Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Kapcsolat
 • 1776
  La Salette
 • 493
  Lourdes
 • 1633
  Santiago de Compostela
 • 1777
  Fatima
 • 642
  Padova
NAGY ZARÁNDOKLAT - La Salette, Lourdes, Santiago, Fatima
2022. szeptember 9-18.
10 napos nagy zarándoklat Európa 3 jelentős Mária kegyhelyére, La Salette-be, Lourdes-ba, valamint Fatimába, továbbá Szent Jakab apostol sírjához, Santiago de Compostelába és Szent Antal nyomában, Padovába Kovács Levente kamilliánus atya lelkivezetésével.
Programvázlat:
1. nap: utazás Olaszországba, szentmise a padovai Szent Antal bazilikában.
2. nap: utazás Franciaországba.
3. nap: egész napos zarándokprogram La Salette-ben.
4. nap: utazás Dél-Franciaországba.
5. nap: egész napos zarándokprogram Lourdes-ban.
6. nap: utazás Spanyolországba.
7. nap: délelőtt zarándokprogram Santiago de Compostelában, délután kirándulás Finisterrebe.
8. nap: utazás Portugáliába, szentmise a braga-i Jó Jézus Szentélyében.
9. nap: egész napos zarándokprogram Fatimában.
10. nap: városnézés Lisszabonban, hazautazás repülővel.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás az M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. A délutáni órákban nagy zarándoklatunk első állomásaként látogatást teszünk Szent Antal városában, Padovában. A Prato della Valle téren keresztül a Szent Antal bazilikához sétálunk, melyben a híres prédikátor szarkofágját és épen maradt nyelvét őrzik. Lelkivezetőnk által bemutatott szentmise és szabadprogram után Padova környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
2. nap: Folytatjuk utunkat Észak-Olaszországon keresztül Franciaországba. Késő délután érkezünk meg az Alpok lábánál található Corps-ba. A faluban tiszteletünket tesszük az egyik la salette-i látnok, Maximin Giraud sírjánál, majd az 1860 méteres magasságban található La Salette szentélyébe utazunk. Szállás az itteni zarándokházban (2 éj).
3. nap: Egész napunkat La Salette-ben, a látványos hegykoszorúk által ölelt zarándokhelyen töltjük. 1846. szeptember 19-én két pásztorgyermeknek jelent meg itt a Szűzanya. A látomásban Mária a világ bűnöseit siratta és a gyermekeknek adott üzenetben lelki újjászületésre szólította fel az embereket. Programunk során felkeressük a bazilikát, a jelenések történetét bemutató múzeumot, majd megízleljük a forrást, mely a jelenések óta hűs vizet ad. Szentmise után a délutáni órákban szabadprogram, mely során lehetőség nyílik túrázni a környező hegyek 2000 méter feletti csúcsaira, vagy elcsendesedve és a nagyszerű panorámát szemlélve elmélkedni és imádkozni. Az esti vesperás után gyertyás körmenet a jelenések helyszínén.
4. nap: Folytatjuk utunkat Dél-Franciaországba, a Pireneusok csúcsai között fekvő Lourdes-ba (2 éj).
5. nap: Egész napos zarándokprogram Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén. A kisváros 1858-ban vált világhírűvé, amikor Soubirous Bernadettnek összesen 18 alkalommal megjelent Szűz Mária a Massabielle barlangban. Az Istenanya útmutatása alapján Bernadett egy forrást fedezett fel, melynek vizéhez több mint hatezer csodás gyógyulás köthető. Lourdes a remény városává vált, évente több mint 6 millió zarándok és beteg érkezik ide a világ minden tájáról, gyógyulásban bízva és lelki békére vágyva. Zarándoklatunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Jelenések barlangjában, majd felkeressük a Szeplőtelen fogantatás bazilikát és a Rózsafüzér bazilikát. Programunkat a Szent Bernadett templomnál folytatjuk, majd a betegek keresztútját nézzük meg, mely a magyar születésű Maria de Faykod szobrásznő alkotása. A földalatti X. Szent Piusz bazilika meglátogatása után Szent Bernadett életéhez kötődő további fontos helyeket keresünk fel: a Boly malmot, a zárkát, végül pedig a plébániatemplomot. Este a Rózsafüzér imádság után gyertyás körmenet, mely során ezer apró láng töri meg a sötétséget, a teret pedig betölti az Ave Maria ének.
6. nap: Folytatjuk utunkat Európa egyik legjelentősebb zarándokhelyére, a spanyolországi Santiago de Compostelába (2 éj).
7. nap: A délelőttöt Santiago de Compostelában töltjük. A hagyomány úgy tartja, hogy Szent Jakab apostol Jézus halála után eljutott egészen Galíciáig, majd itt is lett eltemetve. Miután a 800-as években újra felfedezték az apostol sírját, a compostelai zarándoklat fontossága a középkorban vetekedett a római és a szentföldi zarándoklatokéval. Napjainkban a zarándokok védőszentjének a földi maradványait a látványos katedrálisban őrzik, melynek homlokzata a spanyol barokk gyöngyszeme. Délben az El Caminon érkezett gyalogos zarándokokkal együtt szentmisén veszünk részt, mely során a kereszthajóban meglengetik a hatalmas tömjéntartót, a botafumeirót. Délután az Atlanti-óceán partjára, Finisterrebe utazunk. A sziklás szirtfok a római időkben az ismert világ legnyugatibb pontja volt, napjainkban sok gyalogos zarándok a Santiagoba való megérkezése után pár napos gyaloglással eljön ide, hogy a „világ végén” érjen véget hosszú zarándokútja.
8. nap: Folytatjuk utunkat Portugáliába. Első portugál úti célunk az ország vallási fővárosaként számon tartott Braga városa melletti Jó Jézus Szentélye lesz. A templomhoz egy impozáns barokk lépcső vezet, amely a lelki utazásunkat szimbolizálja. A zarándoktemplomban bemutatott szentmise után Fatimába utazunk (2 éj). Délutáni zarándokprogramunkat a magyar kálvárián kezdjük, mely az emigrációban élő magyarok adományaiból épült azon az útvonalon, melyet a látnok pásztorgyerekek nap mint nap megjártak. Keresztutat járunk, majd betérünk a Szent István kápolnába. Ezután a közeli Aljustrelben felkeressük a látnokok házait. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet.
9. nap: Egész napunkat Fatimában töltjük. 1917. május 13-án a településhez közeli Cova da Iria (Béke völgye) nevű helyen három pásztorgyermeknek, Lúciának és unokatestvéreinek, Ferencnek és Jácintának jelent meg a Szűzanya. Fél éven át, összesen hat alkalommal jelent meg Mária, aki mindig megtérést, imádságot, bűnbánatot és engesztelést kért, és három titkot bízott a gyerekekre. Fatima azóta a világ egyik legnagyobb Mária-kegyhelye lett, évente milliók zarándokolnak ide. Reggel a régi búcsújáró Rózsafüzér Királynője bazilikához megyünk, ahol a három látnokot örök nyugalomra helyezték. A bazilika előtti hatalmas téren, a jelenések pontos helyén áll a Jelenések kápolnája. Szentmise és egyéni elmélkedés a jelenések helyszínén. Ellátogatunk a tér másik végében álló modern Szentháromság templomhoz, mely a világ egyik legnagyobb katolikus temploma. Közös programunk befejezéseként Kondor Lajos atya szobrát keressük fel. A verbita szerzetes Fatimában szolgált, ő vezette Ferenc és Jácinta boldoggá avatásának előkészítését, valamint nagy szerepet vállalt a magyar keresztút és kápolna felépítésében. Késő délután szabadprogram, majd este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a Jelenések kápolnájánál. Ilyenkor sok ezer gyertya lángja lobban fel, a teret pedig megtölti a világ minden tájáról ide érkező zarándokok éneke.
10. nap: Reggel Portugália fővárosába, Lisszabonba utazunk. Először az eklektikus Sé katedrálishoz megyünk, majd a Szent Antal templomot keressük fel, amely annak a háznak a helyen áll, ahol Páduai Szent Antal született. Szentmise után belvárosi sétánkat a Kereskedők terén folytatjuk, majd a hangulatos Augusta sétálóutcán keresztül érkezünk a Rossio térre. Szabadidő után programunk következő állomása a Szent Jeromos kolostor temploma lesz, majd a Belém tornyot és a Felfedezők Emlékművét keressük fel. Szabadprogram után transzfer a repülőtérre. Hazautazás egyszeri átszállással, érkezés Budapestre 23:40 órakor.

