Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
 • 1769
  Jelenések hegye (Medjugorje)
 • 868
  Szent Jakab templom (Medjugorje)
 • 138
 • 142
  Krizevac (Medjugorje)
 • 151
  Jelenések hegye (Medjugorje)
Medjugorjei zarándoklat
- horvát kegyhelyekkel
2021. október 21-24.
A JELENÉSEK 40 ÉVES ÉVFORDULÓJA (1981 – 2021.)
 
Programvázlat:
1. nap: szentmise Máriabesztercén.
2. nap: egész napos zarándokprogram Medjugorjéban (Szent Jakab templom, Jelenések hegye, Cenacolo közösség).
3. nap: keresztút a Krizevác hegyén, kirándulás Mostarba.
4. nap: szentmise a veprici Lourdes-i Miasszonyunk szentélynél.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás az M7-es autópályán Horvátországba. Zarándoklatunk első állomása az egyik legjelentősebb horvát Mária-kegyhely, Máriabeszterce (Marija Bistrica) lesz. Az itt található Fekete Madonna kegyszobrot évszázadok óta nagy tisztelet övezi, mely során számos imameghallgatás és gyógyulás történt. Lelkivezetőnk szentmisét mutat be, majd folytatjuk utunkat Bosznia-Hercegovina híres zarándokhelyére, Medjugorjéba. A szállás elfoglalása (3 éj) majd vacsora.
2. nap: Megismerkedünk napjaink egyik leglátogatottabb Mária-kegyhelyével, melynek története 1981-re nyúlik vissza. Ekkor jelent meg először a Szűzanya hat helyi fiatalnak, és üzenetet küldött általuk az emberiségnek. A csodás történések hírére zarándokok sokasága érkezett a kis faluba, így Medjugorje a „világ gyóntatószékévé” vált, ahová évente 2 millió zarándok érkezik. Elsőként a Szent Jakab plébániatemplomot keressük fel. Innen a Jelenések-hegyére zarándokolunk, ahol a „Rózsaúton” imádkozva és elmélkedve érkezünk meg az első jelenések helyszínére. Délután felkeressük a Cenacolo közösséget, ahol szenvedélybetegségből meggyógyult emberek tesznek tanúságot a hit erejéről és az új életükben jelen lévő szeretetről. Az esti órákban Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
3. nap: Reggel a Krizevacra, a Nagy Kereszt hegyére indulunk, ahol keresztutat járunk. 540 méteres magasságba felkapaszkodva egy 8,5 méteres betonkeresztet találunk, melyben Jézus keresztjének ereklyéjét helyezték el. Délután szabadprogram Medjugorjéban, vagy kirándulás Mostarba. Séta a Neretva folyó partján fekvő település hangulatos óvárosában, mely során többek között a város jelképét, az Öreg-hidat is érintjük. Este Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
4. nap: Reggel szentmisén veszünk részt a veprici Lourdes-i Miasszonyunk szentélynél, mely egy természetes módon kialakult barlangban található és sokak szerint a legszebb horvát zarándokhely. Hálát adunk zarándoklatunkért, majd hazautazás a Zágráb – Letenye (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre az esti órákban.
Fontos információk:
 • Bosznia-Hercegovinába csak az új, kártya típusú személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) lehet utazni. A határon a régi, könyv formátumú igazolványt nem fogadják el.
 • Bosznia-Hercegovinába 2021. június 11-től oltási igazolvánnyal (amennyiben második oltást követően eltelt 14 nap, az oltáshoz használt vakcina típusától függetlenül), vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén gyors teszttel, vagy 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel lehet utazni.
 • Horvátországba 2021. május 6-tól oltási igazolvánnyal (az oltáshoz használt vakcina típusától függetlenül), vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén gyors teszttel, vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel lehet utazni.
 • AZ UTAZÁST OLTÁSI IGAZOLVÁNNYAL JAVASOLJUK!
 • További információk: https://konzuliszolgalat.kormany.hu

SZÁLLÁS

panzió (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok-idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

69 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- és idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, a helyi tolmács költségét és az adományokat, mely 20 Euró / fő.
Egyágyas felár: 15 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:2 040 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:4 840 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2021. október 21-24.
| 4 nap | 3 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

panzió

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Kercza Asztrik ferences atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Udvarias sofőrök, tájékozott és jól felkészült idegenvezető, magas színvonalú lelkivezetés, mindent kielégítő szállás finom ételekkel. Először voltam a kegyhelyen, de valóban igaz amit mondanak, hogy érezni a levegőben a kegyelmet. Átjárja az embert a csoda. (Medjugorje, 2019. október)
Nagyon látszott az igényes szervezésbe fektetett munka, a sok figyelmesség. Úgy éreztem, valóban fontos a szervezőknek, milyen élményekkel megyünk haza! Rugalmas hozzáállás. Köszönöm! (Medjugorje, 2018. április)

Hasonló programok

Szentföldi zarándoklat
az adventben


IDŐPONT
2021. november 29 - december 5. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Kondé Lajos atya

389 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk