Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Kapcsolat
 • 1223
  lourdes-i szentély
 • 1217
  Jelenések barlangja (Lourdes)
 • 1220
  gyertyás körmenet (Lourdes)
 • 988
  Szeplőtelen fogantatás bazilika (Lourdes)
 • 990
  lourdes-i szentély
Lourdes-i zarándoklat - repülővel
2022. október 6-9.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás.
2. nap: egész napos zarándokprogram Lourdes-ban (Jelenések barlangja, bazilikák, Boly malom, zárka, plébánia templom).
3. nap: zarándok- és szabadprogram Lourdes-ban (keresztút, Pic du Jer hegy).
4. nap: délelőtt szabadprogram Lourdes-ban, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 08:40 órakor induló menetrend szerinti járattal, egyszeri átszállással Toulouse-ba. Autóbuszos transzfer a Pireneusok csúcsai között fekvő Lourdes-ba. Szállás a szentély közelében lévő szállodában (3 éj).
2. nap: Egész napos zarándokprogram Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén. A kisváros 1858-ban vált világhírűvé, amikor Soubirous Bernadettnek összesen 18 alkalommal megjelent Szűz Mária a Massabielle barlangban. Az Istenanya útmutatása alapján Bernadett egy forrást fedezett fel, melynek vizéhez több mint hatezer csodás gyógyulás köthető. Lourdes a remény városává vált: évente több mint 6 millió zarándok és beteg érkezik ide a világ minden tájáról gyógyulásban bízva és lelki békére vágyva. Zarándoklatunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Jelenések barlangjában, majd felkeressük a Szeplőtelen fogantatás bazilikát és a Rózsafüzér bazilikát. Programunkat a Szent Bernadett templomnál folytatjuk, majd a betegek keresztútját járjuk végig, mely a magyar születésű Maria de Faykod szobrásznő alkotása. A földalatti X. Szent Piusz bazilika meglátogatása után Szent Bernadett életéhez kötődő további fontos helyeket keresünk fel: a Boly malmot, a zárkát, végül pedig a plébániatemplomot. A nap további részében szabadprogram során lehetőség lesz merülni a forrásvízzel megtöltött medencékben, vagy felmenni a várba, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a szentélyre. Este a Rózsafüzér imádság után gyertyás körmeneten veszünk részt, mely során ezer apró láng töri meg a sötétséget, a teret pedig betölti az Ave Maria ének.
3. nap: A napot szentmisével kezdjük, majd keresztúti áhítatosságon veszünk részt. Krisztus szenvedéstörténetén a szentély felett magasodó hegy lejtőire épült monumentális kálvárián elmélkedünk, melynek X. állomását Magyarország katolikusai állították. A délutáni szabadprogram során részt vehetünk a betegek körmenetén, vagy siklóval felemelkedhetünk az 1000 méteres magasságban lévő Pic du Jer hegy csúcsára, ahol Lourdes városának egyedülálló panorámája tárul elénk. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
4. nap: Reggel szentmise, majd szabadprogram Lourdes-ban. Délután transzfer a toulouse-i repülőtérre. Hazautazás egyszeri átszállással, érkezés Budapestre 23:40 órakor.
Fontos információk:
 • Aktuális beutazási szabályok: konzuliszolgalat.kormany.hu
 • Az utazást EU-s covid igazolvánnyal (EU-s zöldkártya) javasoljuk! (Letölthető: eeszt.gov.hu)
 • Ajánljuk a kombinált útlemondási- és utasbiztosítás megkötését, ugyanis a szolgáltatás sok egyéb eset mellett a koronavírus (COVID-19) által okozott megbetegedésre is kiterjed, és a biztosító önrészesedés nélkül megtéríti az esetlegesen felmerült bánatpénzt.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, légkondicionált autóbusszal

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

229 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal (egy átszállással) Budapest – Toulouse útvonalon és vissza (1 db kézipoggyásszal és 1 db feladott poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a két autóbuszos transzfert a reptér és a lourdes-i szálloda között, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetés.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, a szervízdíjat és az adományokat, mely 25 Euró/fő.
Egyágyas felár: 45 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:2 960 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:12 160 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2022. október 6-9.
| 4 nap | 3 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Makláry Ákos parókus

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Nagyon köszönöm ezt a szép zarándokutat, testiekben-lelkiekben feltöltődve térek haza. Életre szóló élményt jelentett számomra a Jelenések barlangja, Szent Bernadett élete és nem utolsó sorban a forrásvízben való merítkezés. Még egyszer nagyon köszönöm! (Lourdes, 2019. október)
Teljesen elégedett vagyok mindennel. Nagyon sok szép helyet láttam, sok kedves emberrel ismerkedtem meg. Rengeteg hasznos tapasztalatot és élményt szereztem. (Lourdes, 2019. október)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

Őszi szentföldi zarándoklat


IDŐPONT
2022. október 21-27. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Kapás Attila atya

459 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Szentföldi zarándoklat
az adventben


IDŐPONT
2022. november 28 - december 4. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Kondé Lajos atya

449 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatkezelési tájékoztató Hasznos információk

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.