Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
 • 1704
  Loch Lomond tó
 • 1705
  edinburgh-i vár
 • 1706
  Iona sziget
 • 1707
  Inveraray kastély
 • 1708
  Melrose apátság
Skóciai zarándokkörút
2022. augusztus 2-9.
Skóciai Szent Margit emlékhelyei, természeti csodák, középkori apátságok, látványos kastélyok és történelmi városok Skóciában Dr. Török Csaba atya lelkivezetésével.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, transzfer a szállodába.
2. nap: egész napos városnézés Edinburgh-ben.
3. nap: látogatás a Dunfermline apátságban és St Andrews-ban.
4. nap: látogatás a Blair kastélyban és a Glenturret whisky főzdében, utazás a Glencoe régión keresztül.
5. nap: egész napos zarándoklat Iona szigetére.
6. nap: látogatás az Inveraray kastélyban, utazás a Trossachs nemzeti parkon keresztül, pihenő a Loch Lomond tó partján.
7. nap: látogatás a Culzean kastélyba és Alloway-be, autóbuszos városnézés Glasgow-ban.
8. nap: látogatás Abbotsford-be, a Melrose apátságnál és a Rosslyn kápolnába, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren a délutáni órákban, utazás a 19:45-kor induló menetrend szerinti járattal Edinburgh-be, majd transzfer az Edinburgh közelében található szállodába (2 éj).
2. nap: Egész napunkat Edinburgh-ben, Skócia fővárosában töltjük. Programunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Saint Mary’s katedrálisban. Városnézésünk első állomása az egykori skót királyok vára lesz, ahol Skóciai Szent Margit is élt, és itt is halt meg 1093-ban. A magyar származású skót királynét a mai napig nagy tisztelet övezi Skóciában, ugyanis III. Malcolm király feleségeként egységesítette a liturgiát, rendezte az egyházi visszásságokat, valamint templomokat és kolostorokat építtetett. A várban többek között felkeressük a Királyi Palotát, ahol a koronaékszereket őrzik, majd a Szent Margit kápolnát. Az apró 12. századi épületet I. Dávid király építtette édesanyja tiszteletére, napjainkban pedig a legidősebb használatban lévő templom Skóciában. Sétánk az óváros híres főutcáján, a Royal Mile-on keresztül folytatódik a Saint Giles katedrálishoz. A gótikus templom legszebb része a Thistle Chapel (Bogáncs kápolna), melynek érdekessége az egy tölgyfából kifaragott királynői szék és a hozzá tartozó 16 pompás lovagi szék. Szabadprogram után napunk utolsó állomása a Holyroodhouse Palota lesz, mely a brit királyi család hivatalos skóciai rezidenciája. Az épületet eredetileg I. Dávid király apátságként alapította a 12. században, melynek romjai mai is láthatók a palota mellett.
3. nap: Napunkat a Dunfermline apátságban kezdjük, melyet Skóciai Szent Margit alapított. A templom mellett találjuk az egykori Királyi Palota romjait, amely III. Malcolm király és Szent Margit kedvelt tartózkodási helye volt. Itt került sor az esküvőjükre, majd haláluk után az apátsági templom sírkertjében lettek eltemetve. Miután tiszteletünket tettük Skóciai Szent Margit sírjánál, a közelben felkeressük Szent Margit barlangját. A kis föld alatti barlang Margit kedvelt tartózkodási helye volt, szívesen vonult el ide imádkozni. Szentmise után a délutánt St Andrews-ban töltjük. A kisváros neves az 1410-ben alapított egyeteméről, valamint középkori katedrálisáról. A hagyomány úgy tartja, hogy a várost Szent Regulus alapította a 4. században, aki Görögországból érkezett, és magával hozta a Szent András apostol földi maradványait. (Ezért lett Szent András Skócia védőszentje, és emiatt vált az andráskereszt a skót zászló részévé.) Megtekintjük a 12. századi katedrálist, mely 1559-ig a Skót Egyház központja volt, majd a reformáció alatt lerombolták. Végül a tenger fölé magasodó sziklára épült kastélyt keressük fel, mely egykor a st andrews-i püspököknek biztosított otthont. Szállás Dundee-ban (1 éj).
4. nap: Reggel a Blair kastélyhoz utazunk, mely 1269-ben épült, és mára Skócia egyik leglátogatottabb látványosságává vált. A kastély gazdagon berendezett szobáiban sétálva bepillantást kapunk a skót nemesség életébe. Következő állomásunk a 245 éves Glenturret szeszfőzde lesz, ahol nem csak a skót whisky készítésének folyamatával ismerkedünk meg, hanem meg is kóstoljuk azt. Délután a festői hegycsúcsokkal tűzdelt Glencoe régión keresztül a nyugati parton fekvő Oban halászfaluba, majd a szálláshelyünkre utazunk (2 éj).
