Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
 • 673
  Szent Ferenc bazilika (Assisi)
 • 225
  Szent Ferenc bazilika (Assisi)
 • 1182
  Szent Ferenc bazilika (Assisi)
 • 336
  Szent Ferenc bazilika (Assisi)
 • 215
  Szent Antal bazilika (Padova)
Assisi Szent Ferenc nyomában
2024. június 4-8.
„Assisi szentje, szegények atyja, nyomodba lépünk, Krisztus barátja”
Programvázlat:
1. nap: kiutazás.
2. nap: egész napos zarándokprogram Assisiben.
3. nap: látogatás Rivotortoban, szentmise a Santa Maria degli Angeli bazilikában, városnézés Perugiában.
4. nap: séta Gubbioban, szentmise La Vernában.
5. nap: szentmise a padovai Szent Antal bazilikában, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás az M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. Érkezés az esti órákban Assisibe (3 éj).
2. nap: Egész napunkat Szent Ferenc városában, Assisiben töltjük. Zarándokprogramunkat a San Damiano templomnál kezdjük, ahol a feszületről Krisztus szólt Ferenchez: „Menj, állítsd helyre Egyházamat, mely, mint látod, romokban van!” Innen a Szent Klára bazilikához vezet utunk, ahol a ferences rend női ágának alapítója, Szent Klára nyugszik. Szent Ferenc életéhez kapcsolódó további helyszínek felkeresésével a hangulatos óvároson keresztül folytatjuk sétánkat. Először a román stílusú San Rufino dómba látogatunk el, ahol Ferencet megkeresztelték, majd a szülői ház helyén álló reneszánsz Chiesa Nuova templomba. A város történelmi központján keresztülhaladva érkezünk a Szent Ferenc bazilikához. Ferencet kívánsága szerint a város legszomorúbb helyére temették el, a nagyszerű bazilikát szentté avatása után, 1228-ban kezdték el építeni. A háromszintes templom mai formáját az 1800-as években nyerte el. A kriptában őrzik Ferenc testvér sírját, a Felső bazilikában pedig Giotto freskói láthatók, melyek képregényként mesélik el a ferences rend alapítójának életét. Szentmise, majd szabadprogram.
3. nap: Reggel a rivotortoi bazilikához utazunk. A templom őrzi azt a kis pajtát, ahol Ferenc és testvérei letelepedtek, miután 1209-ben pápai jóváhagyást kaptak életformájukra. Zarándoklatunkat a Santa Maria degli Angeli bazilikában folytatjuk. A templom a Porciunkula kápolna fölé épült, mely Ferenc kedvelt tartózkodási helye volt, továbbá itt található Ferenc halálának helyszíne, a Tranzitus kápolna, valamint a Rózsakert, ahol a mai napig nyílnak a tövis nélküli rózsák. Szentmise után az „Olaszország zöld szíve” címet viselő Umbria tartomány székhelyére, Perugiába kirándulunk. A városban volt hadifogoly Szent Ferenc, miután a városállamok közötti harcokban fogságba esett. Ez az időszak fontos szerepet játszott Ferenc későbbi megtérésében. A város továbbá a csokoládéról is nevezetes, ugyanis 1907. óta itt működik a Perugina csokigyár. Sétánk során felkeressük a város központjában a San Lorenzo katedrálist, a Fontana Maggiore szökőkutat, és láthatjuk a városháza, a Palazzo dei Priori épületét is.
4. nap: Assisit hátrahagyva a középkori hangulatú Gubbioba utazunk. Miután Szent Ferenc mindenét visszaadta apjának, útnak indult, és Gubbioba érkezett. Ezután történt az a híres csoda, amikor Ferenc megszelídítette a város lakóit rettegésben tartó farkast. Városnéző séta után folytatjuk utunkat La Vernába (Alverna). Az 1128 méter magasan található bensőséges hangulatú szentély területén 1224-ben kapta meg Szent Ferenc Krisztus szent sebhelyeit, a stigmákat. Szentmise és egyéni elcsendesedés után a Padova környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
5. nap: A délelőttöt Padovában töltjük, ahol a Prato della Valle téren keresztül a Szent Antal bazilikához sétálunk. A híres prédikátor 1220-ban csatlakozott a ferences rendhez, majd Szent Ferenc kérésére teológiát tanított testvéreinek, és vándorprédikátorként tevékenykedett. Halála után sírja fölé nagyszerű bazilikát építettek, melynek Ereklye kápolnájában több, Antalhoz kapcsolódó relikviát is őriznek, köztük épen maradt nyelvét. Szentmise, majd szabadprogram után hazautazás Szlovénián keresztül a Tornyiszentmiklós (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

03:00 óra Recsk
05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

229 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 4 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 30 Euró/fő.
Egyágyas felár: 75 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:3 000 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:12 200 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2024. június 4-8.
| 5 nap | 4 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Dombi Ferenc atya
(recski plébános)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

Olasz szentek
és szentélyek nyomán


IDŐPONT
2024. augusztus 19-25. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Lourdu Raju Chavvakula verbita atya

289 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Olasz szentek
és szentélyek nyomán


IDŐPONT
2024. október 7-13. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Makláry Ákos parókus

289 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.