Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
 • 1653
  Rózsafüzér Királynője bazilika (Fatima)
 • 42
  Jelenések kápolnája (Fatima)
 • 44
  Cabo da Roca
 • 45
  Győzedelmes Szűz Mária apátság (Batalha)
 • 778
  Nazaré
Fatimai zarándoklat
portugáliai körutazással
2023. július 5-10.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, transzfer a fatimai szállodába.
2. nap: egész napos zarándokprogram Fatimában.
3. nap: Batalha (Győzedelmes Szűz Mária domonkos apátság), Óbidos, Sítió (Nossa Senhora de Nazaré templom), Nazaré (óceánpart).
4. nap: Porto (városnézés).
5. nap: Fatima (magyar kálvária), Aljustrel (látnokok házai), Tomar (Krisztus-rendi kolostor).
6. nap: Cabo da Roca (az európai kontinens legnyugatibb pontja), Lisszabon (városnézés), hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 16:35-kor induló közvetlen menetrend szerinti járattal Lisszabonba. Transzfer Fatimába, szobák elfoglalása a szentélytől 400 méterre lévő szállodában (5 éj).
2. nap: Egész napunkat Fatimában töltjük. 1917. május 13-án a településhez közeli Cova da Iria (Béke völgye) nevű helyen három pásztorgyermeknek, Lúciának és unokatestvéreinek, Ferencnek és Jácintának jelent meg a Szűzanya. Fél éven át, összesen hat alkalommal jelent meg Mária, aki mindig megtérést, imádságot, bűnbánatot és engesztelést kért, és három titkot bízott a gyerekekre. Fatima azóta a világ egyik legnagyobb Mária-kegyhelye lett, évente milliók zarándokolnak ide. Elsőként a régi búcsújáró Rózsafüzér Királynője bazilikához indulunk, ahol a három látnokot helyezték örök nyugalomra. A bazilika előtti hatalmas téren, a jelenések pontos helyén áll a Jelenések kápolnája, ahol a látnok gyermekek leírása alapján készült Mária kegyszobor található. Szentmise és egyéni elmélkedés a jelenések helyszínén. Ellátogatunk a tér másik végében álló modern Szentháromság templomhoz, melynek alapkövét Szent Péter sírjából vették, és a világ egyik legnagyobb katolikus templomaként tartják számon. Közös programunk befejezéseként Kondor Lajos atya szobrát keressük fel. A verbita szerzetes Fatimában szolgált, ő vezette Ferenc és Jácinta boldoggá avatásának előkészítését, valamint nagy szerepet vállalt a magyar keresztút és kápolna felépítésében is. Délután szabadprogram, majd este rózsafüzér és gyertyás körmenet a Jelenések kápolnájánál. Ilyenkor sok ezer gyertya lángja lobban fel, a teret pedig megtölti a világ minden tájáról ide érkező zarándokok Ave Maria éneke.
3. nap: A középkori Mária-tisztelet egyik fontos helyszínére, Batalhába látogatunk, ahol a portugál gótika remekművét, a Győzedelmes Szűz Mária domonkos apátságot keressük fel. Az UNESCO védelme alatt álló, Világörökség részét képező épületegyüttes gyönyörűen díszített Királyi kerengője és Befejezetlen kápolnája a mánueli stílus gyöngyszeme. Közös imádság után egy festői kisvárosba, Óbidosba utazunk: séta a középkori várfallal körülvett település fehérre meszelt házai között. A délután hátralévő részét az óceán partján töltjük. Először siklóval a meredek sziklafalon álló Sítioba látogatunk, ahol a Nossa Senhora de Nazaré templomban felkeressük a Nazaréi Miasszonyunk nagy becsben őrzött kegyszobrát, majd megcsodáljuk a tengerpart panorámáját. Innen visszaereszkedünk Nazaré halászfalujába, ahol szabadprogram keretében, jó idő esetén megmártózhatunk az Atlanti-óceánban. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a Jelenések kápolnájánál.
4. nap: Egész napos kirándulás Észak-Portugáliába. Reggeli után az ország második legnagyobb városába, a festői fekvésű és borkereskedelméről nevezetes Portóba utazunk. A Világörökség részét képező belvárosban felkeressük Torre dos Clérigos-t, majd a Sé katedrálist, melynek 14. századi gótikus kerengőjét gyönyörű csempék díszítik. Innen a Tőzsdepalotához és a Szent Ferenc templomhoz vezet utunk, melynek belső terét barokk aranyozás, lenyűgöző oszlopok, boltívek és szobrok ékesítik. A város panorámájának megcsodálása után betérünk egy helyi pincészetbe, ahol megkóstoljuk a híres portói bort, majd visszautazunk Fatimába.
5. nap: Napunkat a fatimai magyar kálvárián kezdjük, mely az emigrációban élő magyarok adományaiból épült azon az útvonalon, melyet a pásztorgyerekek nap mint nap megjártak. Keresztutat járunk, majd szentmisén veszünk részt a Szent István kápolnába. Ezután a közeli Aljustrelben felkeressük a látnokok házait, majd Tomarba utazunk, ahol a Világörökség listáján szereplő Krisztus-rendi kolostort látogatjuk meg. A kolostor eredetileg a templomos rend számára épült a 12. században. Arról nevezetes, hogy templomát a jeruzsálemi Szent Sír bazilika mintájára emelték, de említésre méltó a hét belső kerengője is. Délután szabadprogram Fatimában, majd este rózsafüzér és gyertyás körmenet a Jelenések kápolnájánál.
6. nap: Az európai kontinens legnyugatibb pontjához, a Cabo da Roca-hoz utazunk, ahol az óceánparton magasodó sziklaszirten csendesen elmerülünk a teremtett világ szépségében. Innen Portugália fővárosába, Lisszabonba vezet utunk. Először az eklektikus Sé katedrálishoz megyünk, majd a Szent Antal templomot keressük fel, amely annak a háznak a helyen áll, ahol Páduai Szent Antal született. Szentmise után belvárosi sétánkat a Kereskedők terén folytatjuk, majd a hangulatos Augusta sétálóutcán keresztül érkezünk a Rossio térre. Szabadidő után programunk következő állomása a Szent Jeromos kolostor temploma lesz, majd a Belém tornyot és a Felfedezők Emlékművét keressük fel. Szabadprogram után transzfer a repülőtérre. Hazautazás a 20:15 órakor induló menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal, érkezés Budapestre július 11-én 00:55 órakor.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, légkondicionált autóbusszal

