Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
 • 687
  Kegytemplom (Máriacell)
 • 900
  Kegyszobor (Máriacell)
 • 895
  Máriacell
 • 879
  Lorettom
 • 883
  Heiligenkreuz
Zarándoklat Máriacellbe
2021. július 23-25.
Programvázlat:
1. nap: látogatás a heiligenkreuzi apátságban, szentmise Lorettomban, városnézés Sopronban.
2. nap: egész napos zarándokprogram Máriacellben.
3. nap: látogatás a fraknói várban és a kismartoni Esterházy-kastélyban, szentmise Boldogasszonyban.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Ausztriába. Zarándoklatunk első állomása a bécsi erdőben található Heiligenkreuz lesz. Itt az ország legrégebbi cisztercita apátságát keressük fel, melyet Ausztria védőszentje, Szent Lipót alapított 1135-ben. Megismerkedünk a helyi szerzetesek életével, valamint a kolostor épületével, mely mindmáig megőrizte román-gótikus jellegét és barokk berendezését. Folytatjuk utunkat Lorettomba. Szentmisén veszünk részt a híres búcsújáró helyen, melynek Fekete Madonna kegyszobra az olaszországi Loretóból származik. Késő délután Sopronba utazunk, ahol városnéző sétára indulunk a patinás, műemlékekben gazdag belvárosban, majd a szálláshelyen elfoglaljuk szobáinkat (2 éj).
2. nap: Napunk nagy részét Máriacellben töltjük. A festői környezetben elterülő kisváros Ausztria és Közép-Európa egyik legjelentősebb búcsújáró helye. A kegyhely kialakulása egy 12. századi legendához köthető, mely szerint a mai templom helyén egy Magnus nevű szerzetes épített hálából fakápolnát, és elhelyezett benne egy Szűzanya szobrot. A zarándokhely a 14. században vált híressé, amikor I. Nagy Lajos a törökök felett aratott győzelme után a Szent Szűz iránt érzett tisztelete és hálája jeléül a régi kápolna fölé egy gótikus templomot építtetett. A megérkezés után szentmisén veszünk részt a Kegytemplomban, valamint megtekintjük a bazilikát és az egyházi gyűjteményt. Délután keresztutat járunk a város fölé magasodó Kálvária dombon, majd szabadprogram után visszautazunk soproni szálláshelyünkre.
3. nap: Napunkat a szép fekvésű Fraknói várnál kezdjük. A XIV. századi erődítmény az 1600-as évek óta az Esterházy család tulajdonában van, és mivel sem a török, sem az osztrák seregek nem tudták bevenni, így napjainkban az egyik legépebben megmaradt magyar vár. Látogatásunk után Burgenland tartomány központját, Kismartont (Eisenstadt) keressük fel. Itt az Esterházy család egykori fő rezidenciájául szolgáló Esterházy-kastélyba látogatunk, melynek fényűzően berendezett termeiben sétálva valósággal megelevenedik a hercegi múlt és az Esterházyak udvari élete. Szabadprogram után Boldogasszony (Frauenkirchen) lesz zarándoklatunk utolsó állomása. Hálaadó szentmise a barokk Kegytemplomban. Hazautazás az M1-es autópályán, várható érkezés Budapestre az esti órákban.
Fontos! A zarándoklaton való részvételhez védettségi igazolvány szükséges, ugyanis a szálláshelyet és további szolgáltatásokat (pl. múzeum) csak annak birtokában lehet igénybe venni!

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

06:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány
06:20 óra Budaörs, M1 Budaörsi pihenőhely, MOL kút és Mc Donalds
07:00 óra Tata, M1 Remeteségi pihenőhely, Shell kút és KFC
07:45 óra Győr, vasútállomás
08:15 óra Mosonmagyaróvár, M1 Mosoni pihenő, MOL kút
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2021. július 23-25.
| 3 nap | 2 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Deák Csaba parókus

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Nagyon gazdag három napot kaptunk, minden program sokat nyújtott lelkileg, kifejezetten jó felkészülés a húsvétra. (Máriacell, 2019. április)
A zarándok társak egymásra figyelése, pontossága, a szervezés mindenre kiterjedő pontossága, a lelkivezető hiteles beszéde, a buszvezető segítőkészsége mind hozzájártuk ahhoz, hogy 3 szép napot töltöttünk együtt. (Máriacell, 2019. április)

Hasonló programok

Szentföldi zarándoklat
az adventben


IDŐPONT
2021. november 29 - december 5. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Kondé Lajos atya

389 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk