Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Kapcsolat
 • 1775
  Róma
 • 361
  Szent Péter bazilika (Róma)
 • 363
  Falakon kívüli Szent Pál bazilika (Róma)
 • 668
  Forum (Róma)
 • 669
  Róma
Zarándoklat Rómába
2022. október 24-30.
Padova, Assisi és Aquileia érintésével
Programvázlat:
1. nap: Padova (Szent Antal bazilika).
2. nap: Róma (Falakon kívüli Szent Pál bazilika).
3. nap: Róma (Szent Callixtus katakomba, Lateráni Szent János bazilika, Szent Lépcső, Santa Maria Maggiore bazilika).
4. nap: Róma (az ókori Róma emlékei és a barokk belváros).
5. nap: Róma (Szent Péter bazilika, Vatikáni Múzeumok).
6. nap: Assisi (Szent Klára bazilika, Szent Ferenc bazilika).
7. nap: Aquileia (kora keresztény bazilika), Fogliano (I. világháborús katonatemető).

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás az M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. A kora délutáni órákban zarándoklatunk első állomásaként látogatást teszünk Szent Antal városában, Padovában. A Prato della Valle téren keresztül a Szent Antal bazilikához sétálunk, mely a Szent sírja felett épült. Felkeressük az Ereklye kápolnát, ahol a híres prédikátor épen maradt nyelvét őrzik, majd szentmisén veszünk részt. Szabadprogram után a Padova környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
2. nap: Folytatjuk utunkat Rómába, ahol elsőként a Falakon kívüli Szent Pál bazilikát keressük fel. A Pál apostol sírja fölé épült székesegyház egy csodálatos XIII. századi apszismozaikot, egyedülálló pápai mozaik arcképcsarnokot és a város egyik legszebb kerengőjét rejti. Szentmisén veszünk részt, majd elfoglaljuk szobáinkat a külvárosban található színvonalas zarándokházban (4 éj).
3. nap: Egész napos zarándoklat során folytatjuk az Örök Város felfedezését. Reggel az ókeresztény földalatti temetkezési helyre, a Szent Callixtus katakombához utazunk. Szentmise után zarándoklatunk a Lateráni Szent János bazilikánál folytatódik, mely a legmagasabb rangú pápai bazilika. A pompás székesegyházban őrzik a pápai trónt, a főoltár legfőbb kincsei pedig Szent Péter és Szent Pál apostolok ereklyéi. A közelben felkeressük a Szent Lépcsőt, melyen a hagyomány szerint Jeruzsálemben Jézust Pilátus elé vezették, majd a Santa Croce in Gerusalem templomhoz sétálunk. A templomban őrzik a Szent Kereszt három kis darabját, melyeket Szent Ilona talált meg Jeruzsálemben. Napunk a Santa Maria Maggiore (Havas Boldogasszony) bazilikánál ér véget, ahol Jézus jászol ereklyéjét és a Salus populi romani Mária kegyképet őrzik.
4. nap: Napunkat a Szent István vértanú tiszteletére felszentelt Santo Stefo Rotondo templomnál kezdjük, mely a „magyarok római nemzeti temploma”. Szentmisén veszünk részt, majd az ókori Róma felfedezésére indulunk. Kívülről megtekintjük a Colosseumot, majd a Forum mellett elhaladva betérünk Szent Péter és Szent Pál börtönébe. Innen a Capitolium dombra vezet utunk, ahol a Santa Maria in Aracoeli templom áll. Itt őrzik a Getszemáni kert egyik fájából faragott csodatevő kis Jézus szobrot. A Viktor Emánuel emlékmű érintésével, a Piazza Venezián keresztül folytatjuk zarándoklatunkat a jezsuiták főtemplomához, az Il Gesuhoz. Sokan a barokk építészet legnagyobb alkotásának tartják, amelyben a rendalapító Loyolai Szent Ignác sírja, valamint egy 15. századi Úti Madonna kép is megtalálható. A Tizenkét apostol bazilikában folytatódik programunk, mely Fülöp és Jakab apostolok sírja fölé épült. Innen Róma egyetlen gótikus templomához, a Santa Maria Sopra Minervához megyünk, ahol Sienai Szent Katalin sírját találjuk. A közelben felkeressük az antik Róma legnagyszerűbb emlékét, a Pantheont, majd sétánk végén a Trevi kútnál és a Spanyol lépcsőnél is elidőzünk.
5. nap: Kora reggel a kereszténység legnagyobb templomához, a Szent Péter bazilikához indulunk. A Péter apostol sírja fölé emelt nagyszerű székesegyházban – lehetőség szerint – szentmisén veszünk részt az altemplomban található Magyarok Nagyasszonya magyar kápolnában, majd tiszteletünket tesszük Szent II. János Pál pápa sírjánál, felkeressük Michelangelo mesterművét, a Pietát, és a grandiózus kupola alatt álló, Bernini baldachinjával díszített pápai oltárt. Szabadprogram után a Vatikáni Múzeumokat látogatjuk meg. A világ egyik legjelentősebb műkincsgyűjteményét végig járva érünk a Sixtusi kápolnába, melyet Michelangelo elragadó freskói díszítenek.
6. nap: Elbúcsúzunk Rómától, és Szent Ferenc városába, Assisibe utazunk. Városnéző sétánkat a Szent Klára bazilikánál kezdjük, ahol a ferences rend női ágának alapítója, Szent Klára és testvére, Szent Ágnes nyugszik, valamint itt őrzik azt a feszületet, mely Szent Ferenchez szólt. A hangulatos óvároson keresztül érkezünk a Szent Ferenc bazilikához, melyet Giotto freskói díszítenek, kriptájában pedig Ferenc testvér sírját őrzik. Szentmise, majd szabadprogram után a délutáni órákban a Padova környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
7. nap: Napunkat Aquileiában kezdjük, mely egykor a Római Birodalom jelentős kikötővárosa volt. A pompás mozaikokkal díszített, kora keresztény bazilika megtekintése után szentmisén veszünk részt, majd zarándoklatunk utolsó állomásaként Foglianóba utazunk, ahol az I. világháborús osztrák-magyar katonai temetőben koszorúzással emlékezünk az elesett hősökre. Hazautazás Szlovénián keresztül a Tornyiszentmiklós (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre az esti órákban.
Fontos információk:
 • Aktuális beutazási szabályok: konzuliszolgalat.kormany.hu
 • Az utazást EU-s covid igazolvánnyal (EU-s zöldkártya) javasoljuk! (Letölthető: eeszt.gov.hu)
 • Ajánljuk a kombinált útlemondási- és utasbiztosítás megkötését, ugyanis a szolgáltatás sok egyéb eset mellett a koronavírus (COVID-19) által okozott megbetegedésre is kiterjed, és a biztosító önrészesedés nélkül megtéríti az esetlegesen felmerült bánatpénzt.