SZÁLLÁS

hotel *** és zarándokház (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal, menetrend szerinti repülőjárattal

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

429 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét Lisszabonig, a hazautazást menetrend szerinti repülőjárattal (egy átszállással) Lisszabonból Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db feladott poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a szállást 9 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok-idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 50 EUR/fő .
Egyágyas felár: 81 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:7 400 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:24 600 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2022. szeptember 9-18.
| 10 nap | 9 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz és repülő

SZÁLLÁS

hotel *** és zarándokház

ELLÁTÁS

félpanzió

SZABAD HELYEK

Már csak 1 szabad hely maradt.

LELKIVEZETŐ

Kovács Levente kamilliánus atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Egy ilyen hatalmas program megszervezéséhez, lebonyolításához csak gratulálni tudok a VIA SACRA zarándok utazási iroda munkatársainak. Nagyon nagy élmény, hogy Európa több országában járhattam, ahol még nem jártam és megismerkedhettem több Mária kegyhellyel, ahol csodás események történtek. Lelkileg feltöltődve térünk haza. (Nagy zarándoklat, 2019. szeptember)
Igazi feltöltődés volt, a lelkem teljesen megnyugodott. Élveztem az eltöltött tíz napot, mindenkinek ajánlom ezt az utat! Köszönök mindent! (Nagy zarándoklat, 2019. szeptember)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

Szentföldi zarándoklat
az adventben


IDŐPONT
2022. november 28 - december 4. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Kondé Lajos atya

449 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Őszi szentföldi zarándoklat


IDŐPONT
2022. október 21-27. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Kapás Attila atya

459 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Medjugorjei zarándoklat
- horvát kegyhelyekkel


IDŐPONT
2022. október 18-22. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Hutóczky Béla atya

82 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Zarándoklat Lengyelországba


IDŐPONT
2022. október 26-30. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Virth József kapucinus atya

89 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatkezelési tájékoztató Hasznos információk

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.