Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 669
  • 664
  • 31
  • 673
  • 35
Zarándoklat Rómába és a Vatikánba
(Padova, Orvieto, Assisi, Aquileia)
2019. október 22-27.
Programvázlat:
1. nap: Padova (Prato della Valle tér, Szent Antal bazilika).
2. nap: Orvieto (dóm, Oltáriszentség csoda ereklye).
3. nap: Róma (Szent Callixtus katakomba, Falakon kívüli Szent Pál bazilika, Lateráni Szent János bazilika, Szent Lépcső, Santa Maria Maggiore bazilika).
4. nap: Róma (Szent Péter bazilika, az ókori Róma emlékei és a barokk belváros).
5. nap: Assisi (Szent Klára bazilika, Szent Ferenc bazilika).
6. nap: Aquileia (kora keresztény bazilika), Fogliano (I. világháborús katonatemető).

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás az M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. A kora délutáni órákban zarándoklatunk első állomásaként látogatást teszünk Szent Antal városában, Padovában. A Prato della Valle téren keresztül a Szent Antal bazilikához sétálunk, mely a szent sírja felett épült. Felkeressük az Ereklye kápolnát, melyben a híres prédikátor épen maradt nyelvét őrzik, majd szentmisén veszünk részt. Szabadprogram után a Padova környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
2. nap: Folytatjuk utunkat Róma felé. Útközben felkeressük a hangulatos Orvietot. Siklóval érkezünk a városba, melynek dómját Olaszország egyik legnagyszerűbb katedrálisaként tartják számon. A templomban őrzik azt az oltárkendőt, melyre a bolsenai Oltáriszentség csoda során csöppent vér az ostyából. Szentmise és a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért elmondott ima után a késő délutáni órákban folytatjuk zarándokutunkat és Rómába utazunk (3 éj).
3. nap: Egész napos zarándoklat során fedezzük fel az Örök Várost. Napunkat az ókeresztény földalatti temetkezési helyen, a Szent Callixtus katakombánál kezdjük. Szentmise után a Falakon kívüli Szent Pál bazilikához utazunk. A Pál apostol sírja fölé épült székesegyház egy csodálatos XIII. századi apszismozaikot, egyedülálló pápai mozaik arcképcsarnokot és a város egyik legszebb kerengőjét rejti. Zarándoklatunk a Lateráni Szent János bazilikánál folytatódik, mely a legmagasabb rangú pápai bazilika. A pompás székesegyházban őrzik a pápai trónt, a főoltár legfőbb kincsei pedig Szent Péter és Szent Pál apostolok ereklyéi. Ellátogatunk a Szent Lépcsőhöz, melyen a hagyomány szerint Jeruzsálemben Jézust Pilátus elé vezették. Napunk a Santa Maria Maggiore (Havas Boldogasszony) bazilikánál ér véget, melyben Jézus jászol ereklyéjét és a Salus populi romani Mária kegyképet őrzik. Szabadprogram, majd visszautazás a szálláshelyre.
4. nap: Korai reggeli után napunkat a kereszténység legnagyobb templománál, a Szent Péter bazilikánál kezdjük. A Szent Péter apostol sírja fölé emelt nagyszerű székesegyházban – lehetőség szerint – szentmisén veszünk részt az altemplomban található Magyarok Nagyasszonya magyar kápolnában. Majd tiszteletünket tesszük Szent II. János Pál pápa sírjánál, felkeressük Michelangelo mesterművét, a Pietát és a grandiózus kupola alatt álló, Bernini baldachinjával díszített pápai oltárt. Délután egy hosszú séta keretében fedezzük fel az ókori Róma emlékeit, majd a barokk belvárost. Elsőként kívülről megtekintjük a Colosseumot, majd elhaladunk a Forum mellett és betérünk Szent Péter és Szent Pál börtönébe. Ezután a Capitolium dombon álló Santa Maria in Aracoeli templomhoz érkezünk, melyben azt a csodatevő kis Jézus szobrot láthatjuk, melyet a hagyomány szerint a Getszemáni kert egyik fájából faragtak. Innen a város egyetlen gótikus templomához, a Santa Maria Sopra Minervához megyünk, ahol Sienai Szent Katalin sírját találjuk. A közelben felkeressük az antik Róma legnagyszerűbb emlékét, a Pantheont, majd a Trevi kút érintésével a Spanyol lépcsőhöz sétálunk. Szabadprogram, majd visszautazás a szálláshelyre.
5. nap: Elbúcsúzunk Rómától és Szent Ferenc városába, Assisibe utazunk. Itteni zarándokprogramunkat a Szent Klára bazilikánál kezdjük, ahol a ferences rend női ágának alapítója, Szent Klára és testvére, Szent Ágnes nyugszik, valamint itt őrzik azt a feszületet, mely Szent Ferenchez szólt. A hangulatos óvároson keresztül érkezünk a Szent Ferenc bazilikához, melyet Giotto freskói díszítenek, kriptájában pedig Ferenc testvér sírját őrzik. Szentmise, majd szabadprogram után a délutáni órákban a Padova környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
6. nap: Napunkat Aquileiában kezdjük, mely egykor a Római Birodalom jelentős kikötővárosa volt. A szentmisében hálát adunk zarándoklatunkért. A pompás mozaikokkal díszített kora keresztény bazilika megtekintése után zarándoklatunk utolsó állomásaként Foglianóba utazunk, ahol az I. világháborús osztrák-magyar katonai temetőben koszorúzással emlékezünk az elesett hősökre. Hazautazás Szlovénián keresztül a Tornyiszentmiklós (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre az esti órákban.

SZÁLLÁS

hotel *** és zarándokház (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

reggeli (Fakultatív vacsora 1., 2. és 5. nap estére. Rómában a 3. és a 4. napon szabadprogram keretében lehetőség lesz egyénileg vacsorázni.)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal (Rómában autóbusszal és gyalogosan).

INDULÁS

01:00 óra Szombathely, vasútállomás
02:00 óra Győr, M1 Arrabona pihenő
04:00 óra Solymár, katolikus templom
05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

RÉSZVÉTELI DÍJ

117 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 5 éjszakára reggelivel, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, az idegenforgalmi adót, a behajtási engedélyek költségét és az adományokat, mely összesen 80 Euró / fő.
Vacsora felár: 12 000 Ft/fő (3 db vacsora)
Egyágyas felár: 33 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:3 000 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:7 720 Ft/fő
MUNKASZÜNETI NAP
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2019. október 22-27.
| 6 nap | 5 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel *** és zarándokház

ELLÁTÁS

reggeli

SZABAD HELYEK

Már csak 4 szabad hely maradt.

LELKIVEZETŐ

Kiss Csaba atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Egy kezdő római zarándoknak fantasztikus programokat állítottak össze. Érezhető volt, hogy a lehető legtöbbet ki is hozták az útból úgy, hogy az ember csak azt érzi, hogy ide még máskor is vissza kell jönni! Ki tudja… lehet, hogy a Via Sacra-val. (Róma, 2018. október)
Nagyon szépen köszönünk mindent, a felemelő lelki élményeket, a szuper szervezést és vezetést, a törődést és a gondoskodást. Isten áldjon benneteket! (Róma, 2018. október)

Hasonló programok

Zarándoklat a karneváli hangulatú Velencébe


IDŐPONT
2020. február 21-23. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
Hamarosan!

59 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Assisi Szent Ferenc nyomában


IDŐPONT
2020. június 10-14. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Kercza Asztrik ferences atya

99 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk