Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
Zarándoklat az Isztriai-félszigetre
2023. június 5-8.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, szentmise Máriabesztercén.
2. nap: városnézés – Porec, Rovinj, Pula
3. nap: Opatija, Trsat kegyhely (szentmise), Rijeka
4. nap: szentmise Ludbregben, a Szent Vér kegyhelyen, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Kora reggeli indulás Miskolcról, utazás az M0 – M7 – Letenye (határ) útvonalon Horvátországba. Zarándoklatunk első állomása az egyik legjelentősebb horvát Mária-kegyhely, Máriabeszterce (Marija Bistrica) lesz, ahol a festői dombok ölelésében található kegytemplom, a domboldalban kiépített keresztút és a szabadtéri oltár bensőséges környezetet teremt. Az itt található Fekete Madonna kegyszobrot évszázadok óta nagy tisztelet övezi, mely során számos imameghallgatás és gyógyulás történt. Lelkivezetőnk szentmisét mutat be, majd folytatjuk utunkat a csodálatos Isztriai-félszigeten található szálláshelyünkre. A szállás Fiuméban (Rijeka) (3 éj).
2. nap: Reggel az Isztria felfedezésére indulunk. Először Porec városával ismerkedünk, melynek történelmi városközpontja egy félszigeten helyezkedik el jól megőrzött régi városfallal körülvéve. Az óváros két utcája ma is a római kori városszerkezetre épül az eredeti utcaszerkezettel és nevekkel. Szűk, macskaköves utcáin sétálva különleges időutazásban lehet részünk. Megtekintjük a ravennai bazilika mintájára épült Euphrasius bazilikát, mely UNESCO Világörökség. Ezután a festői szépségű, sziklaszirtre épült Rovinj következik programunkban, melyet egykor hajósok és matrózok laktak. Part menti sziklái, terei, labirintusszerű utcái elbűvölőek. A dombon magasodó Szent Eufémia templom rejti a város védőszentjének, Szent Eufémiának a földi maradványait. Szabadidő után Pulában, „Isztria fővárosában” folytatjuk programunkat. Gazdag történelmi öröksége, római kori emlékei egyedivé teszik az üdülővárosok között. A város egyik legfontosabb látnivalója a hatalmas római kori amfiteátrum, mely egykor küzdelmek és viadalok helyszíne volt, ma koncertek és kulturális előadások otthona. Sétánk során látjuk majd az Aranykaput, az Augusztus templomot és a város egyéb nevezetességeit is.
3. nap: Folytatódik isztriai barangolásunk. Városnézés keretében megismerkedünk az Adria Nizzájaként ismert Abbáziával (Opatija). A Monarchia idején épített elegáns, gyönyörű villák és a hangulatos tengerparti sétány elvarázsolja a turistákat (Lungomare sétány, Angiolina villa, Kvarner Hotel). Szabadprogram után Rijeka felé indulunk. A város fölött magasodik a Trsati Madonna szentélye, ahová a legenda szerint az angyalok a názáreti házat átrepítették, majd innen került el Loretoba. A ház egykori helyén épült fel a kegytemplom Nagy Lajos király jóvoltából. A bazilikában – ahová Szent II. János Pál pápa is elzarándokolt 2003-ban – szentmisén veszünk részt, majd szabadidő következik. Délután Fiume (Rijeka) városában időzünk, mely a Monarchia korában az egyik legnagyobb tengeri kikötőváros volt. Számunkra, magyarok számára azért is fontos a város, mert a Monarchia idején ez volt a legnagyobb kikötője Magyarországnak. Sétálunk a kikötőben, illetve az óváros kacskaringós utcáin felelevenítve a magyar vonatkozású emlékeket (Korzó, óváros, Szent Vitus-dóm, Mária templom stb.).
4. nap: Magunk mögött hagyjuk a festői vidéket és a tengert, és hazafelé indulunk. Útközben a ludbregi Szent Vér kegyhelyre látogatunk. A plébániatemplomot 1410-ben építették egy ősi, római bazilika alapjaira. Egy évvel később a Szent Kereszt kápolnában (a Batthyány család kápolnájában) eucharisztikus csoda történt: a szentmise alatt a kehelyből valódi vér folyt ki. Hálaadó szentmisén veszünk részt, majd hazautazunk.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

04:00 óra Miskolc, Búza tér (OMV kút)
06:00 óra M0 Csepeli pihenőhely, (Csepel / Szigetszentmiklós)
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2023. június 5-8.
| 4 nap | 3 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Galo Gábor atya
(pálházai plébános)

Hasonló programok

MOTOROS ZARÁNDOKLAT
- Máriacell és Burgenland


IDŐPONT
2024. május 24-26. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

54 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

Zarándoklat Lengyelországba


IDŐPONT
2024. október 23-27. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Dombi Ferenc atya

134 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.