Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
 • 200
  Pünkösdi búcsú Csíksomlyón
 • 197
  Kegytemplom (Csíksomlyó)
 • 185
  kegyszobor (Csíksomlyó)
 • 175
  Székesegyház (Nagyvárad)
 • 209
  Kegytemplom (Máriaradna)
Zarándoklat a csíksomlyói búcsúba
erdélyi és székelyföldi körutazással
2022. június 2-6.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, szentmise a nagyváradi Székesegyházban.
2. nap: látogatás a hargitafürdői pálos fatemplomban, kirándulás Gyimesbükkre (ezeréves határ), zarándoklat a csíksomlyói kegytemplomba.
3. nap: egész napos zarándoklat a pünkösdi csíksomlyói búcsúba.
4. nap: városnézés Székelyudvarhelyen, látogatás a székelyderzsi erődtemplomba, séta Szejkefürdőn és Farkaslakán, népművészeti vásár Korondon, gyalogos zarándokok fogadása és pünkösdvasárnapi szentmise Zetelakán.
5. nap: Gyulafehérvár, szentmise Máriaradnán, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Kora reggel indulás, utazás a Szombathely – M86 – Győr – M1 – Budapest – M3 – M35 – M4 – Nagykereki (határ) útvonalon Erdélybe. Zarándoklatunkat Szent László városában, a szecessziós hangulatú Nagyváradon kezdjük. Felkeressük a Székesegyházat, mely a legnagyobb, és sokak szerint a legszebb barokk templom Erdélyben. Szentmisén veszünk részt, majd tiszteletünket tesszük Szent László hermájánál és a Püspöki Palotában megtekintjük az egyházművészeti kiállítást Autóbuszos városnézés után a Király-hágón keresztül folytatjuk utunkat a Székelyföldre. Szállás a vendégszeretetéről híres Zetelakán (4 éj).
2. nap: Napunkat a szép fekvésű üdülőhelyen, Hargitafürdőn kezdjük, ahol ellátogatunk a pálosok kolostorához és a hozzá tartozó fatemplomhoz. Szentmisén veszünk részt, majd a pálos testvérekkel való találkozás után a Gyimesek gyönyörű hegyvidéki tájára indulunk. Gyimesbükkön, az ezeréves határon felkeressük a Kontumáci kápolnát, a vasúti őrházat és felkapaszkodunk a Rákóczi-vár romjaihoz. Késő délután programunk folytatásaként Csíkszeredába utazunk, ahol kívülről megtekintjük a Mikó-várat és felkeressük a Makovecz Imre által tervezett Millenniumi templomot. Innen a csíksomlyói Mária-kegyhelyre vezet zarándokutunk, ahol lehetőség lesz egyénileg elcsendesedni a Napbaöltözött Asszony kegyszobrát is őrző Kegytemplomban.
3. nap: Kora reggel Csíkszeredába indulunk, ahol zarándoklatunk csúcspontjaként részt veszünk a pünkösdi csíksomlyói búcsún. A városból egy keresztaljként megyünk a csíksomlyói kegytemplomhoz, majd onnan a két Somlyó-hegy nyergébe. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen több, mint 450 éve gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a székelyek és a csángók, akik 1567-ben a katolikus hitük megvédéséért érkeztek először hálaadó zarándoklatra. Azóta a fogadalmi búcsú jelentősen kiszélesedett, több százezer magyar zarándok érkezik a világ minden tájáról a Somlyó nyergébe. Részt veszünk az ünnepi szentmisén, majd szabadprogram, és séta az autóbuszhoz.
4. nap: Napunkat székelyudvarhelyi autóbuszos városnézéssel kezdjük, majd a székelyderzsi unitárius erődtemplom lesz programunk következő állomása. A gótikus templomerőd a Székelyföld egyik legérdekesebb látnivalójaként a Világörökség részét képezi, melynek falait Szent László legendáinak freskói díszítik. Innen Szejkefürdőre megyünk, ahol a híres székelykapu sor alatt áthaladva a „legnagyobb székelyként” tisztelt Orbán Balázs végső nyughelyét keressük fel. Ezután Farkaslakára utazunk, ahol tiszteletünket tesszük Tamási Áron sírhelyénél, majd a fazekasságáról híres Korondra érve felkeressük a népművészeti vásárt. Késő délután visszautazunk Zetelakára, ahol a falu határában fogadjuk a Csíksomlyóról hazaérkező keresztaljat. A gyalogos zarándokokkal együtt vonulunk be a templomba, ahol részt veszünk a pünkösdvasárnapi szentmisén.
5. nap: A Székelyföldet hátrahagyva Gyulafehérvárra utazunk. Az erdélyi római katolikus püspökség székhelyén betérünk az 1009-ben alapított román stílusú Szent Mihály székesegyházba. A templomban nyugszik Márton Áron, Erdély megtörhetetlen püspöke, akinek sírjánál közös imában fohászkodunk boldoggá avatásáért. Szabadprogram után a Dél-Alföld legfontosabb Szűzanya-kegyhelye, Máriaradna lesz zarándoklatunk utolsó állomása. Az itt található Kegyképhez számos csoda köthető, melyekről hálaképek sokasága tanúskodik. Hálaadó szentmise az impozáns barokk templomban, azután hazautazás az M43 – M5 útvonalon Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.
Fontos információk:
 • A ki- és a hazautazás útvonala nem azonos. Leszállási lehetőségek az M43-as és az M5-ös autópályák mentén lesznek.
 • Aktuális beutazási szabályok: konzuliszolgalat.kormany.hu
 • Az utazást EU-s covid igazolvánnyal (EU-s zöldkártya) javasoljuk! (Letölthető: eeszt.gov.hu)
 • Ajánljuk a kombinált útlemondási- és utasbiztosítás megkötését, ugyanis a szolgáltatás sok egyéb eset mellett a koronavírus (COVID-19) által okozott megbetegedésre is kiterjed, és a biztosító önrészesedés nélkül megtéríti az esetlegesen felmerült bánatpénzt.

SZÁLLÁS

falusi turizmus (2 és 3 ágyas szobák fürdőszoba használattal)

ELLÁTÁS

félpanzió (közös reggeli és vacsora az egyik vendéglátó háznál)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

02:00 óra Szombathely, vasútállomás
03:00 óra Győr, vasútállomás
05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

84 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 4 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 70 RON/fő.
Egyágyas felár: 20 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:2 550 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:5 950 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
HOSSZÚ HÉTVÉGE
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2022. június 2-6.
| 5 nap | 4 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

falusi turizmus

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Szabó István atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Felemelő élményekben volt részünk. Nagyon tetszett, hogy ennyi csodálatos dolgot láthattunk és átélhettünk pár nap alatt. Különösen jó volt hogy családoknál szálltunk meg, így bepillantást nyerhettünk a határon túli társaink életében. Minden szuper volt. (Erdély, 2019. június)
Minden nap nagyon tartalmas volt, sok nevezetességet láttunk. Az idegenvezető nagyon felkészült volt, sok új információt tudtam meg. A társaság is kellemes volt, jól éreztem magam. (Erdély, 2018. május)

Hasonló programok

Máriaradnai búcsú dél-erdélyi barangolással


IDŐPONT
2022. október 6-8. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
Wolf Pál Péter atya

57 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

Szentföldi zarándoklat
az adventben


IDŐPONT
2022. november 28 - december 4. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Kondé Lajos atya

449 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatkezelési tájékoztató Hasznos információk

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.