Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
 • 676
  Szent Ferenc bazilika (Assisi)
 • 263
  régi templom (San Giovanni Rotondo)
 • 223
  Szent Antal bazilika (Padova)
 • 251
  Pietrelcina
 • 269
  Szent Ház szentély (Loreto)
Olasz szentek
és szentélyek nyomán
2021. augusztus 23-29.
Zarándoklat Olaszországba.
 
Programvázlat:
1. nap: Padova (Szent Antal bazilika).
2. nap: Assisi (Szent Klára bazilika, Szent Ferenc bazilika, Santa Maria degli Angeli bazilika).
3. nap: Cascia (Szent Rita bazilika), Bucchianico (Szent Kamill szentély).
4. nap: Szentmise Szent Mihály arkangyal szentélyében, zarándoklat Pietrelcinába.
5. nap: Egész napos zarándokprogram San Giovanni Rotondoban.
6. nap: Zarándoklat Manopelloba (Szent Arc kendő), látogatás egy olajfa ültetvényen.
7. nap: zarándoklat Loretoba (Szent Ház), hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás az M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. Kora délutáni órákban zarándoklatunk első állomásaként látogatást teszünk Szent Antal városában, Padovában. A Prato della Valle téren keresztül a Szent Antal bazilikához sétálunk, melyben a híres prédikátor szarkofágját és épen maradt nyelvét őrzik. Lelkivezetőnk által bemutatott szentmise és szabadprogram után Padova környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
2. nap: Folytatjuk utunkat Assisibe, Szent Ferenc városába. Zarándokprogramunkat a Szent Klára bazilikánál kezdjük, ahol a ferences rend női ágának alapítója, Szent Klára nyugszik, valamint itt őrzik azt a feszületet, mely Szent Ferenchez szólt. A hangulatos óvároson keresztül érkezünk a Szent Ferenc bazilikához, melyet Giotto freskói díszítenek, kriptájában pedig Ferenc testvér sírját őrzik. Szentmise és szabadprogram után a Santa Maria degli Angeli bazilikát keressük fel. A templom a Porciunkula kápolna fölé épült, mely Ferenc kedvelt tartózkodási helye volt, a templom melletti Rózsakertben pedig a mai napig nyílnak a tövis nélküli rózsák. Este a környéken található szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
3. nap: Délelőtt zarándoklat Szent Ritához, a reménytelen ügyek védőszentjéhez. A festői tájon elterülő Casciába érve szentmisén veszünk részt a Szent Rita bazilikában, ahol „Umbria gyöngyének” földi maradványit őrzik, majd felkeressük az 1330-ban történt eucharisztikus csoda ereklyéjét. Szabadprogram után folytatjuk utunkat Bucchianicoba. A kisvárosban született Szent Kamill, a betegeket szolgáló kamilliánus rend alapítója. Elzarándokolunk a Szent Kamill szentélybe, majd közös imádság után folytatjuk utunkat „Pio atya városába”, San Giovanni Rotondoba. Szállás a szentély közelében található szálláshelyen (3 éj).
4. nap: Délelőtt kirándulás Monte Sant Angeloba. A Gargano-hegység sziklabarlangjában az V. században több alkalommal megjelent Mihály főangyal, mely azóta fontos zarándokhely lett. Mise Szent Mihály arkangyal szentélyében, majd Pio atya szülővárosa, Pietrelcina lesz programunk következő állomása. Zarándoklatunk során ellátogatunk a szülőházába, a Szent Anna templomba és a Santa Maria degli Angeli templomba. Szabadprogram után a Szent Ferenc kápolnához vezet utunk, ahol Pio atya az első láthatatlan stigmáit kapta.
5. nap: Egész napos zarándokprogram San Giovanni Rotondóban. Reggel Krisztus szenvedésének jegyeit magán viselő Pio atya elmélkedéseivel keresztutat járunk, majd részt veszünk a lelkivezetőnk által bemutatott szentmisén. Ezután felkeressük a régi templomot és Pio atya celláját, valamint az új bazilikában tiszteletünket tesszük Pio atya romolhatatlan testénél. Délután szabadprogram.
6. nap: Pio atya városát hátrahagyva Manopelloba utazunk, ahol a kapucinus templomban őrzik a Szent Arc kendőt, melyet a hagyomány Veronika kendőjeként tisztel. Szentmise a Krisztusi arc előtt, majd folytatjuk utunkat egy Marche régióban található olajfa ültetvényre. Itt a kistermelő segítségével megismerjük a terület jellegzetes olajbogyó fajtáit és az olíva olaj készítésének módját, majd termesztésen megkóstoljuk a helyi olíva olajat is. Késő délután a Loreto környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
7. nap: Reggel a loretoi Szent Ház szentélybe vezet zarándokutunk. A bazilikában található a Szent Család háza, melyben a Loretoi Szűzanya kegyszobrát őrzik. Hálaadó szentmise zarándoklatunkért, utána hazautazás Szlovénián keresztül a Tornyiszentmiklós (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

hotel *** és zarándokház (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2021. augusztus 23-29.
| 7 nap | 6 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel *** és zarándokház

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Szabó István atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

A zarándoklat kiválóan volt megszervezve (szállás, ellátás, úti célok). Az idegenvezető tájékozottsága, hozzáállása hozzájárult a zarándoklat sikeréhez. A lelkivezetőnk szentmiséi nélkülözhetetlenek voltak. A szent helyek hatalmas lelki élményt nyújtottak. Köszönöm Önöknek a lehetőséget, rengeteg lelki élményt kaptam. (Olasz szentek nyomán, 2019. szeptember)
Sok lelki élménnyel gazdagodtam, és olyan kegyhelyekre jutottam el, ahová már régóta vágytam. Az útvonal remekül volt összeállítva. Köszönöm a szervezést és a szakmai felkészültséget. (Olasz szentek nyomán, 2018. május)

Hasonló programok

Szentföldi zarándoklat
az adventben


IDŐPONT
2021. november 29 - december 5. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Kondé Lajos atya

389 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Medjugorjei zarándoklat
- horvát kegyhelyekkel


IDŐPONT
2021. október 21-24. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
Kercza Asztrik ferences atya

69 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk