Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
Zarándoklat Eucharisztikus csodák nyomában
2022. július 18-22.
Ludbreg, Padova, Ferrara, Lanciano és San Marino érintésével.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, szentmise a ludbregi Szent Vér kegyhelyen.
2. nap: városnézés Padovában Szent Lukács, Szent Antal és Szent Lipót nyomában, látogatás a ferrarai eucharisztikus csoda templomában.
3. nap: szentmise a lanciano-i eucharisztikus csoda templomában, látogatás egy olajfa ültetvényre.
4. nap: kirándulás San Marinoba, szabadprogram Riminiben.
5. nap: hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás az M7-es autópályán Horvátországba. Zarándokutunk első állomása Ludbreg lesz, ahol a Szent Vér kegyhelyre látogatunk. A plébániatemplomot 1410-ben építették egy ősi római bazilika alapjaira. Egy évvel később a Szent Kereszt kápolnában (a Batthyány család palotájában) eucharisztikus csoda történt: a szentmise alatt a kehelyből valódi vér folyt ki. Megismerkedünk a kegyhely történetével, szentmisén veszünk részt, majd folytatjuk utunkat Padova környéki szálláshelyünkre (1 éj).
2. nap: A délelőttöt Padovában töltjük. Elsőként a Szent Jusztina bazilikát keressük fel, ahol a hagyomány szerint Szent Lukács evangélista sírját találjuk. Szentmisén veszünk részt, majd átsétálunk a Szent Antal bazilikába, ahol a híres prédikátor földi maradványai előtt fejezzük ki tiszteletünket. Szabadprogram a város egyedülálló Fő terén, majd felkeressük a kapucinus templomot, ahol Szent Mandic Lipót atyáról emlékezünk meg. Folytatjuk zarándokutunkat, és a Pó folyó torkolatánál fekvő Ferrara városába utazunk, mely az Este hercegek egykori székhelye. Felkeressük a Santa Maria in Vado templomot, ahol 1171-ben a megtört Szentostyából vér spriccelt a mennyezetre. A templom megtekintése után óvárosi sétára indulunk, mely során érintjük a látványos homlokzattal rendelkező 12. századi dómot, az Este család egykori rezidenciájaként szolgáló Palazzo del Municipiot és a középkori téglavárat, a Castello Estenset. Szabadprogram után a Rimini környéki szálláshelyünkre utazunk (3 éj).
3. nap: Napunk első állomása Lanciano lesz, ahol több, mint 1200 éve őrzik a katolikus egyház első és legnagyobb eucharisztikus csodájának ereklyéit. Az akkori kis templomban 750-ben Oltáriszentség csoda történt: az átváltoztatás alkalmával a Szentostyából vérző húsdarab lett, a bor pedig piros vérré változott. Szentmisén veszünk részt, majd folytatjuk utunkat egy Marche régióban található olajfa ültetvényre. Itt a kistermelő segítségével megismerjük a terület jellegzetes olajbogyó fajtáit és az olíva olaj készítésének módját, és termesztésen megkóstoljuk a helyi olíva olajat is. Kora este visszatérünk a szálláshelyünkre.
4. nap: A mai nap programja szabadon választható és alakítható mindenki számára. Délelőtti fakultatív programajánlatunk: kirándulás San Marinoba, Olaszország miniállamába. A Titano-hegy tetején fekvő kis állam fővárosa rendkívül hangulatos, melyet a szűk sikátorok, a szép templomok és a fantasztikus panoráma tesz igazán vonzóvá. A dómban San Marino ereklyéje előtt imádkozunk, majd szabadprogram során lehetőség nyílik a helyiek által kínált jó minőségű bőráruk és finom likőrök megvásárlására. A kora délutáni órákban visszamegyünk Riminibe. Délután szabadprogram, fürdési és vásárlási lehetőség Közép-Adria közkedvelt üdülővárosában. Finom homokos tengerpartja rendkívül kellemes, a sétálóutcán különféle üzletek, pizzériák, kávézók, fagylaltozók csalogatják a turistákat. (Aki nem tart velünk a kirándulásra, számukra egész napos szabadprogram Riminiben.)
5. nap: Búcsút intünk Olaszországnak, és hazafelé indulunk. Útközben ebédelési lehetőség Trojánéban, ahol megkóstolhatjuk a méltán híres, nagyméretű, finom fánkot is. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
Fontos információk:
  • A csoport magját egy budapesti orvos közösség adja, akik szeretettel várják azokat, akik csatlakozni szeretnének hozzájuk.
  • Aktuális beutazási szabályok: konzuliszolgalat.kormany.hu
  • Az utazást EU-s covid igazolvánnyal (EU-s zöldkártya) javasoljuk! (Letölthető: eeszt.gov.hu)
  • Ajánljuk a kombinált útlemondási- és utasbiztosítás megkötését, ugyanis a szolgáltatás sok egyéb eset mellett a koronavírus (COVID-19) által okozott megbetegedésre is kiterjed, és a biztosító önrészesedés nélkül megtéríti az esetlegesen felmerült bánatpénzt.

SZÁLLÁS

szálloda*** (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
06:00 óra Budapest, Budai Ciszterci Szent Imre templom
07:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
07:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
08:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2022. július 18-22.
| 5 nap | 4 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

szálloda***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Huszár Géza Lőrinc O.Cist.

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

NEMZETI ZARÁNDOKLAT RÓMÁBA
(autóbusszal)


IDŐPONT
2024. április 22-28. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Tál Zoltán atya

339 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Assisi Szent Ferenc nyomában


IDŐPONT
2024. június 4-8. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Dombi Ferenc atya

229 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.