Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 200
  • 189
  • 185
  • 175
  • 965
Zarándoklat a csíksomlyói búcsúba
2021. május 21-24.
Programvázlat:
1. nap: szentmise a nagyváradi Székesegyházban.
2. nap: egész napos zarándoklat a csíksomlyói búcsúba.
3. nap: autóbuszos városnézés Székelyudvarhelyen, látogatás a székelyderzsi erődtemplomba, séta Szejkefürdőn, népművészeti vásár Korondon.
4. nap: Gyulafehérvár, szentmise Máriaradnán.

Részletes programleírás

1. nap: Reggel indulás Budapestről, utazás az M3 – M35 útvonalon Erdélybe. Zarándoklatunkat Szent László városában, a szecessziós hangulatú Nagyváradon kezdjük. Felkeressük a Székesegyházat, ahol tiszteletünket tesszük Szent László hermájánál, majd szentmisén veszünk részt, mely során kérjük a somlyói Szűzanya közbenjárását zarándoklatunkra. A Király-hágón keresztül folytatjuk utunkat a Székelyföldre. Szállás a vendégszeretetéről híres Zetelakán (3 éj).
2. nap: Kora reggel Csíkszeredába utazunk, ahol zarándoklatunk csúcspontjaként részt veszünk a pünkösdi csíksomlyói búcsún. A városból egy keresztaljként megyünk a csíksomlyói kegytemplomhoz, majd onnan a két Somlyó-hegy nyergébe. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen több mint 450 éve gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a székelyek és a csángók, akik 1567-ben a katolikus hitük megvédéséért érkeztek először hálaadó zarándoklatra. Azóta a fogadalmi búcsú jelentősen kiszélesedett, többszázezer zarándok érkezik a világ minden tájáról a Somlyó-nyeregbe. Részt veszünk az ünnepi szentmisén, majd szabadprogram és séta az autóbuszhoz.
3. nap: Napunkat autóbuszos városnézéssel kezdjük Székelyudvarhelyen, majd a székelyderzsi unitárius erődtemplom lesz programunk következő állomása. A gótikus templomerőd a Székelyföld egyik legérdekesebb látnivalójaként a Világörökség részét képezi, melynek falait Szent László legendáinak freskói díszítik. Innen Szejkefürdőre megyünk, ahol a híres székelykapu sor alatt áthaladva a „legnagyobb székelyként” tisztelt Orbán Balázs végső nyughelyét keressük fel. Ezután utunk a fazekasságáról híres Korondra vezet, ahol szabadprogram keretében felkereshetjük a népművészeti vásárt. Késő délután Zetelakára utazunk, ahol a falu határában fogadjuk a Csíksomlyóról hazaérkező keresztaljat. A gyalogos zarándokokkal együtt vonulunk be a templomba, és részt veszünk a pünkösdvasárnapi szentmisén.
4. nap: A Székelyföldet hátrahagyva Gyulafehérvárra utazunk. Az erdélyi római katolikus püspökség székhelyén betérünk az 1009-ben alapított román stílusú Szent Mihály székesegyházba. A templomban nyugszik Márton Áron, Erdély megtörhetetlen püspöke, akinek sírjánál közös imában fohászkodunk boldoggá avatásáért. Szabadprogram után Máriaradna lesz zarándoklatunk utolsó állomása. Az itt található Kegyképhez számos csoda köthető, melyekről hálaképek sokasága tanúskodik. Hálaadó szentmise az impozáns barokk templomban, azután hazautazás az M43 – M5 útvonalon Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.
Fontos: A ki- és a hazautazás útvonala nem azonos. Leszállási lehetőségek az M43-as és az M5-ös autópályák mentén lesznek.

SZÁLLÁS

falusi turizmus (2 és 3 ágyas szobák fürdőszoba használattal)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

02:00 óra Szombathely, vasútállomás
03:00 óra Győr, M1 Arrabona pihenő
03:45 óra Tatabánya, M1 Óbarok pihenőhely (OMW kút)
05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló

RÉSZVÉTELI DÍJ

59 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az adományok költségét, mely előreláthatólag 50 RON / fő.
Egyágyas felár: 24 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:2 040 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:4 440 Ft/fő
HOSSZÚ HÉTVÉGE

IDŐPONT

2021. május 21-24.
| 4 nap | 3 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

falusi turizmus

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Hamarosan!

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Felemelő élményekben volt részünk. Nagyon tetszett, hogy ennyi csodálatos dolgot láthattunk és átélhettünk pár nap alatt. Különösen jó volt hogy családoknál szálltunk meg, így bepillantást nyerhettünk a határon túli társaink életében. Minden szuper volt. (Erdély, 2019. június)
Minden nap nagyon tartalmas volt, sok nevezetességet láttunk. Az idegenvezető nagyon felkészült volt, sok új információt tudtam meg. A társaság is kellemes volt, jól éreztem magam. (Erdély, 2018. május)

Hasonló programok

ÚJDONSÁG

Assisi Szent Ferenc nyomában


IDŐPONT
2021. június 23-27. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Kercza Asztrik ferences atya

109 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk