Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Szentév 2025 Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
 • 1660
  Rózsafüzér Királynője bazilika (Fatima)
 • 42
  Jelenések kápolnája (Fatima)
 • 44
  Cabo da Roca
 • 45
  Győzedelmes Szűz Mária apátság (Batalha)
 • 778
  Nazaré
Fatimai zarándoklat
portugáliai körutazással
2024. november 6-11.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, transzfer a fatimai szállodába.
2. nap: egész napos zarándokprogram Fatimában.
3. nap: Batalha (Győzedelmes Szűz Mária domonkos apátság), Óbidos, Sítió (Nossa Senhora de Nazaré templom), Nazaré (óceánpart).
4. nap: Porto (városnézés).
5. nap: Fatima (magyar kálvária), Aljustrel (látnokok házai), Tomar (Krisztus-rendi kolostor).
6. nap: Cabo da Roca (az európai kontinens legnyugatibb pontja), Lisszabon (városnézés), hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 17:10-kor induló közvetlen, menetrend szerinti járattal Lisszabonba. Transzfer Fatimába, szobák elfoglalása a szentélytől 400 méterre lévő szállodában (5 éj).
2. nap: Egész napunkat Fatimában töltjük. 1917. május 13-án a településhez közeli Cova da Iria (Béke völgye) nevű helyen három pásztorgyermeknek, Lúciának és unokatestvéreinek, Ferencnek és Jácintának jelent meg a Szűzanya. Fél éven át, összesen hat alkalommal jelent meg Mária, aki mindig megtérést, imádságot, bűnbánatot és engesztelést kért, és három titkot bízott a gyerekekre. Fatima azóta a világ egyik legnagyobb Mária-kegyhelye lett, évente milliók zarándokolnak ide. Elsőként a régi búcsújáró Rózsafüzér Királynője bazilikához indulunk, ahol a három látnokot helyezték örök nyugalomra. A bazilika előtti hatalmas téren, a jelenések pontos helyén áll a Jelenések kápolnája, ahol a látnok gyermekek leírása alapján készült Mária kegyszobor található. Szentmise és egyéni elmélkedés a jelenések helyszínén. Ellátogatunk a tér másik végében álló modern Szentháromság templomhoz, melynek alapkövét Szent Péter sírjából vették, és a világ egyik legnagyobb katolikus templomaként tartják számon. Közös programunk befejezéseként Kondor Lajos atya szobrát keressük fel. A verbita szerzetes Fatimában szolgált, ő vezette Ferenc és Jácinta boldoggá avatásának előkészítését, valamint nagy szerepet vállalt a magyar keresztút és kápolna felépítésében is. Délután szabadprogram, majd este rózsafüzér és gyertyás körmenet a Jelenések kápolnájánál. Ilyenkor sok ezer gyertya lángja lobban fel, a teret pedig megtölti a világ minden tájáról ide érkező zarándokok Ave Maria éneke.
3. nap: A középkori Mária-tisztelet egyik fontos helyszínére, Batalhába látogatunk, ahol a portugál gótika remekművét, a Győzedelmes Szűz Mária domonkos apátságot keressük fel. Az UNESCO védelme alatt álló, Világörökség részét képező épületegyüttes gyönyörűen díszített Királyi kerengője és Befejezetlen kápolnája a mánueli stílus gyöngyszeme. Közös imádság után egy festői kisvárosba, Óbidosba utazunk: séta a középkori várfallal körülvett település fehérre meszelt házai között. A délután hátralévő részét az óceán partján töltjük. Először siklóval a meredek sziklafalon álló Sítioba látogatunk, ahol a Nossa Senhora de Nazaré templomban felkeressük a Nazaréi Miasszonyunk nagy becsben őrzött kegyszobrát, majd megcsodáljuk a tengerpart panorámáját. Innen visszaereszkedünk Nazaré halászfalujába, ahol szabadprogram keretében sétálhatunk egyet az Atlanti-óceán homokos partján. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a Jelenések kápolnájánál.
4. nap: Egész napos kirándulás Észak-Portugáliába. Reggeli után az ország második legnagyobb városába, a festői fekvésű és borkereskedelméről nevezetes Portóba utazunk. A Világörökség részét képező belvárosban felkeressük Torre dos Clérigost, majd a Sé katedrálist, melynek 14. századi gótikus kerengőjét gyönyörű csempék díszítik. Innen a Tőzsdepalotához és a Szent Ferenc templomhoz vezet utunk, melynek belső terét barokk aranyozás, lenyűgöző oszlopok, boltívek és szobrok ékesítik. A város panorámájának megcsodálása után betérünk egy helyi pincészetbe, ahol megkóstoljuk a híres portói bort, majd visszautazunk Fatimába.
5. nap: Napunkat a fatimai magyar kálvárián kezdjük, mely az emigrációban élő magyarok adományaiból épült azon az útvonalon, melyet a pásztorgyerekek nap mint nap megjártak. Keresztutat járunk, majd szentmisén veszünk részt a Szent István kápolnában. Ezután a közeli Aljustrelben felkeressük a látnokok házait, majd Tomarba utazunk, ahol a Világörökség listáján szereplő Krisztus-rendi kolostort látogatjuk meg. A kolostor eredetileg a templomos rend számára épült a 12. században. Arról nevezetes, hogy templomát a jeruzsálemi Szent Sír bazilika mintájára emelték, de említésre méltó a hét belső kerengője is. Délután szabadprogram Fatimában, majd este rózsafüzér és gyertyás körmenet a Jelenések kápolnájánál.
6. nap: Az európai kontinens legnyugatibb pontjához, a Cabo da Roca-hoz utazunk, ahol az óceánparton magasodó sziklaszirten csendesen elmerülünk a teremtett világ szépségében. Innen Portugália fővárosába, Lisszabonba vezet utunk. Először a Szent Antal templomot keressük fel, amely annak a háznak a helyen áll, ahol Páduai Szent Antal született. Szentmise után belvárosi sétánkat a Kereskedők terén folytatjuk, majd a hangulatos Augusta sétálóutcán keresztül érkezünk a Rossio térre. Szabadidő után programunk következő állomása a Szent Jeromos kolostor temploma lesz, majd a Belém tornyot és a Felfedezők Emlékművét keressük fel. Szabadprogram után transzfer a repülőtérre. Hazautazás a 20:20 órakor induló menetrend szerinti, közvetlen repülőjárattal, érkezés Budapestre november 12-én 01:00 órakor.
Hasznos információ:
 • A Magyar Kurír és a VIA SACRA zarándok utazási iroda 2022-ben zarándokútikönyv-sorozatot indított. A sorozat második, Fatimáról szóló kötete megrendelhető weblapunkon az alábbi linken: https://viasacra.hu/zarandokutikonyvek

