Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Szentév 2025 Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
Hálaadó zarándoklat Lengyelországba
2024. október 7-9.
Közös szentmiseünneplés és hálaadás Erdő Péter bíboros, prímással a krakkói Isteni Irgalmasság bazilikában lévő magyar kápolna felszentelésének 20. évfordulója alkalmából.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, látogatás Wadowicében.
2. nap: ünnepi szentmise az Isteni Irgalmasság bazilika magyar kápolnájában, városnézés Krakkóban.
3. nap: szentmise Ószandecen, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás Lengyelországba. Kora délután érkezünk meg Wadowicébe, ahol felkeressük Szent II. János Pál pápa szülőházát, melyben egy kiállítást láthatunk a pápa életének különböző szakaszairól. Szentmisén veszünk részt a plébániatemplomban, majd szabadprogram során lehetőség lesz megkóstolni a pápai krémest. Késő délután továbbutazunk Krakkóba, szállás egy belvárosi színvonalas 3 csillagos szállodában (2 éj).
2. nap: Az egész napot Európa egyik legszebb városában, Krakkóban töltjük. Reggel az Isteni Irgalmasság bazilikához utazunk. Az Isteni Irgalmasság ünnepét, melyet minden évben húsvét második vasárnapján tartanak, II. János Pál rendelte el 2000. április 30-án, eleget téve Jézus kérésének, melyet Szent Fausztina nővérnek fejezett ki. Ugyan ezen a napon iktatta a szentek közé Fausztina nővért, az isteni irgalmasság apostolát. A krakkói Isteni Irgalmasság bazilikát 2002-ben II. János Pál pápa, majd a Communio Sanctorum – Szentek Közössége nevet viselő magyar kápolnát 2004. október 8-án, a Magyarok Nagyasszonya ünnepén Erdő Péter bíboros szentelte fel. A magyar kápolna felszentelésének 20. évfordulója alkalmából ünnepi szentmisén veszünk részt, melynek főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás lesz. A liturgia után a szomszédos zárdában tiszteletünket tesszük Szent Fausztina nővér sírjánál, majd a belvárosba utazunk. Itteni programunkat a Wawelben, a lengyel királyok egykori székhelyén kezdjük. A Királyi Palota mellett elhaladva felkeressük a gótikus Székesegyházat, ahol a legnagyobb lengyel uralkodók, köztük a magyar származású Szent Hedvig és Báthory István síremlékét találjuk. Zarándoklatunkat az óváros felfedezésével a Főtéren folytatjuk. Az egykori piactér két fő látnivalója a reneszánsz Posztócsarnok és a páratlanul szép Mária templom, melynek legfőbb kincse a világ legnagyobb gótikus szárnyas oltára. Szabadprogram a Fő téren, majd séta a szállodához.
3. nap: Reggel egy magyar kötődésű zarándokhelyre, Ószandecbe utazunk. A világ legnagyobb székelykapuján keresztül érkezünk meg a IV. Béla király lánya, Árpád-házi Szent Kinga által alapított Klarissza kolostorba. Megtekintjük a Szentháromság templomot, melynek egyik kápolnájában őrzik Szent Kinga földi maradványait. Hálaadó szentmise, majd hazautazás Budapestre. Várható hazaérkezés a kora esti órákban.
A zarándokút a Magyar Kurír és az Új Ember katolikus hetilap kiadója és a Via Sacra Zarándok Utazási Iroda szervezésében valósul meg.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 éj) (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

06:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

99 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 2 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 100 PLN/fő.
Egyágyas felár: 45 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:1 800 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:5 800 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2024. október 7-9.
| 3 nap | 2 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

SZABAD HELYEK

Már csak 5 szabad hely maradt.

LELKIVEZETŐ

Horváth Zoltán atya
(Budapest - Avilai Nagy Szent Teréz templom)

ZARÁNDOKLATVEZETŐ

Kuzmányi István diakónus

Hasonló programok

KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT

Fatimai zarándoklat
portugáliai körutazással


IDŐPONT
2024. szeptember 18-23. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Kalóczkai Gábor atya

414 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.