Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 1775
    Róma
  • 361
    Szent Péter bazilika (Róma)
  • 1140
  • 668
    Forum (Róma)
  • 669
    Róma
NEMZETI ZARÁNDOKLAT RÓMÁBA
(autóbusszal II.)
2024. április 22-28.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hálából Ferenc pápa 2023-as budapesti látogatásáért nemzeti zarándoklatot hirdet Rómába 2024 áprilisában. A zarándoklat programjához a Magyar Kurír és a VIA SACRA zarándok utazási iroda egy közösen megszervezett zarándokúttal kapcsolódik.
 
LELKIVEZETŐ:
Szegedi Kálmán atya
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, Padova (Szent Antal bazilika)
2. nap: Orvieto (dóm)
3. nap: Róma (Santa Maria Maggiore bazilika, Lateráni Szent János bazilika, Szent Lépcső)
4. nap: Róma (Szent Péter bazilika, pápai audiencia)
5. nap: Róma (az ókori Róma emlékei és a barokk belváros)
6. nap: Assisi (Szent Ferenc bazilika, Santa Maria degli Angeli bazilika)
7. nap: Cascia (Szent Rita bazilika), hazautazás

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás az M3 – Budapest – M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. A kora délutáni órákban zarándoklatunk első állomásaként látogatást teszünk Szent Antal városában, Padovában. A Prato della Valle téren keresztül a Szent Antal bazilikához sétálunk, mely a Szent sírja felett épült. Felkeressük az Ereklye kápolnát, ahol a híres prédikátor épen maradt nyelvét őrzik, majd szentmisén veszünk részt. Szabadprogram után a Padova környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
2. nap: Folytatjuk utunkat, és Orvietoba utazunk. Siklóval érkezünk a középkori óvárosba, melynek dómját Olaszország egyik legnagyszerűbb katedrálisaként tartják számon. Szentmisén veszünk részt a templomban, ahol a bolsenai Oltáriszentség csoda ereklyéjét őrzik. (Az eucharisztikus csoda 1263-ban történt, amikor egy német pap Rómába tartó zarándokútja során szentmisét mutatott be a bolsenai Santa Cristina bazilikában, mely során a Szentostya vérezni kezdett.) Szabadprogram után Rómába utazunk (4 éj).
3. nap: Napunkat a Santa Maria Maggiore (Havas Boldogasszony) bazilikánál kezdjük, ahol Jézus jászol ereklyéjét és a Salus populi romani Mária kegyképet őrzik. Szentmise után zarándoklatunk a Lateráni Szent János bazilikánál folytatódik, mely a legmagasabb rangú pápai bazilika. A pompás székesegyházban őrzik a pápai trónt, a főoltár legfőbb kincsei pedig Szent Péter és Szent Pál apostolok ereklyéi. A közelben felkeressük a Szent Lépcsőt, melyen a hagyomány szerint Jeruzsálemben Jézust Pilátus elé vezették, majd a Santa Croce in Gerusalem templomhoz sétálunk. A templomban őrzik a Szent Kereszt három kis darabját, melyeket Szent Ilona talált meg Jeruzsálemben.
4. nap: Kora reggel a kereszténység legnagyobb templomához, a Szent Péter bazilikához indulunk. A Péter apostol sírja fölé emelt nagyszerű székesegyházban – a magyar nemzeti zarándoklat programjához csatlakozva – főpapi szentmisén veszünk részt, majd pápai audiencián találkozunk Ferenc pápával.
5. nap: Napunkat a Szent István vértanú tiszteletére felszentelt Santo Stefano Rotondo templomnál kezdjük, mely a „magyarok római nemzeti temploma”. Szentmisén veszünk részt, ezt követően pedig az ókori Róma felfedezésére indulunk. Kívülről megtekintjük a Colosseumot, majd a Forum mellett elhaladva betérünk Szent Péter és Szent Pál börtönébe. Innen a Capitolium dombra vezet utunk, ahol a Santa Maria in Aracoeli templom áll. Itt őrzik a Getszemáni kert egyik fájából faragott csodatevő kis Jézus szobrot. A Viktor Emánuel emlékmű érintésével, a Piazza Venezián keresztül folytatjuk zarándoklatunkat Róma egyetlen gótikus templomához, a Santa Maria Sopra Minervához, ahol Szienai Szent Katalin sírját találjuk. A közelben felkeressük az antik Róma legnagyszerűbb emlékét, a Pantheont, majd sétánk végén a Trevi kútnál és a Spanyol lépcsőnél is elidőzünk.
6. nap: Elbúcsúzunk Rómától, és Szent Ferenc városába, Assisibe utazunk. Zarándokprogramunkat a Szent Klára bazilikánál kezdjük, ahol a ferences rend női ágának alapítója, Szent Klára nyugszik, valamint itt őrzik azt a feszületet, mely Szent Ferenchez szólt. Következő állomásunk a Santa Maria Maggiore templom lesz, ahol Boldog Carlo Acutis sírjánál tesszük tiszteletünket. A hangulatos óvároson keresztül érkezünk a Szent Ferenc bazilikához, melyet Giotto freskói díszítenek, kriptájában pedig Ferenc testvér sírját őrzik. Szentmise és szabadprogram után a Santa Maria degli Angeli bazilikát keressük fel. A templom a Porciunkula kápolna fölé épült, mely Ferenc kedvelt tartózkodási helye volt, a templom melletti Rózsakertben pedig a mai napig nyílnak a tövis nélküli rózsák. Szállás Casciában (1 éj).
7. nap: Reggel szentmisén veszünk részt a Szent Rita bazilikában, ahol „Umbria gyöngyének” földi maradványit őrzik. Hazautazás Szlovénián keresztül a Tornyiszentmiklós (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre majd Miskolcra az esti órákban.
Fontos információ:
  • A zarándokút programja az MKPK által kiadott végleges program alapján változhat!
  • Már csak franciaágyas szobákat tudunk biztosítani!

SZÁLLÁS

hotel *** (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal (Rómában gyalogosan és tömegközlekedéssel).

INDULÁS

02:30 óra Miskolc, Búza tér (OMV kút)
05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2024. április 22-28.
| 7 nap | 6 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Szegedi Kálmán atya
(Debrecen, Jézus Szíve Plébánia)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

NEMZETI ZARÁNDOKLAT RÓMÁBA
(autóbusszal)


IDŐPONT
2024. április 22-28. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Tál Zoltán atya

339 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Assisi Szent Ferenc nyomában


IDŐPONT
2024. június 4-8. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Dombi Ferenc atya

229 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.