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

379 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Lisszabonba és vissza Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db feladott poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 5 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, az adományokat a szervízdíjakat és a borkóstoló árát, mely 80 EUR/fő.
Egyágyas felár: 60 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:5 160 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:20 360 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2023. július 5-10.
| 6 nap | 5 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Wolf Pál Péter atya
(bősárkányi plébános)

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Köszönet és hála a jó szervezésért, a nagyon-nagyon kedves idegenvezetőért és a lelki feltöltődésért. Csak ajánlani tudom mindenkinek, nagyon szép emlékekkel térünk haza. (Fatima, 2019. június)
Gazdag program csodálatos látnivalókkal teli, a rendelkezésre álló idő teljes kihasználásával. Átgondolt és remekül felépített. Talán életem első olyan útja volt, melynek során egyaránt részesültem mély lelki töltődésben és látványos élményekben. Köszönöm! (Fatima, 2019. szeptember)

Hasonló programok

KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT
GARANTÁLT INDULÁS

NAGY ZARÁNDOKLAT - La Salette, Lourdes, Santiago, Fatima


IDŐPONT
2023. szeptember 1-10. | 10 nap

LELKIVEZETŐ
Kecskés Attila atya

539 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT
GARANTÁLT INDULÁS

Fatimai zarándoklat
portugáliai körutazással


IDŐPONT
2023. október 22-27. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Milus Ferenc atya

379 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT
GARANTÁLT INDULÁS

Fatimai zarándoklat
portugáliai körutazással


IDŐPONT
2023. augusztus 13-18. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Vitális Gábor szalézi atya

389 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.