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák) A szálloda 400 méterre van a szentélytől, így az gyalogosan pár perc alatt elérhető.

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, légkondicionált autóbusszal

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

414 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Lisszabonba és vissza Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db feladott poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 5 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, az adományokat, a szervizdíjakat és a borkóstoló árát, mely kb. 80 EUR/fő.
Egyágyas felár: 70 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:5 160 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:21 760 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2024. november 6-11.
| 6 nap | 5 éjszaka |

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

SZABAD HELYEK

Már csak 8 szabad hely maradt.

LELKIVEZETŐ

Galo Gábor atya
(pálházai plébános)

Hasonló programok

KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT
GARANTÁLT INDULÁS

NAGY ZARÁNDOKLAT - La Salette, Lourdes, Santiago, Fatima


IDŐPONT
2024. aug. 30 - szept. 8. | 10 nap

LELKIVEZETŐ
Szmutku Róbert atya

614 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT
GARANTÁLT INDULÁS

NAGY ZARÁNDOKLAT - Fatima, Santiago, Lourdes, La Salette


IDŐPONT
2024. szeptember 8-17. | 10 nap

LELKIVEZETŐ
Ferencz Károly atya

569 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Máriaradnai búcsú
dél-erdélyi barangolással


IDŐPONT
2024. október 6-8. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
Gergely Gellért bencés atya

94 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.