5. nap: Ismét egy különleges zarándokhelyre, Iona szigetére indulunk. A szent szigeten Szent Kolumba 12 társával együtt 563-ban alapított kolostort, majd innen keltek útra, hogy keresztény hitre térítsék Skóciát. A kis sziget később jelentős zarándokhellyé vált: alig 6 km hosszú, lakóinak száma pedig nem éri el a 200 főt, évente mégis több tízezer zarándok érkezik a különleges hangulatú helyre, hogy csendben imádkozzon és elmélyüljön. Felkeressük az apátságot, ahol a Kellsi kódexet készítették (napjainkban a dublini Trinity College egyetemen látható), majd szentmisén veszünk részt.
6. nap: Elsőként az Inveraray kastélyt keressük fel. A 18. századi neogótikus épület legkülönlegesebb része a fegyverterem, ahol a falakat több mint 1000 lándzsa, tőr, puska és alabárd díszíti. Délután a hegyekkel, völgyekkel, tavakkal és kanyargós patakokkal tarkított Trossachs nemzeti park felfedezésére indulunk. Útközben megpihenünk Nagy-Britannia legnagyobb tavánál, a Loch Lomond-nál, majd Glasgow-ba utazunk (2 éj).
7. nap: Utolsó két napunkat Dél-Skóciában töltjük. Felkeressük a Culzean kastélyt, mely rendkívül látványos helyen, egy tengerparti sziklatetőre épült. Innen Alloway-be utazunk, ahol a skót nemzeti költő, Robert Burns szülőházában berendezett múzeumot látogatjuk meg. Késő délután autóbuszos városnézés keretében ismerjük meg Skócia legnagyobb városát, Glasgow-t.
8. nap: Reggel Sir Walter Scott költő és regényíró egykori otthonába, Abbotsford-be utazunk. A több mint 200 éves kastélyszerű ingatlanban ma is az eredeti berendezési tárgyak láthatók, kertjében pedig mindenképp megéri tenni egy sétát. Következő állomásunk a romjaiban is nagyszerű Melrose apátság lesz. A cisztercita kolostort I. Dávid király alapította 1136-ban. Mivel az épület az egykori skót – angol határvidéken van, többször is elpusztult, az utolsó szerzetes 1590-ben hagyta el. Skóciai zarándokkörutunk utolsó állomása a Rosslyn kápolna lesz. A 15. századi kápolnát a skót gótika mesterműveként tartják számon, sokak szerint a legszebb templom Skóciában. Transzfer az edinburgh-i repülőtérre, hazautazás a 18:50-kor induló menetrend szerinti repülőjárattal, érkezés Budapestre augusztus 10-én 01:55-kor.
Fontos információk:
 • Aktuális beutazási szabályok:konzuliszolgalat.kormany.hu
 • Az Egyesült Királyságba történő beutazáshoz érvényes útlevél szükséges!
 • Az utazást EU-s covid igazolvánnyal (EU-s zöldkártya) javasoljuk! (Letölthető: eeszt.gov.hu)
 • Ajánljuk a kombinált útlemondási- és utasbiztosítás megkötését, ugyanis a szolgáltatás sok egyéb eset mellett a koronavírus (COVID-19) által okozott megbetegedésre is kiterjed, és a biztosító önrészesedés nélkül megtéríti az esetlegesen felmerült bánatpénzt.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, autóbusszal

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

679 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Edinburgh-be és vissza Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db 20 kg-os feladott poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 7 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- és idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, az adományokat és a szervizdíjakat, mely 150 GBP/fő.
Egyágyas felár: 245 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:5 920 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:33 120 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2022. augusztus 2-9.
| 8 nap | 7 éjszaka |

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

SZABAD HELYEK

Már csak 2 szabad hely maradt.

LELKIVEZETŐ

Dr. Török Csaba atya

Hasonló programok

Medjugorjei zarándoklat
- horvát kegyhelyekkel


IDŐPONT
2022. október 18-22. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Hutóczky Béla atya

82 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Lourdes-i zarándoklat - repülővel


IDŐPONT
2022. október 6-9. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
Makláry Ákos parókus

229 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
ÚJDONSÁG

Baltikumi zarándokkörút


IDŐPONT
2022. július 7-14. | 8 nap

LELKIVEZETŐ
Dr. Török Csaba atya

449 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatkezelési tájékoztató Hasznos információk

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.