legszebb barokk kastély a Baltikumban. A palotát az 1700-as években építették Ernst Johann von Biron kurföldi herceg számára, napjainkban a gazdagon díszített belső termei és a szép francia parkja eredeti pompájában látható. Továbbutazunk Rigába (2 éj).
6. nap: Egész napos városnézés a lett fővárosban, Rigában. Az egykori Hanza kereskedőváros napjainkban a Baltikum legnagyobb városa, óvárosa pedig a világörökség része. Belvárosi sétánkat a szimbolikus Feketefejűek házánál kezdjük, majd látjuk a Városháza épületét, a Szent Péter templomot, a Kis és a Nagy Céhpalotát, a Lőportornyot, a Svéd kaput, a Parlament épületét és a Három fivér házat is. Szentmisén veszünk részt a Szent Jakab székesegyházban, majd szabadprogram után a magával ragadó szecessziós negyeddel ismerkedünk, mely szintén világörökségi helyszín.
7. nap: Délelőtt folytatjuk utunkat, és Észtország fővárosába, a modern Tallinba utazunk. Délután megismerkedünk a felsőváros nevezetességeivel: Szűz Mária evangélikus dóm, vár, Hosszú Hermann torony és a Szent Alexander Nevsky ortodox katedrális. Innen a város „zöld tüdejébe”, a Kadriorg városrészbe utazunk. Útközben láthatjuk a Kadriorg Palotát is, mely jelenleg a köztársasági elnök rezidenciájaként szolgál. Szállás a Brigitta-rend által működtetett színvonalas zarándokházban (1 éj).
8. nap: Reggel szentmisén veszünk részt a Brigitta nővérek rendházának kápolnájában, majd megtekintjük az egykori kolostor romjait. Délelőtt folytatjuk városnézésünket az alsóvárosban a Városháza, a Nagy Céhpalota, a Szent Olaf templom, a Három nővér ház, a Tengeri kapu és a Kövér Margit bástya érintésével. Transzfer a tallini repülőtérre, hazautazás egyszeri átszállással, érkezés Budapestre 19:45 órakor.

SZÁLLÁS

hotel ***/**** (6 éj) és zarándokház (1 éj) (2-3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, autóbusszal

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

649 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Vilniusba és vissza Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db feladott poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 7 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, az adományokat és a szervizdíjakat, mely 100 EUR/fő.
Egyágyas felár: 140 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:6 880 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:32 880 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2024. július 7-14.
| 8 nap | 7 éjszaka |

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***/**** és zarándokház

ELLÁTÁS

félpanzió

SZABAD HELYEK

Már csak 1 szabad hely maradt.

LELKIVEZETŐ

Dr. Török Csaba atya

ZARÁNDOKLATVEZETŐ

Kuzmányi István diakónus

Hasonló programok

MOTOROS ZARÁNDOKLAT
- Kegyhelyek a Balkánon (Ostrog és Medjugorje)


IDŐPONT
2024. július 20-26. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

249 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Olasz szentek
és szentélyek nyomán


IDŐPONT
2024. augusztus 19-25. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Lourdu Raju Chavvakula verbita atya

289 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

Máriaradnai búcsú
dél-erdélyi barangolással


IDŐPONT
2024. október 6-8. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
Gergely Gellért bencés atya

94 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.