SZÁLLÁS

hotel *** és zarándokház (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal (Rómában autóbusszal és gyalogosan).

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

199 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 6 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 100 Euró/ fő.
Egyágyas felár: 54 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:3 570 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:11 570 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2022. október 24-30.
| 7 nap | 6 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

autóbusszal

SZÁLLÁS

hotel *** és zarándokház

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Ferencz Károly atya
(tiszafüredi plébános)

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

A szervezés és az idő kihasználás is nagyon jó volt. Az idegenvezető tudás, határozottsága kiváló volt. Az atya beszédei tartalmasak, lelkiekben megerősítőek voltak. Jó volt az arány az utazási élmény és a lelki tartalom között. Nem voltam még zarándoklaton, de nagyon pozitívan éltem meg. Köszönöm, hogy eljöhettem, remélem lesz alkalmam máskor is. (Róma, 2019. október)
Rengeteg élménnyel, lelki tartalommal, rengeteg ismerettel lettem gazdagabb. A szentmisék a nap csúcspontjai voltak, melyek olyan templomokban kerültek bemutatásra, amiről álmodni sem mertem volna. Minden várakozásomat felülmúlta az út. Köszönöm szépen! Isten áldja munkájukat! (Róma, 2018. október)

Hasonló programok

Szentföldi zarándoklat a nagyböjtben


IDŐPONT
2023. március 20-26. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Tóth J. Miklós atya

579 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
ÚJDONSÁG

Lourdes-i zarándoklat repülővel
- az első jelenés évfordulóján


IDŐPONT
2023. február 9-12. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

289 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

Adventi zarándoklat Zágrábba és Máriabesztercére


IDŐPONT
2022. december 3-4. | 2 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

39 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatkezelési tájékoztató Hasznos információk

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.